Főkép

Csodákkal teli éjszaka - 14 megható történet a magyar és a világirodalom nagyjaitól

 

Jön a Jézuska… még hat nap, még öt nap, még három nap. Hosszú idő! Nagyon hosszú… még az utolsó óra is rettenetesen hosszú.” Ám amikor megérkezik, a csodákkal teli éjszakán bármi megtörténhet.

Tizennégy varázslatos mesét válogattunk össze kedves olvasóinknak e csepp kis ajándékkönyvbe a szeretet ünnepéről, magyar és világirodalmi szerzők tollából. Megható vagy éppen kacagtató történeteik hatására karácsonykor egy kis időre elfeledhetjük szívünk minden szomorúságát és figyelmünkkel végre egymás felé fordulhatunk.  

Terjedelem: 208 oldal

Ára: 1990 Ft

Megjelenés: 2014.09.23.

 

Emma Chase: Fejvesztve

 

„Szerelembe esni könnyű, szerelmesnek maradni nehéz…”

Kate Brooks és Drew Evans története egy hamisítatlan love story. Ám amikor egy szép napon váratlanul megjelenik életükben a titokzatos harmadik, az idillnek egy csapásra vége szakad, hőseink élete pedig fenekestül felfordul…

A Behálózva folytatásában ezúttal Kate mesél nekünk arról, amivel egyszer minden szerelmes szembesül: a hosszú távú kapcsolatok édesen gyötrelmes buktatóiról.

Emma Chase legújabb regénye vicces és tanulságos mese az egyre mélyülő szerelem mindent elsöprő erejéről.             

Terjedelem: 280 oldal

Ára: 2990 Ft

Megjelenés: 2014.09.26.

 

 

Sun-mi Hwang: Rügy - A tyúk, aki repülésről álmodott

 

A koreai szerző világhódító könyve megmutatja, milyen anyának lenni.

Van egy nő. Anyává szeretne válni. Lehet bármi erősebb ennél a vágynál? Az évtized legmeghatóbb történetében Sun-mi Hwang az anyai önzetlenség és áldozatvállalás olyan mélységeibe vezeti az olvasót, ahová író nem merészkedett korábban. Ismeretlen tartomány. Pedig minden nő ebben a tartományban él, aki valaha gyermeket hozott a világra.

Anya az, akinek minden tette a gyermek boldogságában nyer értelmet, aki testét-lelkét adja a belőle lett másik életért. Szeret, erőt mutat, amikor arra van szükség, és gondolkodás nélkül adja akár az életét is, amikor eljön az idő.

Sun-mi Hwang egyszerű eszközökkel mesél egy tyúkról, aki megszökik ketrecéből, és mindenét feláldozza egyetlen utódjáért - egy kiskacsáért.  

Terjedelem: 128 oldal

Ára: 3490 Ft

Megjelenés: 2014.10.14.

 

Jodi Picoult: Találj rám!

 

„A világ tele van olyan emberekkel, akiket senki más nem lát.”

A Szelíd vadak e-könyv folytatódik!

Mi a közös Virgilben, Alice-ben, Jennában és Serenityben? Adott pillanatban mindannyian ugyanott voltak - csakhogy nem mindegy, az a pillanat mikor volt az időben.

Jenna, a tizenhárom éves kislány az anyját, Alice-t keresi, Alice viszont nem keresi Jennát. Virgilt tíz éve foglalkoztatja a baleset, amely az elefántrezervátumban történt, s pontosan azóta tudja, hogy egykor, nyomozóként nagyot hibázott. Serenity, az egykori sztármédium épphogy belecsöppent ebbe az ügybe, máris nyakig benne van: vajon megtalálja-e újra szellemi vezetőit vagy továbbra is csak unatkozó amerikai háziasszonyok mindennapjait dobja fel? A Találj rám! Jodi Picoult legjobb regényeit idézi: a misztikumot a valósággal, a mesét az álmokkal, a bűnt a bűnhődéssel ötvözi.        

Terjedelem: 456 oldal

Ára: 3490 Ft

Megjelenés: 2014.10.14.

