Főkép

Jane Shemilt: Lányom

Amikor a tizenöt éves Naomi az iskolai színjátszó kör előadása után nyomtalanul eltűnik, az édesanyja, Jenny rádöbben, talán nem is ismeri a lányát igazán…

Egy évvel később még mindig nem bukkantak a kamasz lány nyomára. Az eltűnés napját követő sokk szétzilálja Jenny ideálisnak tűnő életét, a családja széthullik. És bár a nyomok már kihűltek, az asszony számára a kutatás csak most kezdődik. Hiába telt el egy esztendő, szentül hiszi, hogy csak úgy bukkanhat a lányára, ha megtanul bízni benne, odafigyelni rá, visszapörgetve életük napjait. Válaszokat keres – és az igazságot, azt, amit eddig külön-külön éltek meg, de amit közösen, együtt megértve újra egymásra találhatnak. Vagy éppen az igazság lesz az, ami végleg elszakítja őket egymástól?

Jane Shemilt regénye egyszerre fájdalmas és felemelő nyomozás, amely a szülői szeretet és oda nem figyelés minden rezdülését árnyaltan, szívszorítóan ábrázolja. Olyan utat jár be, amely megejtően emberi, ám minden nehézsége ellenére megbékélést hozó felismerést ígér.

Megjelenés: 2015. szeptember 1.

Terjedelem: 344 oldal

Ár: 2990 Ft

 

Pam Jenoff: Dédelgetett álmaink

Charlotte, a fiatal philadelphiai védőügyvéd egy nap különös felkérést kap: vállalja el egy háborús bűnös védelmét Európában. A nő egykor Hágában dolgozott, és most izgatottan várja a megbízást. Az sem tántorítja el, hogy a volt barátjával kell együttműködnie, aki évekkel ezelőtt összetörte a szívét…

Csaknem kilencvenéves védencét azzal vádolják, hogy 1944-ben elárulta a bátyját, aki zsidókat mentett. A férfi nem tagad, nem tesz vallomást, és nem segít az ügyvédeinek. Vajon miért hallgat? Charlotte megérzése azt súgja, kell lennie valamilyen bizonyítéknak, amely az idős férfi ártatlanságát igazolja… Amikor repülőre száll, nem is sejti, hogy egy olyan szövevényes történetbe csöppen, amelynek szálai a második világháború előttre, egészen a huszadik század elejéig nyúlnak vissza.

Pam Jenoff regénye úgy mutatja be egy évszázad történelmét, hogy közben váratlan találkozások, személyes álmok hálóját rajzolja meg. Titkon dédelgetett álmokét, amelyek vagy a háború és a távolság miatt hiúsulnak meg, vagy a zord körülmények ellenére is valóra válnak.

Megjelenés: 2015. szeptember 14.

Terjedelem: 304 oldal

Ár: 2990 Ft

 

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:

Douglas Preston–Lincoln Child: Kék labirintus

Aloysius Pendergast nem csupán különleges ügynök. Különleges ember is. Az élete pedig végképp szokatlan. Egy békés este például igencsak drámai csomagot dobnak házának küszöbére – egy hullát. A holttestnél már beállt a hullamerevség, vastag kötelekkel tekerték körbe, és egyszerűen ott hagyták. A gyilkosság a tökéletes bűntény minden jellemzőjét magán viseli – se tanúk, se indíték, se bizonyíték… Kivéve egyetlenegy rejtélyes nyomot: a holttest gyomrában egy türkizkő található.

A féldrágakő egy elhagyatott bányába vezeti Pendergastot, ahol a még nála is agyafúrtabb ellenség mindent elkövet, hogy az ügynök megfizessen a családja ősi bűneiért. Ugyanis a Pendergast ajtaja előtt talált holttest nem akárki volt – hanem a fia.

Pendergastnak hamarosan szembe kell néznie azzal, hogy ez nem csupán egy hátborzongató családi tragédia, hanem egy ravasz gyilkos első lépése, aki a múlt egy szörnyű bűnét akarja megtorolni. Ez a játszma pedig nemcsak a férfi elméjét és testét nyomorítja meg, hanem könnyen az életébe kerülhet…

Megjelenés: 2015. szeptember 24.

Terjedelem: 368 oldal

Ár: 3290 Ft

 

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT:

Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

A St. Giles-i kísértet épp négy útonállóval küzd egyszerre, amikor egy pisztolycsővel találja szembe magát, és a fegyver el is sül. Az első lövés célt téveszt, de az asszony, aki rászegezi a pisztolyt, bosszúszomjasan egy újabb fegyvert emel a magasba… A nő pedig nem más, mint a felesége.

Godric St. John remeteéletet él londoni házában, a nappalait könyvek között és kávéházakban tölti, az éjszakáit azonban portyázással a St. Giles-i nyomornegyed veszélyekkel teli sikátoraiban. Godric két év óta nem találkozott a feleségével, aki a vidéki birtokról csak rendszeres, meleg hangú leveleivel adott hírt magáról. Most azonban itt áll előtte az asszony, a haja kibomlott, az arca kipirult, a tekintete vad és szenvedélyes…

Elizabeth Hoyt könyve egy megtört, visszafogott férfi és egy csupa szív, életteli, ám a veszteséget ugyanolyan jól ismerő nő regénye. Képesek-e eljutni egymás szívéhez, van-e pillantás, érintés, szó, amely a halottnak hitt fát is virágba boríthatja?

Megjelenés: 2015. szeptember 24.

Terjedelem: 304 oldal

Ár: 2990 Ft

 

ÍRISZ-KÖNYVEK:

Juliette Fay: Édes otthon

Sean Doran közel húsz éve dolgozik ápolóként a harmadik világ háborúk és természeti katasztrófák sújtotta országaiban. Egy súlyos örökség, a béklyók előli menekülés újabb és újabb helyszínekre űzi-hajtja. Szentül hiszi, hogy őt a Jóisten is erre a munkára teremtette. Egészen addig, amíg egy nap rá nem jön, hogy teljesen kiégett, és képtelen lenne még egy napot a szörnyű körülmények közepette eltölteni.

Hazatér hát a massachusettsi Belhambe, hogy rövid időre megpihenjen. Az otthonában nemcsak nagynénje, unokaöccse és húga vár rá, hanem a családi kötelékek megannyi nyűge is. Meg egy négylábú veszedelem… A korábban önös érdekei szerint élő Sean előtt egy új világ kapuja tárul fel. Szerettei, hűséges barátai, egy váratlan szerelem és egy múltból felbukkanó alak arra késztetik, hogy átgondolja mindazt, amit ez idáig a családjáról, önmagáról és az életcéljáról gondolt. Talán a sors az útra kelés helyett mást szán neki?

Juliette Fay (Karjaidban) regényében egy megindító, szívet melengető és sokszor megmosolyogtató utazásra hív mindnyájunkat, hogy Sean nyomába szegődve megtapasztalhassuk az édes otthonig vezető rögös, ámde élményekkel teli utat, a szeretet és a szerelem mindent legyőző erejét.

Megjelenés: 2015. szeptember 22.

Terjedelem: 512 oldal

Ár: 3490 Ft

 

Forrás: General Press Könyvkiadó