Főkép

Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál – Clifton-krónika 5.

Az IRA bombája. Egy bosszúszomjas rivális. Egy lehetetlen küldetés.

A hajnal csöndjében egy maroknyi bátor férfi lopakodik a Buckingham óceánjáró tatja felé. A fedélzet alatti kabinokban több száz ártatlan ember alussza álmát, mit sem sejtve arról, hogy az életük veszélyben van. Hiszen a kis csoport súlyos terhet cipel: megtalálták azt a bombát, amelyet az IRA rejtett el az egyik kabinban, és most rajtuk múlik, hány áldozatról szólnak majd a másnapi hírek…

Mindeközben a szibériai hómezőn zakatoló vonat egy összetört embert, Anatolij Babakovot viszi a Gulagra. Bűne az elme bűne, eszköze pedig egy ártalmatlannak tűnő könyv. Csakhogy a pár száz oldal pusztító titkokat rejt: Babakov ugyanis egy Sztálint és rendszerét leleplező kötet szerzője.

Egyetlen férfi a kapocs egy hajónyi ember és egy nép sorsfordító pillanatában: Harry Clifton. És most bebizonyíthatja, hogy a toll erősebb a kardnál.

A Clifton-krónikák legújabb kötete letehetetlen olvasnivalót kínál. Jeffrey Archer a tőle megszokott módon rendkívül fordulatos és olvasmányos történetének segítségével bebarangolhatjuk Angliát, Amerikát és a Szovjetuniót. És a történet tovább folytatódik…

Megjelenés: 2015. április 13.

Ár: 3500 Ft

 

DEBBIE MACOMBER KÖNYVEI:

Debbie Macomber: Szerelmes sorok

A melegszívű panziótulajdonos, Jo Marie egy verőfényes nyári hétvégére két szobát készít elő a Rózsakikötőben. Az egyiket Ellie Reynolds veszi ki, a bájos fiatal lány, aki tele van bizonytalansággal. Többször is lemondta a foglalását, most mégis itt van, hogy találkozzon azzal a fiúval, akivel az interneten ismerkedett össze.

A másik szoba Maggie és Roy Porterre vár, akik egy romantikus hétvégét szeretnének eltöltetni a csodálatos kisvárosban. A házaspár azonban, Jo Marie legnagyobb megdöbbenésére, nem éppen örömteli hangulatban parkol le a Rózsakikötő előtt.

Az érzelmi viharok, az útkeresések nemcsak a vendégei napjait alakítják akár óráról órára váratlan meglepetésekkel, de Jo Marie életét sem kímélik, aki ugyanúgy szembesülni kényszerül a múltjával és a jelenével.

A világhírű szerző, Debbie Macomber (A szív titkai, Rózsalugas) újabb kötete a bizalom könyve, az elmúlt szerelemé, az újé és a megújhodóé.

Megjelenés: 2015. április 7.

Terjedelem: 408 oldal

Ár: 2900 Ft

 

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:

John Gilstrap: Árulás

Washington egyik éjszakai szórakozóhelye fergeteges bulijairól híres. Hétvégén óriási tömeg lepi el, ami igencsak kockázatos, ha a testőrségnek éppen egy előkelő vendéget kell védenie. Márpedig ezen az estén maga a first lady, Anna Darmond mulat itt, és úgy tűnik, hogy erről a testőrökön kívül másnak is tudomása van: tűzharc alakul ki, és az asszonyt elrabolják…

Az FBI igazgatója még a saját embereiben sem bízhat, ezért úgy dönt, teljes titoktartás mellett felbéreli Jonathan Grave-et, hogy a first ladyt kiszabadítsa. Grave különleges túszmentő egységével, a fegyvermániással, a számítógépzsenivel karöltve, együttes erővel igyekszik a nő nyomára bukkanni. A nemzetbiztonsági üggyé duzzadó emberrablás során mindenki maszk mögé rejtőzik, és mire a csapat az összes álarcot képes letépni, számtalan titok kerül napvilágra: a first lady hajmeresztő múltjáról és egy olyan végzetes erőről, amely nem mást akar térdre kényszeríteni, mint az Amerikai Egyesült Államokat…

John Gilstrap (Könyörtelenül, Intő jel) legújabb regényében feszültség, izgalom és borzongás kéz a kézben jár; a fordulatos, lebilincselő kötet pedig még az utolsó oldalakon is tartogat meglepetést.

