Főkép

Faludy György: VERSEK (1926–1956)

Faludy György: VERSEK (1956–2006)

Faludy György verseiben – melyeket diákkorától kezdve egészen haláláig írt – megtalálható mindaz, ami olvasói körében oly népszerűvé tette: a széles körű műveltség és világlátottság, a szépség iránti vonzódás és a kiapadhatatlan, sok szenvedésen érlelődött humanizmus. De ugyanígy a különböző szerepekkel való játék, a fordítás és átköltés közti határvonal elmosódása is, melyek már fiatalon megalapozták hírnevét, és amelyek ma, tíz évvel a halála után még aktuálisabbá teszik költészetét.

A mostani kiadás tartalmazza az összes ma hozzáférhető és a költő által sajátjaként felvállalt Faludy-verset.

512 oldal, 3999 Ft

552 oldal, 3999 Ft

 

 

 

Jim Shepard: ÁRON KÖNYVE

Aron, a történet elbeszélője Lengyelország német megszállása idején családjával együtt a varsói gettóba kényszerül, ahol nélkülözés vár rájuk. Jim Shepard gyermeki nézőpontból láttatja a történelem legsötétebb időszakát úgy, hogy a nyomasztó történetet megindító, izgalmas fordulatokkal teli regénnyé formálja, amelyből még a humor sem hiányzik.

240 oldal, 2999 Ft

 

 

 

 

 

 

Daniel Keyes: BŰNÖS-E CLAUDIA?

1978 februárjában hármas gyilkosság történt az ohiói Columbusban. Az elkövetőnek egy hónapig nem sikerült a nyomára bukkanni, mígnem egy gyönyörű fiatal nő, Claudia Yasko azzal fordult a rendőrökhöz, hogy információi vannak az ügyről. Pár nappal később beismerő vallomást tett. Keyesnek két évig tartó kutatómunkával sikerült rekonstruálnia a történteket, és felfejtenie az igazságot, amit Claudia még önmaga előtt is titkolt.

320 oldal, 3499 Ft

 

 

 

 

 

Lesley Pearse: A MÚLT NYOMÁBAN

Molly legjobb barátnőjét meggyilkolják, hatéves, félvér kislányát pedig elrabolják. Elhatározza, hogy Londonba költözik, hátha ott sikerül a kislány nyomára bukkannia. A nagyvárosba érkezve azonban keserűen tapasztalja meg, milyen nehezen boldogul egymagában egy vidéki lány. És minél közelebb kerül az igazsághoz, annál veszélyesebbé válik az útja.

448 oldal, 3999 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Anders Roslund – Stefan Thunberg: HAJSZA

A Hajsza az utóbbi évek legsikeresebb skandináv krimije, amely egyedülálló módon igaz történeten alapul. Izgalmas akcióthrillerként indul, de a családi kötelékekről, a gyerekkori traumákról és a lojalitásról szóló, lenyűgöző lélektani krimi lesz belőle.

576 oldal, 3999 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Randy Susan Meyers: A GYILKOS LÁNYAI

Lulu és Merry gyerekkora sosem volt felhőtlen, de a legnehezebb időszakok eltörpülnek egyetlen nap emlékének árnyékában. Épp Lulu tizedik születésnapja előtt a lányoknak olyan traumát kell átélniük, amit legfeljebb csak túlélni lehet, megérteni és feldolgozni sohasem. Azon a végzetes napon apa megölte anyát.

352 oldal, 3499 Ft

 

 

 

 

 

Saskia Sarginson: NÉLKÜLED

Eva apjával viharba sodródik a tengeren. Testét nem találják meg, úgy hiszik, vízbe fulladt. Húga azonban nem hajlandó elfogadni a tényt… A Nélküled misztikus regény, thriller és érzelmes családi dráma egyszerre, amely egy pillanatra sem hagyja nyugodni az olvasót, és mindeközben a szívéig hatol.

344 oldal, 3499 Ft

 

 

 

 

 

 

Kemény Kristóf: PUSKÁS ÖCSI – A külvárosi vagány

hihetetlen kalandjai A leghíresebb magyar ember, a valaha élt talán legnagyobb futballista most gyerekként tér vissza közénk. A Mayer Tamás különleges grafikáival illusztrált mesekönyv remek olvasmány, és hitelesen mutatja be Öcsi és családja kalandos életét.

64 oldal, 2499 Ft

 

 

 

 

Gordon Ramsay: GORDON RAMSAY FŐZŐISKOLÁJA

A Gordon Ramsay főzőiskolája nélkülözhetetlen szakácskönyv mindazok számára, akik szeretnék örömüket lelni az otthoni főzésben. A 120 fantasztikus, mégis érthető és egyszerű recept bármelyikének elkészítésével fejedelmi fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Ráadásul mindebben a világ egyik legkiválóbb szakácsa lesz a segítségünkre.

320 oldal, 7500 Ft

 

 

 

 

 

Eszterhai Katalin: AKARATUNK GYÓGYEREJE

„Aki kézbe veszi ezt a könyvet, egy varázsszőnyegen találja magát, és velem együtt utazik azon az úton, amely nekem reményt adott és ad a gyógyulásra, és bízom benne, hogy e kötet segít másoknak is megtapasztalni ezt a csodát. Könyvem nem egy »főzzünk okosan« receptkönyv, hanem személyes élményekkel, történelmi tényekkel, napjaink kutatási eredményeivel, népi hiedelmekkel ízesített sok-sok ételmese.”

(A szerző)

304 oldal, 5999 Ft

 

 

 

Fucskár Ágnes – Fucskár József Attila: A FELVIDÉK REJTŐZKÖDŐ KINCSEI

Évezredek történelme vonul végig a Felvidéken, amely olyan, mint egy mesekirályság, hegycsúcsokon megülő várromokkal, kastélyokkal, vízesésekkel és barlangokkal. Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila legújabb fotóalbuma ide visz el minket, és a lapokon azok is találnak új, felfedezendő csodákat, akik bejárták már ezt a tájat. Induljunk hát velük együtt felfedezőútra!

176 oldal, 4999 Ft

 

 

 

 

 

Forrás: www.alexandra.hu