Főkép

Müller Péter estje a nagyszabású, több mint 60 országos és határainkon túli rendezvényt magában foglaló idei Tolnay Klári Centenáriumi Emlékév záróakkordjaként, annak hivatalos lezárásaként várja az érdeklődő közönséget 2014. december 18-án 18 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében.

 

A Centenáriumi Emlékév és az Est Háziasszonya: Sunyovszky Sylvia, Jászai Mari-díjas Érdemes Művész

Müller Péter író legújabb, Halhatatlan szerelem című kötete kapcsán érkezik az Uránia Nemzeti Filmszínházba, hogy a több mint 60 programból álló Tolnay Klári Centenáriumi Emlékév Hivatalos Záróünnepségén egy különleges barátról és az ő különleges lelki és szellemi útjáról beszélgessen olvasóival.

 

Szó lesz egy különleges barátságról, női és férfi szerepekről, szerelemről, hitről és spiritualitásról, és természetesen Tolnay Kláriról, aki születésének centenáriumát ünnepeltük egész 2014-ben. A kétszeres Kossuth-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész jó barátja volt Müller Péternek. Ahogy ő írja, gondolatban sokszor van együtt vele. Barátja, szellemi társa és művésztársa is volt egy személyben.

 

Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/849755031721424

 

A szerző így foglalja össze az izgalmas kötetet: „Ez a könyv egy nő önmagára ébredéséről szól. Barátom volt és lelki társam. Együtt kerestük sorsunk és lelkünk titkait. Ezekről a titkainkról mostanáig nem beszélhettem. Most végre elmondhatom. Elmesélem életét, közös szellemi élményeinket, és fölvillantom előzőéletének gyönyörűséges kudarcát is. Létünk nem a születéssel kezdődik, és nem a halállal ér véget. Minden lélek történetének van egy főmotívuma, mely átível több földi életen. Egy téma, ami csakis az övé, és ki kell bontania. A tiédnek is van, csak meg kell hallanod, mi az. Az övét úgy hívták: halhatatlan szerelem. Sokan ismerték őt. Amíg a földön élt, színésznő volt, a neve: Tolnay Klári. Összes előző művem gondolatainak összegzése ez a könyv. Más lelkébe való mélyebb belepillantás, egyben önmagam és az igazság felfedezése is. Hálás vagyok látható és láthatatlan segítőimnek, hogy megírhattam.”

 

Müller Péter könyvei minden kétséget kizáróan a legsikeresebb ezoterikus kötetek közé tartoznak: ezt jelzi a több százezer eladott példány. Spirituális célzatú művei mellett drámaírói tevékenysége is meghatározó. Pályáját 1955-ben rendezőasszisztensként kezdte a Madách Színházban. Eredeti szakmáját tekintve dramaturg. Napjainkig művek sokaságát állította színpadra, a Madách Színházban 1965-től végzi ezt a munkát.

 

Müller Pétert állítása szerint 1956-ban egy halál közeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Írói tevékenysége és a tanítás iránti vágya eredményeképpen elindította a Mesterkurzus elnevezésű előadás-sorozatot, amelyen az önmagát kereső embernek igyekszik segíteni a mindennapi életben az önmegvalósításban. Bár igen termékeny író, azt vallja, hogy a gondolatok és az érzések átadásának leghitelesebb módja mégsem az írás, hanem a beszéd.

 

Az esten a Szerző várja olvasói interaktív részvételét a beszélgetésben, az őt érdeklő kérdések feltételét, melyeket előzetesen is vár megküldeni a Tolnay Klári Emlékév hivatalos e-mail címére tolnay [kukac] gmail [pont] com.

A beszélgetést közvetlenül követő hivatalos Tolnay 100 Záróünnepség okán dedikálásra ez alkalommal nincsen lehetőség.

 

Forrás és további információ: www.urania-nf.hu