Főkép

Mi MICSODA: Autók – Erő, sebesség, biztonság

Napenergia, elektromos áram és hidrogén: az autógyártók keresik a környezetünket kevésbé terhelő újszerű hajtásmódokat. Egyáltalán nem újdonság az elektromos autó. Villanyautók már 100 évvel ezelőtt is futottak az utakon! Vajon megjelennek-e a közeljövőben a repülni is tudó gépjárművek?

Kísérd végig Bertha Benzt első, egész napos autóútján, amellyel történelmet írt! Lapozgass, és fedezd fel a száguldás világát az Ezüstnyíltól a holdjárműig! Mi és hogyan zajlik az autógyárban? Hol található az akkumulátor és egyéb alkatrészek? A röntgenrajz megmutatja! A világszerte ismert, immár több generáció tudásvágyát kiszolgáló és tápláló Mi MICSODA sorozat legújabb kötetében továbbá többek közt riportot olvashatsz egy profi kaszkadőrrel, betekintést nyerhetsz az autóversenyek történetébe, és megismerheted a versenypilóták tűzálló és pehelykönnyű ruházatának titkait! Vigyázz, kész, rajt!

Oldalszám: 48
Ár: 3200 Ft

 

Mágikus állatok 4. – Hű, de durva!

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned… A Mágikus állatok iskolájában beszélő állatok és cserfes kisiskolások élnek át együtt vidám kalandokat. Margit Auer könyvei nem csak megszerettetik a gyerekekkel az olvasást, de megtanítják fiatal olvasóikat a változás elfogadására, a támogatás, a gondoskodás és a társas kapcsolatok fontosságára, az ideális társról való gondolkozásra. Hat éves kortól ajánljuk.

A német sikerkönyv-sorozat újabb kötetében Silas kap mágikus állatot - pedig mennyit gúnyolódott osztálytársain hűséges társaik miatt! A gonosz tréfáiról híres fiúnak föl van adva a lecke: Rick, a krokodil csak akkor maradhat vele, ha megjavul. És ez nem is olyan könnyű – főleg, hogy erdei iskolába megy az osztály. Ráadásul mint minden, amit Miss Cornfield csinál, ez az erdei iskola sokkal izgalmasabb, mint a többi...

Oldalszám: 208
Fordította: Nádori Lídia
Ár: 2990 Ft

 

Szuperhős lett a bátyám!

Avagy a legnagyobb szuperhősök mögött is egy mérges kistestvér toporzékol?

A képregényfaló 11 éves Luke a kerti fakuckóban dekkol stréber bátyja, Zack társaságában. De bárcsak ne kéne éppen vécére mennie! Mert amíg ő távol van, egy különös, földönkívüli látogató érkezik, és szupererővel látja el az életében-még-egy-képregényt-sem-olvasott bátyját. Ráadásul megbízza – nem is egy, hanem egyből – KÉT univerzum megmentésével! Luke le van sújtva. Úgy érzi, ekkora igazságtalanság még soha nem történt vele. De a világot meg kell menteni, és VALAKINEK segítenie kell Zacknek a szuperhőssé válásban, hiszen eddig csak a matekot kente-vágta, de arról, hogy egy szuperhős hogyan viselkedik, vagy milyen ruhát visel, fogalma sincs.

David Solomons sikeres forgatókönyvíró most gyerekeknek írt pergő cselekményű regényt. A történetet ajánljuk fiúknak, lányoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, azoknak, akik magabiztosan kiismerik magukat a képregények világában, és azoknak is, akik még sosem hallottak Rozsomákról. A Szuperhős lett a bátyám! letehetetlen olvasmány és szívmelengető történet arról, milyen is az, amikor valakit testvérrel vert vagy áldott meg a sors. 9 éves kortól ajánljuk.

Oldalszám: 320
Fordította: Fenyvesi Orsolya
Ár: 2990 Ft

 

Dory fantáziája elszabadul & Dory végre igazi barátra talál

A hatéves Dory fantáziája megállíthatatlan. Az egész házban nyüzsögnek a képzelete szülte barátok és háziszörnyek. Ezek nélkül unalmas lenne az élete, mert a testvérei nem hajlandók játszani vele. Szerintük ugyanis dedós. Micsoda otromba vád! Dory nem esik kétségbe, nincs is rá ideje, hiszen még a gonosz Szipircsókkal is meg kell küzdenie. Amikor viszont a testvérei bajba jutnak, akkor mindent hátrahagyva lohol, hogy majomszeretetét bizonyíthassa.

A második kötetben (Dory végre igazi barátra talál) Dory iskolába megy, bár legszívesebben egész nap csak hálóingben dorbézolna otthon. Bátyja és nővére útravalóul lelkére kötik, hogy akármit tesz, csak NE legyen önmaga. Hiszen ki akarna egy ilyen kis dilissel barátkozni? Ráadásul a gonosz Szipircsók elrabolja Dory tündérkeresztanyját, Fricska urat, és csirkévé változtatja! Még szerencse, hogy Dory találkozik Rosabelle hercegnővel, akivel együtt indulnak Fricska úr megmentésére. Ráadásul Rosabelle igazi!

Dory az Egyesült Államokban már egy halom gyerekirodalmi díjat besöpört, megjelent franciául, németül, és több más nyelven, és most végre itt van, hogy a magyar gyerekek is elolvadjanak tőle. 6 éves kortól ajánljuk.

Oldalszám: 160
Fordította: Fenyvesi Orsolya
Ár: 2390 Ft

 

Forrás: Babilon Kiadó