Főkép

Nemere István: Őrült regény

Nemere leleplezi Nemerét

Ilyen még nem volt! Nemere István, az élő legenda, több mint 650 kötet szerzője, megalkotta Nemere Istvánt, a szuperhőst!

Az író egy napon bevonul egy elmeklinikára, melynek küszöbét azonnal ostromolni kezdik addig csendben lapító rosszakarói. Nyomában a CIA, a KGB és a Moszad emberei, egy rettegett médiacápa, egy afrikai ország bérgyilkosai, a bulvársajtó levakarhatatlan firkászai a regényben hemzsegő veszélyes arcok száma majdhogynem végtelen.

Felvetődik a kérdés: ki ez az ember, és miért akarják ennyien a vesztét? Író, kalandor, szélhámos vagy egyik sem? És vajon előző életeiben valóban volt-e lovag és gazember, indián és idegen bolygók lakója? Csakugyan képes manipulálni nemcsak az olvasók lelkét, de még az időt is?

A valóság és a képzelet határai összemosódnak e fiktív önéletrajzban, csupán egyvalami biztos: a szálak a megcsíphetetlen és legyőzhetetlen Nemere István kezében futnak össze Az események szélsebesen pörögnek, a szerző lubickol saját, utánozhatatlan univerzumában, az olvasó pedig garantáltan a hasát fogja majd nevettében.

 

Terjedelem: 312 oldal

Ára: 2490 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.05.18.

              

Hatala Csenge: Hírzárlat

Balassagyarmat, 1973. Két fiú oson az éjszakai utcákon, a ruhájuk alatt a helyi katonai laktanyából ellopott fegyverek. Előre megfontolt tervük, hogy behatolnak a lánykollégiumba, s túszokat ejtenek, majd a hatóságokat arra kényszerítik, hogy biztosítsák számukra az ország zavartalan elhagyásának lehetőségét. Vajon ki ellen lázadnak ezek a fiúk? Az őket elhanyagoló szüleik érzelmileg üres élete, a családjuk, a fojtott levegőjű kisváros vagy a korabeli társadalmi tér szűkös számukra? Az elkerülhetetlen tragédia sokak életét végigkíséri; a Pintye család tagjaiét, a túszul ejtett lányokét, a szemtanúkét, a leszámolásban bevetett katonákét, rendőrökét, az eset megoldásában közreműködő pszichiáter szakértőkét. S egy fiatal balassagyarmati lányét, Hatala Csengéét, aki a történet nyomába ered, nem sajnálja az időt, nem fukarkodik az érzéseivel és a könnyeivel, s fáradhatatlan kutatómunkával felgöngyölíti a történet legapróbb részleteit is, hogy megírja ezt a sajátos tényregényt, a túszdráma és a Kádár–korszak politikai-társadalmi közegének hiteles forrását, egyben személyes vallomását a körülötte feltáruló emberi világ értelmezéséről és a felnőtté válás fontos lépéseiről. Egy régi legenda nyomában – az igazságot kutatva a múltban, a megismerés határait feszegetve a jelenben, s csendben átlépve a jövője küszöbét.       

 

Terjedelem: 320 oldal

Ára: 2990 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.05.21.

              

Bánó Attila: A tudós és a zöldhajú lány

Korponai Félix (őslénykutató, budapesti lakos) szinte csak olyanokat élt át, amiket senki más. Találkozott Luxemburgi Zsigmond magyar királlyal, az Itáliában portyázó honfoglaló magyarokkal, sőt, még IV. Károly német-római császárral is.

Az igazi kalandok azonban akkor kezdődnek számára, amikor váratlanul napjaink New Yorkjában találja magát titkos kísérletek, veszélyes maffiózók, korrupt politikusok és egy vonzó zöld hajú lány… Szerelem az első fülharapásra.

Múlt és jelen közt repked Bánó Attila abszurd humorral átitatott regénye, érdemes kapaszkodni, úgyis magával ránt!

  

Terjedelem: 264 oldal

Ára: 2990 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.05.26.

              

 

Kovács Eszter: Let’s kifli

Van egy lány. Londonban él, egy cukormázas városban, melynek színpompás felszíne csupa meglepetést rejt. Különös barátságok és édes-bús szerelmek szövődnek itt, a honvágy hazájában, a már nem is olyan új otthonban.

Egy kivándorlás ismerős, mégis líraian egyedi története egy lányról, no meg például a brit fiúról, aki hozzábújva félig magyarul, félig angolul azt suttogja a fülébe: let s kifli!

A kötet az Athenaeum Kiadó „Magyarok külföldön" sorozatának nyitó darabja, izgalmas élménykalauz mindenkinek, aki menni, vagy éppen maradni szeretne.   

 

Terjedelem: 192 oldal

Ára: 2490 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.05.26.