Megjelenés: 2015. április 9.

Terjedelem: 400 oldal

Ár: 3490 Ft

 

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT:

Karen Hawkins: Olthatatlan szenvedély

A gyönyörű színésznő, Marcail Beauchamp hírneve és számtalan csodálója ellenére sem tudta elfelejteni William Hurst kapitányt, a férfit, akit egykor teljes szívéből szeretett… majd elveszített. Egy rejtélyes zsaroló most arra kényszeríti, hogy lopjon el egy ősi egyiptomi ónixdobozt a kapitánytól.

Williamet teljesen váratlanul éri, amikor egyik este a kabinjában találja Marcailt, aki csábítóbb, mint valaha. Ám amikor a nő elkábítja, és ellopja tőle a műtárgyat, éktelen haragra gerjed. Üldözőbe veszi Marcailt, de mire utoléri, addigra a doboz már gazdát cserél. A megbánással és haraggal teli egykori szerelmeseknek együtt kell működniük, hogy visszaszerezzék az ónixdobozt, és leleplezzék a titokzatos zsarolót. Ezzel kezdetét veszi a hajsza, amely rég eltemetett emlékeket hoz felszínre, és felizzítja a szenvedély tüzét…

Karen Hawkins (Kincsvadászok) izgalmas és érzéki regényében tovább folytatódik a Hurst testvérek, valamint a titokzatos családi amulett története.

Megjelenés: 2015. április 20.

Terjedelem: 256 oldal

Ár: 2990 Ft

 

REGÉNYES TÖRTÉNELEM-SOROZAT

Iny Lorentz: A fehér csillag

A fiatal házaspár, Gisela és Walther Texasban próbál új életet kezdeni, miután menekülni kényszerülnek Poroszországból. Az asszony első gyermeküket várja, és bár számtalan nehézséggel kell megküzdeniük, végre szabadnak érezhetik magukat új hazájukban. Törékeny boldogságukat azonban tragédia fenyegeti: Gisela nem tudja szoptatni a gyermeket, és újszülött kisfiuk élete veszélybe kerül. Walther végül a félelmetes komancsoknál talál dajkára, az indiánok segítségéért azonban nagy árat kénytelen fizetni…

Mindeközben a háború sötét felhői gyülekeznek Texas felett. A kegyetlen Santa Anna tábornok nekiindul, hogy katonáival elkergesse az európai és amerikai telepeseket a tartományból. Giselának és Walthernek döntenie kell: ismét elmenekülnek, vagy ezúttal szembeszállnak a boldogságukat fenyegető erőkkel.

Iny Lorentz legújabb regényében folytatódik A remény földjén című kötetben megismert szereplők története. Az olvasók belepillanthatnak Texas állam betelepítésének és függetlenné válásának színes és izgalmas krónikájába, miközben nyomon követhetik, hogyan teremt új otthont magának egy fiatal pár, akik mindent feladtak egy jobb élet reményében.

Megjelenés: 2015. április 9.

Terjedelem: 536 oldal

Ár: 3990 Ft

 

ÍRISZ-KÖNYVEK

Emily Liebert: Mozaikdarabkák

Allison Parker tízéves fiával abban a reményben költözik vissza szülővárosába, hogy végre új életet kezdhet férje váratlan halála után. Várakozással és reménnyel telve hagyja háta mögött a nyüzsgő nagyvárost, hogy végre művészi karrierjére koncentrálhasson. Nem számít arra, hogy a múltja itt is utolérheti…

Charlotte Crane-nek valaha mindene megvolt: szerető férj, gyönyörű kislány és anyagi biztonság. A tökéletes felszín azonban egy lassan darabjaira hulló életet rejt. Allison érkezésével Charlotte végre igaz barátra lelhet. Miközben a két nő barátsága egyre jobban elmélyül, Charlotte rájön, hogy sosem késő megkeresni azt az utat, ami visszavezethet a rég tapasztalt boldogsághoz.

Emily Liebert regényében az emberi kapcsolatok törékenységéről és a szeretet mindent elsöprő, gyógyító erejéről mesél két nő fájdalommal terhes, de felemelő pillanatoktól sem mentes életén keresztül.

Megjelenés: 2015. április 16.

Terjedelem: 296 oldal

Ár: 2490 Ft

 

Forrás: General Press Könyvkiadó