Főkép

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:

Linda Castillo: A halál szava

A békés kisváros, Painters Mill mellett egy pajtában felakasztva találnak egy köztiszteletben álló férfit. Noha az eset első pillantásra öngyilkosságnak tűnik, a bizonyítékok alapján hamarosan kiderül, hogy az áldozat nem önkezével vetett véget az életének. A helyszínen talált rejtélyes, festett amish fabábú miatt a helyi rendőrfőnöknő, Kate Burkholder arra gyanakszik, hogy az ügynek köze lehet egy harmincöt évvel ezelőtti kegyetlen mészárláshoz.

Amikor holtan találják a helyi galéria tulajdonosát is, Kate egy új nyomot követve sötét titokra bukkan, amely nemcsak a mostani bűntények elkövetőjéhez vezethet el, de a régi tragédiára is magyarázatot adhat. A nőnek versenyt kell futnia az idővel, hogy megtaláljon egy hidegvérű gyilkost, aki arra esküdött, hogy mindenáron igazságot szolgáltat…

Linda Castillo (Utolsó lélegzet, Az alagút) regénye izgalmas és megrázó történet arról, hogy egyetlen rossz döntés miként teheti tönkre több ember életét is, akár mindörökre.

Megjelenés: 2015. január 29.

Terjedelem: 320 oldal

Ár: 2990 Ft

 

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT:

Eloisa James: Az én hercegem

Az elképesztően intelligens és jóképű, ám a lelkében sötét tragédia emlékét őrző Tarquin, Sconce nagyhatalmú hercege tisztában van vele, hogy a mutatós és divatosan karcsú Georgiana Lytton megfelelő hercegné lenne a számára. Akkor hát miért kalandoznak a gondolatai állandóan a lány ikertestvérére, a gömbölyded, akaratos és a társadalmi normákra teljességgel fittyet hányó Oliviára? A lány nemcsak hogy egy másik férfi jegyese, de közte és a herceg között kibontakozó illetlen – ámde részegítő – románc egyértelművé teszi, hogy nem válna jó hercegné belőle.

Tarquin eltökélte ugyan, hogy rangjához méltó feleséget választ, mégsem tudja kizárni a gondolataiból Oliviát. Amikor pedig úgy tűnik, a logika és a kötelesség már-már győzedelmeskedik a szenvedélyen, a herceg lassan ráébred, hogy a tökéletességnek vajmi kevés köze van a szerelemhez…

Eloisa James (Szelíd szépség, Éjféli csók) legújabb regényében a már jól ismert Borsószem királykisasszony című mese elevenedik meg új, izgalmas, érzelmekkel és szenvedéllyel teli, ugyanakkor igazán szórakoztató köntösben.

Megjelenés: 2015. január 19.

Terjedelem: 320 oldal

Ár: 2990 Ft

 

REGÉNYES TÖRTÉNELEM-SOROZAT

Brigitte Riebe: A boszorkány és a herceg

Egy fagyos téli reggelen a fiatal Lenát majdnem halálra gázolja a tiroli főherceg, Zsigmond szánja. A lányt egy titok űzte-hajtotta hajnalban az út szélére, egy olyan titok, amely lassan megmérgezi a lelkét, és amelyre magyarázatot csak a hercegtől kaphat. A sors furcsa játéka folytán Lenának sikerül elszegődnie szakácsnőnek Zsigmond udvarába. A tehetséges lány ízletes főztjével hamar elnyeri a herceg és a felesége kegyét, ám miközben egyre közelebb kerül az őt kínzó rejtély megoldásához, észrevétlenül belegabalyodik az udvari hazugságok és ármányok kusza hálójába.

A herceg egykori szeretője mindenáron vissza akarja szerezni Zsigmondot, és célja elérése érdekében mindenkin átgázol. Az intrikákban járatlan Lena is áldozatául esik: nemcsak boszorkánysággal vádolják meg, de azzal is, hogy merényletet akart elkövetni a hercegi pár ellen. Vajon be tudja bizonyítani az ártatlanságát, miközben Innsbruckot lassan maga alá temeti a boszorkányüldözés őrülete?

A boszorkány és a herceg a középkor egyik legsötétebb eseménysorozatát, a boszorkányüldözéseket idézi meg érdekfeszítően. Brigitte Riebe (A holdistennő, Assisi menyasszonya) újabb regénye titkokról, intrikákról, összeesküvésről és a mindent legyőző szerelemről mesél.

Megjelenés: 2015. január 20.

Terjedelem: 472 oldal

Ár: 3790 Ft

 

MAI MAGYAR SZERZŐK

Halász Péter: A hagyományos szántóföldi növénytermesztés a moldvai csángó magyaroknál

A moldvai csángó magyarok a XIV. századtól a XVIII. századig különböző történelmi okok miatt újabb és újabb csoportokban települtek a Kárpát-medencéből mai lakóhelyükre, a hegylánc túloldalára, a Szeret és a Prut folyó által határolt területre. Itt aztán a magukkal hozott termelési hagyományaikat moldvai és balkáni hatások formálták, miközben napjainkig megőrizték annak több archaikus elemét. Tudományos szempontból fontos tehát, hogy feltárjuk és bemutassuk a moldvai csángók által használt földművelési technológiákat, a paraszti gazdaságok eszközkincsét, belső rendszerét, a vetésszerkezet alakításakor érvényesülő szempontokat, valamint a parasztság értékrendjét, gazdálkodásának ökonómiáját.

E könyv szerzője a csaknem fél évszázados moldvai gyűjtőmunkája során folyamatosan rögzítette a szántóföldi növénytermesztésre vonatkozó ismereteket, ma már jórészt pótolhatatlanul feledésbe merült anyagot őrizve meg magnószalagjain, céduláin. Nemcsak az eredeti gyökereket és a székelység felől érkező hatásokat veszi számba, hanem a sajátos csángó gazdálkodási kultúrát jelentősen formáló román gyakorlatot is.

A könyv fő témája a moldvai magyarok hagyományos földművelése, növénytermesztése, hiszen sokáig ez jelentette a magyarság eme szerencsétlen sorsú közösségének a megélhetését, jó vagy rossz életlehetőségeit. Mindazonáltal a kötet a moldvai csángók mezőgazdaságának hatékonyságát, legújabb kori kilátásait is vizsgálja, sorskérdéseiket néprajzi, szociográfiai eszközökkel tárja fel és mutatja be.

Megjelenés: 2015. január 21.

Terjedelem: 424 oldal

Ár: 3490 Ft

 

Forrás: General Press Könyvkiadó