Főkép

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:

Peter James: Emésztő tűz

Amikor a harmincas éveiben járó, csinos Red Westwood regisztrálja magát egy internetes társkereső oldalon, nem is reméli, hogy első randipartnere egy jóképű, lehengerlő modorú és dúsgazdag férfi lesz. Bryce Laurent valósággal rajongani kezd a fiatal nőért. Szenvedélyes kapcsolatukra azonban hamar árnyék vetül, és ahogyan lassanként kiderül az igazság a férfi sötét, eltitkolt múltjával kapcsolatban, úgy kezd Red szeme elől oszlani a rózsaszín köd. Kétségbeesésében a rendőrséghez fordul segítségért, majd szakít barátjával. Ám hiába reméli, hogy ezzel véget ér a rémálom. A férfi módszeresen igyekszik tönkretenni mindent és mindenkit a környezetében, hogy bosszút állhasson hajdani szerelmén. Ravaszságával mindig Red és a rendőrök előtt jár egy lépéssel, miközben emésztő dühe egyre csak fokozódik…

Peter James (Tökéletes emberek, Rögeszme, Az idő rabságában) legújabb regényében újra találkozhatunk az elszánt és kiváló képességekkel rendelkező Roy Grace főfelügyelővel főfelügyelővel, aki ezúttal is fáradhatatlanul küzd a főhősnő életéért.

Megjelenés: 2014. november 10.

Terjedelem: 368 oldal

Ár: 2990 Ft

 

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT:

Madeline Miller: Gyémántcsillogás

Castleford hercege olyan régóta él kicsapongó, züllött életet, hogy már egyáltalán nem érdeklik a személyét érintő folyamatos pletykák. Társadalmi helyzetéből fakadó fárasztó kötelezettségei mélységesen untatják, így italozással és nőkkel múlatja az időt, sőt olykor a párbajozást is unaloműző foglalatosságnak tekinti. Ám ha valami felkelti a kíváncsiságát, bámulatos módon képes felülkerekedni mérhetetlen közönyén, hogy megtalálja a válaszokat az őt leginkább foglalkoztató kérdésekre.

Daphne Joyes ellenáll a megrögzött élvhajhász csábításának. Abban bízik, hogy a herceg hamarosan elveszíti érdeklődését iránta, és végre minden visszatérhet a rendes kerékvágásba. Csakhogy a nő szépsége, bája és hihetetlen lelki nyugalma elbűvöli a férfit, aki elhatározza, hogy mindenáron megszerzi őt magának. A feladat nem egyszerű, Daphne múltját és jelenét ugyanis súlyos titkok terhelik…

Madeline Hunter Virágritkaságok című sorozatának (Veszélyes hódító, Három csók, Merész álmok) utolsó darabját tartja kezében az olvasó.

Megjelenés: 2014. november 5.

Terjedelem: 312 oldal

Ár: 2990 Ft

 

Julie Klassen: Lány a kapusházban

Az alacsony sorból származó Matthew Bryant kapitány sikeres és gazdag emberként tér vissza Angliába a napóleoni háborúk után. Eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa egykori kedvesének, hatalmas hibát követett el, amikor visszautasította a lánykérését. Ám amikor felfedez egy régi kapusházat új birtokán, azonnal felkelti az érdeklődését annak titokzatos lakója, a csendes és gyönyörű Mariah Aubrey. Matthew, kíváncsiságának engedve, elhatározza, hogy felfedi a lány kilétét és múltját. Bár Mariah feltett szándéka, hogy megőrizze titkait, a férfi egyre közelebb kerül hozzá. Az események láncolata kisvártatva azonban nem várt fordulatot vesz, és a két fiatalnak el kell döntenie: engedik-e, hogy a múlt fogságban tartsa őket, vagy kitárják szívüket a jövő előtt…

Julie Klassen (Álruhás szerelem, A házitanító lánya) kiadónknál megjelenő legújabb regénye egy rejtélyekkel és intrikákkal, megtévesztéssel és félreértésekkel teli izgalmas történet a romantika kedvelőinek.

Megjelenés: 2014. november 10.

