Főkép

Ungvári Tamás: Az enciklopédista (4 kötet díszdobozban)

Ungvári Tamás nagy sikerű „enciklopédiáiban” új műfajt teremtett: történelmi miniatűrjei, históriai groteszkjei a XX. század alig ismert történeteit tárják elénk: e kacagtató, máskor meg épp megríkató igaz mesékben az elfeledett és névtelen hősök éppúgy jelen vannak, mint a nagypolitika vezérei, a magyar kultúrtörténet alakjai vagy a Nobel- és Oscar-díjas hírességek. S a tolmácsolás hiteles, hiszen Ungvári a fél világot bejárva ismerősei és barátai között tudhatott olyan neveket, melyekről ma már kötetek szólnak: John Steinbecket, Orson Wellest, Romain Garyt, Füst Milánt, Déry Tibort…

 

 

Enciklopédiák

I. A feledés enciklopédiája

II. Az emlékezés enciklopédiája

III. A halhatatlanság enciklopédiája

IV. Az életem enciklopédiája

Eladási ár: 9900 Ft

 

Június 6-án szombaton 11 órától 11.20-ig Hegedűs D. Géza beszélget Ungvári Tamással a Nagyszínpadon

 

Ungvári Tamás dedikál:

Június 6-án szombaton 11.30-tól 12 óráig a Scolar Kiadó pavilonjánál (48. stand)

Június 7-én vasárnap 15.30-tól 16 óráig a Scolar Kiadó pavilonjánál (48. stand)

 

Spiró György: Drámák VI.

A Spiró György drámáit összegyűjtő sorozatunk hatodik kötetében az Elsötétítés és a Helló, dr. Mengele! című darabok olvashatók, az utóbbi nyomtatásban most jelenik meg először.

Az Elsötétítés 1941. augusztus 8-án, az úgynevezett III. zsidótörvény megjelenésének napján játszódik. Ez a törvény többek között arról rendelkezett, milyen kritériumok alapján tekinthetők zsidónak a „vegyes házasság”-ban született gyerekek. A történet középpontjában egy házaspár áll, akik közül a férj „zsidó származású”-nak minősül, a feleség keresztény. Csakhogy négyéves leánygyermekük státusa nem egyértelmű...

Radnói Zsuzsa így írt a Helló, dr. Mengele!című darabról: „Élt egy csodálatos képességű ember, Lénárd Sándor (1910–1972), aki egy kissé ódivatú szóval polihisztor volt, elképesztően sokoldalú tudással és képességekkel. Fejében volt a teljes európai kultúra, orvos, író, zenész, fordító és nyelvzseni volt egyszerre. Latinra fordította a Micimackót, megnyert egy hatalmas összegű televíziós kvízt, s mindezt Brazíliában, portugál nyelven, mert második világháborús vándorlása és emigrációja során ott kötött ki, majd egy őserdő melletti kis faluban telepedett le. Íróként nagy sikere volt itthon is, a hatvanas években megjelent a Völgy a világ végén című könyve és utána még néhány. S ezt a nem mindennapi, csodás képességű embert ott kint, Brazíliában, azzal a képtelenséggel vádolták meg (s mindezt egy magyar emigráns indította el!), hogy ő Mengele, az auschwitzi haláltábor hírhedt orvosa. És Spiró ezt a pokoli történetet írta meg a sötét komédia nyelvén."

Eladási ár: 2950 Ft

 

Spiró György dedikál:

Június 6-án szombaton 16 órától 16.30-ig a Scolar Kiadó pavilonjánál (48. stand)

 

Petőfi Sándor: Arany Lacinak

Petőfi Sándor 1847 júniusában Szalontára látogatott, és ekkor írta szívmelengető versét jó barátja, Arany János hároméves fiához.

A vers mindenki előtt jól ismert: Petőfi az izgő-mozgó kisgyermeket egy mesével köti le, melyben a nagybajuszos ember ürgét akar önteni, ki is megy a mezőre, bele is zúdítja vödrének tartalmát egy lyukba – s nemsokára nyakon csípi a menekülő kis állatot, aki nem más, mint: Laci! Gyermekirodalmunk egyik nagy klasszikusát virtuóz ritmusa és rímei, sodró lendülete ugyanolyan élvezhetővé teszik ma is, mint száz éve – nem véletlen, hogy sok iskolában kötelező memoriter is. Az olvasókönyvek állandó darabja, mely több önálló kiadásban is napvilágot látott.

A számos fontos díjjal kitüntetett művész, Békés Rozi akvarelljeinek finom, érzékeny jellege kiválóan illik ehhez a meséhez.

Eladási ár: 1495 Ft

 

Arthur Madsen: Five 2 – Shamala bosszúja

Az öt gyerek története folytatódik! Yeni a kriccs birodalomban ragadt, és megmentése teljesen reménytelennek tűnik. Ekkor bukkan fel Xin, a titokzatos kínai fiatal, akinek csupán emlékfoszlányai vannak a múltjából. A vele való találkozás egy új, baráti szövetség lehetőségét hordozza magában. Közben a bebörtönzött Shamala kegyetlen bosszút forral a népe ellen, és már nem csak a medált akarja. Annál több kell neki: be akar jutni az Angyalkertbe, hogy élet és halál ura lehessen. Aljas tervéhez cinkost is talál: azt a Púpos Tobit, aki ugyancsak a medált akarja megkaparintani, de közben ő maga is az Angyalkertbe igyekszik. Tobi elküldi az emberek közé Cypriant, Zuen lovag öccsét, hogy megszerezze neki a medált, de ez még nem minden. Ahhoz, hogy az Angyalkertbe bejussanak, szükségük van valamire, pontosabban valakire...

Újra egy varázslatos kaland veszi kezdetét, amelyben harcok, cselszövések, titkok és árulások kísérik hőseink útját, de vajon a barátságok elég erősek ahhoz, hogy minden próbát kiálljanak?

A FIVE 2 egy csodálatos mese egy másik világról, ahol csak egy dolog biztos, és ezt a gyerekek is tudják: a sorsuk végérvényesen eldőlt, és már semmi nem lesz ugyanolyan, mint régen.

Eladási ár: 2950 Ft

 

Arthur Madsen dedikál:

Június 6-án szombaton 18 órától 18.30-ig a Scolar Kiadó pavilonjánál (48. stand)

 

Forrás: Scolar Kiadó