             

 

 

Laboda Róbert: Túlzások

Laboda Róbert verseinek és slamjeinek értelmezése és értésre szellemes olvasót kíván, aki nem fél az iróniától. A társas létezés komplexitására figyelő versek hétköznapi helyzetekben megmutatkozó intenzív érzelmeken keresztül vezetnek el egészen a haza szeretetéig. Ha figyelmesen olvasunk, a humoros, önmagát folyton megkérdőjelező szövegek mögött egyszer csak meglátunk valami fojtogatót: a végletekig eltagadott magányt.

 

Terjedelem: 80 oldal

Ára: 990 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.05.26.

              

 

 

 

 

 

Hercsel Adél: AnyukaLand – Fergeteges bébinapló mókás kedvű szülőknek

Az anyukák élete csupa játék és mese, nem igaz?

Hercsel Adél bébinaplója muris szituációkkal, kacagtató röpke párbeszédekkel mutatja be azt a különös univerzumot, amit csak egy anya ismerhet.

Kismamáknak, kezdő és gyakorló szülőknek igazi csemege ez a bűbájosan illusztrált kis kötet, mely egyszerre poénos ajándékkönyv és parádés aranyköpések gyűjteménye.

 

Terjedelem: 80 oldal

Ára: 2490 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.05.29.

              

René Barjavel: A nagy titok

Az igazán fontos történeteknek mindössze két témája lehet: a szerelem és a halál. René Barjavel velünk élő klasszikusa, A nagy titok e két világerő összecsapását mutatja meg nekünk.

A hidegháború legzordabb, 50-es éveiben egy indiai rákkutató professzor olyan élettani folyamatokat fedez fel, mintegy véletlenül, amelyek létezése addig csupán a mesevilágokban volt lehetséges. Forradalmi tudományos eredmény, ami azonban pánikot kelt a világ vezetőinek körében. Rejtélyes tüzek gyúlnak hamarosan, minden és mindenki elég, nyomtalanul eltűnik, aki a nagy titokkal kapcsolatba került. A fiatal párizsi orvosnő, Jeanne Corbet is egy ilyen tűzben veszíti el szerelmét, Roland-t. Elkezdődik az évtizedeken és az egész világon átívelő nyomozás, amelyben a halált elfogadni képtelen nő az ő örök szerelmét keresi.

A regényből készült, azonos című filmsorozatot Magyarországon is milliók kísérték figyelemmel hétről hétre.   

 

Terjedelem: 352 oldal

Ára: 3490 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.05.29.

              

Babiczky-Pfliegel Dóra: Ép testben két lélek – Problémamegoldó ételek és ötletek a teherbeeséstől a szoptatásig

Családot szeretnél? Isten hozott a családban. A jelszó: új élet, új étel. Az őrlődés helyett válaszd a teljes kiőrlést. És válaszd Babiczky-Pfliegel Dórát – „civilben” szakács és az Ízek és Érzések magazin gasztro-újságírója –, akit az anyaságért folytatott saját küzdelme inspirált ennek a könyvnek a megírására. Tanácsok és gyors receptek a petesejtektől az anyai sejtelmekig. Nem ígérjük, hogy minden könnyebb lesz. De megtermékenyülni, babát várni, szülni és táplálni biztosan.

PCO szindróma, inzulinrezisztencia, endometriózis– a teherbe esés nagy ellenségei. Az Ép testben két lélek egy különleges szakácskönyv, gerincét a terhesség előtti és alatti problémák és kellemetlenségek adják. Adott téma körbejárása után étrendi ajánlás, hasznos házi praktikák nyújtanak megoldást az olvasónak. A receptek válogatott alapanyagokból, magas vitamin- és tápanyagtartalmú hozzávalókból készülnek, könnyen elkészíthetőek.   

      

Terjedelem: 192 oldal

Ára: 3990 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.06.02.

              

Tiffany Reisz: A szent

Hogyan lett Eleanor Schreiberből Nora Sutherlin, egy katolikus pap szerelme, az Alvilág nevű BDSM-klub megtörhetetlen úrnője? Tiffany Reisz Eredendő bűnösök című sorozatában elénk tárta a mozaik darabjait, hogy aztán most, A szenttel elkezdje kirakni a képet.

Nora kamaszkora egészen átlagos, amíg életébe bele nem sétál Marcus Stearns atya, az egyházkerület új papja. Attól a naptól kezdve már semmi nem olyan, mint volt, elkezdődik egy több évtizeden át tartó történet, amely tele van romantikával, vággyal, ugyanakkor titokkal és bűnnel terhelt. A végén mégis ott áll New York eddigi történelmének egyik legerősebb asszonya.

De vajon képes lesz-e Nora elbúcsúzni a múlttól? Akar-e egyáltalán?

A szent Tiffany Reisz Eredendő bűnösök – Az ártatlanság évei című sorozatának első kötete.         

 

Terjedelem: 504 oldal

Ára: 3490 Ft

Tervezett megjelenés: 2015.06.03.

 

Forrás: Athenaeum Kiadó