Terjedelem: 352 oldal

Ár: 2990 Ft

 

REGÉNYES TÖRTÉNELEM-SOROZAT:

Nancy Horan: A csillagos, nagy ég alatt

A harmincöt éves, gyönyörű Fanny Franciaország festői szépségű vidékén, művészek között próbál kilábalni mély depressziójából egy szörnyű családi tragédia után. Ekkor találkozik az életvidám, energikus skót fiatalemberrel, a nála tíz évvel fiatalabb Louis-val, aki első látásra beleszeret a független, határozott amerikai asszonyba.

Fanny eleinte nem igazán vonzódik a nyúlánk, fiatal ügyvédhez, akinek minden vágya, hogy az írásnak szentelhesse az életét. Louis charme-jának azonban idővel képtelen ellenállni, és szenvedélyes viszonyba bonyolódik vele. Mindeközben végig kétségek között vergődik: el merje-e engedni boldogtalan, ámde jól megszokott életét, hogy fejest ugorjon a mindent elsöprő, egyszerre örömteli és fájdalmas szerelembe?

Nancy Horan gyönyörű regénye egy valószerűtlen, mégis igaz szerelem története, amely A kincses sziget, valamint a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete híres írója, Robert Louis Stevenson és Fanny Van de Grift Osbourne között szövődött, és egészen a sírig tartott.

Megjelenés: 2014. november 18.

Terjedelem: 472 oldal

Ár: 3990 Ft

 

Volker Kutscher: Tisztázatlan bűnügy

Berlin, 1929. Egy baljós árnyakkal teli város. Egy kegyetlen megkínzott férfi holttest. Egy bukott felügyelő, aki a saját szakállára nyomozni kezd...

Gereon Rath felügyelő új a városban, nemrég helyezték át Berlinbe. Félreállították, holott korábban gyilkossági nyomozóként dolgozott. Egyik éjjel egy vadidegen orosz férfi dörömböl az ajtaján. Amikor pár nappal később az ismeretlen oroszt holtan halásszák ki a csatornából, a felügyelő úgy dönt, maga próbálja felgöngyölíteni az ügyet. A férfi kopott fényképével a zsebében beleveti magát a nyüzsgő berlini éjszakába. Ekkor még nem sejti, hogy darázsfészekbe nyúlt, és minden sarkon egy újabb rejtélybe botlik majd.

Volker Kutscher bűnügyi regénye mesterien eleveníti meg a két világháború közötti Berlint: a nagyváros színes forgatagát és bűnös élvhajhászását már beárnyékolja az egyre erősödő nemzetiszocializmus. Az olvasó lélegzet-visszafojtva figyeli, hogyan manőverezik az ifjú felügyelő a különböző politikai csoportok és a gengszterbandák között, miközben felfejti a tisztázatlan bűnügy szálait.

Megjelenés: 2014. november 3.

Terjedelem: 568 oldal

Ár: 3990 Ft

 

Debbie Macomber: A szerelem ünnepe

A harmincas éveiben járó Lauren évek óta hiába várja, hogy barátja, a karrierjének élő Todd eljegyezze. Amikor megtudja, hogy a húga gyermeket vár, saját élete miatt érzett keserűségében nem tud felhőtlenül örülni testvére boldogságának. Ekkor elhatározza, hogy szakít Todd-dal, és megpróbálja megtalálni azt a férfit, akivel végre révbe érhet az élete. Egy szerencsés véletlen folytán nem is kell sokáig keresgélnie: a sors az útjába sodorja Roostert, aki, úgy tűnik, maga a tökéletes férfi. De vajon elegendő-e egy tartós kapcsolathoz az ellenállhatatlan vonzalom és a biztonság, amelyet a másik jelenlétében érzünk, ha közben semmit sem tudunk róla?

Az amerikai sikerszerző, Debbie Macomber (Egy új kezdet) legújabb könyvében, a Blossom Street-sorozat második részében a tőle megszokott könnyedséggel és érzelmességgel mesél a boldog házasság titkairól, a szerelem és a szeretet megtartó, összekötő erejéről.

Megjelenés: 2014. november 3.

Terjedelem: 416 oldal

Ár: 2900 Ft

 

Sebastian Barry: A tartalékos tiszt

Az ír Jack McNulty afféle átlagos ember, egyszerre kisszerű és hősi lélek, aki megannyi elképesztő esemény szemtanúja volt életében, mégis tudja, hogy nem sokat ér az emberek szemében. Katonaként, mérnökként, ENSZ-megfigyelőként egyre csak járta és járta a világot, és mindvégig egy gyerekkori ábránd űzte-hajtotta: hogy egy napon jobb, értékesebb emberré lehessen. Most pedig képtelen hazatérni. Ghána fővárosában, Accrában rostokol, és úgy érzi, nem tud anélkül továbblépni vagy akárcsak lélegezni, hogy számot ne vetne önmagával, múltjával, jelenével és jövőjével. Noha úgy tűnt, a varázslatos, egyszersmind megfoghatatlan Mai Kirwannel való frigyre lépésekor révbe ér az élete, a különös és felkavaró házasság, a megannyi közös és személyes tragédia – a bor, a mámor és a második világháború árnyékában – azonban mindkettejüket, az álmaikat, a vágyaikat és a lehetőségeiket is elemészti.

Sebastian Barry (Egy eltitkolt élet; Messze, messze) legújabb regénye a huszadik század Írországába, illetve a második világégés utáni Afrikába kalauzolja el az olvasót, miközben érzékeny portrét rajzol egy olyan férfiról, aki saját démonaival, elveszített szerelmével harcol, hogy még egyszer, utoljára megtapasztalhassa a szabadságot.

Megjelenés: 2014. november 3.

Terjedelem: 248 oldal

Ár: 2990 Ft

 

Ronald H. Balson: Valaha testvérek voltunk

Két gyermekkori barát, aki testvérként szereti egymást. Két férfi, aki farkasszemet néz egymással a holokauszt poklában, majd évtizedekkel később immár a bíróságon, hogy végérvényesen pontot tegyen egy fájdalmas, szívet tépő, borzalmakkal teli történet végére…

Elliot Rosenzweig Chicago díszpolgára, milliárdos. Az opera egyik megnyitó ünnepségén egy férfi váratlanul odalép hozzá, és fegyvert fog rá. Az öregember, Beniamin Salomon azzal vádolja meg mindenki füle hallatára, hogy háborús bűnös, sőt mi több, ő maga Otto Piatek, egykori SS-tiszt, a hírhedt zamośći mészáros.

Elliot minden követ megmozgat, hogy megússza a tárgyalást, amely veszélybe sodorná a jó hírét. Ben azonban, aki a második világháború idején elveszített mindent, ami fontos volt számára, hajthatatlan. Míg Elliotot a felejtés, Bent az emlékezés élteti. Azt akarja, hogy amíg világ a világ, senki se feledje, mi történt a holokauszt idején...

Ronald H. Balson izgalmas, elgondolkodtató könyve részletgazdag képet fest a nácik által megszállt Lengyelországról, a holokauszt borzalmairól, egyúttal számvetésre késztet mindnyájunkat, hogy egy napon élhetőbb, emberibb, igazabb jelent és jövőt élhessünk.

Megjelenés: 2014. november 12.

Terjedelem: 408 oldal

Ár: 3490 Ft

 

GYEREKKÖNYVEK

Cynthia Paterson - Brian Paterson: Foxwoodi mesék. Az evezősverseny

Messze-messze, mesés tájakon innen és varázslatos völgyeken túl, létezik egy csodálatos hely, ahol megállt az idő. Az állatcsaládok békében és szeretetben élnek, s a legkisebbek keresztül-kasul becsatangolják a környező vidéket.

Foxwood minden lakója a nagy evezősversenyre készülődik. Nyúl Beni, Egér Misi és Sün Tádé azonban biztos benne, a patkányok ismét cselhez folyamodnak, hogy megszerezzék a győzelmet. A három jó barát ezért elhatározza, hogy saját hajót épít, és versenyre kel az agyafúrt patkányokkal.

A sorozatban már megjelent: A nagy felfedezés, A bűvös szán, A titkok völgye, A csempészek, Karácsonyi meglepetés, A titkos recept.

Megjelenés: 2014. november 4.

Terjedelem: 32 oldal

Ár: 2500 Ft

 

Forrás: General Press Könyvkiadó