 

Carin Gerhardsen: Mama, papa, gyerekek

 

A Mézeskalács ház szerzőjének új regénye

Egy csendes őszi estén kezdődött. Stockholm egyik elhagyatott külvárosi részében Petra Westman rendőrnő kocogás közben véletlenül egy megrongálódott babakocsira bukkan a bokorban, benne egy súlyosan beteg csecsemővel. Néhány méterre tőle egy halott nő fekszik, az arcát a felismerhetetlenségig összeverték. Valahol nem messze pedig egy hároméves kislány várja haza a szüleit, bezárva egy lakásba, teljesen egyedül.

Conny Sjöberg nyomozó és csapata lát neki a gyilkosság felgöngyölítésének, a holttest személyazonossága azonban ismeretlen, az óra ketyeg, a kis Hanna pedig felfedezi a telefont, és egy idegen bácsi felajánlja neki, hogy a megmentésére siet...

Carin Gerhardsen sorozatának második részében a svéd társadalom végletesen elszigetelt rétegeibe vezeti az olvasót: alkoholista anyák, erőszakos apák és elhanyagolt tinédzserek világába, ahol a gyerekszobákban elsuttogott rettenetes titkok nem múlnak el nyomtalanul.

Hátborzongató és letehetetlen, a skandináv krimi legjobbja.         

Terjedelem: 352 oldal

Ára: 2990 Ft

Megjelenés: 2014.10.14.

 

Kimberley Freeman: Aranypor

 

A vadvirágok lányai írónőjének új regénye

Kimberley Freeman legújabb világsikerű családregényében három izgalmas nőt mutat be a már tőle megszokott érzékenységgel, és a szerelmekkel, csalódásokkal, sikerekkel gazdagon szőtt, lebilincselő történetben mindannyian magunkra ismerhetünk. A hidegháború idején Leningrádban egy nyári estén a hétéves, csúnyácska Szonya életébe egyszer csak beköszönt a szépség: szülei befogadják árván maradt unokatestvéreit, Natalját és Lénát, és onnantól a három kislány sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. A Szovjetunió bukásával kinyílik előttük a világ, a hírnévről és gazdagságról álmodozó fiatal nők pedig immár Nyugaton kezdenek új életet. Szonya az eszével tör ki a szegénység béklyóiból, Natalját páratlan vonzereje teszi ünnepelt sztárrá, Léna pedig, aki csak majdnem annyira gyönyörű, mint nővére, a szerelemben teljesedik ki. Boldogságuk azonban nem lehet felhőtlen, a köztük lévő eltéphetetlen köteléket egyre inkább féltékenység, rivalizálás és árulás kezdi ki. Amikor pedig múltjukból feltűnik egy sötét alak, nemcsak féltve őrzött titkuk derülhet ki, de az életük is veszélybe kerül...

Terjedelem: 704 oldal

Ára: 3990 Ft

Megjelenés: 2014.10.15.

 

Nemere István: Halj meg helyettem!

 

„Pontosan egy lövésre vagy a mennyországtól”

Megszületett Nemere István legcsavarosabb, legmegdöbbentőbb krimije. Szinte minden oldalon egy újabb fordulat szórakoztatja az olvasót. A mű középpontjában Gül, a „Rózsa” egy titokzatos török maffiavezér áll, akivel még senki sem találkozott személyesen, mindig csak alvezérein keresztül tárgyal. A sorozat első kötetében (Nincs idő meghalni) megismert Lakos Donát rendőrhadnagy, az Europol európai bűnüldöző szervezet magyar nyomozója most újabb bevetésre indul. Az ügy Magyarországon veszi kezdetét: egy eddig ismeretlen dizájnerdrogtól meghal valaki a szerb-magyar határon. Ekkor hoznak be egy török kamionban nagy mennyiséget a még ismeretlen összetételű anyagból, Európában egymást érik a túladagolásos halálesetek Donátnak pedig illegálisan kell eljutnia Törökországba, ahol a kábítószer-ellenes rohamosztag segíti őt.               

Terjedelem: 244 oldal

Ára: 1990 Ft

Megjelenés: 2014.10.16.

 

Jodi Picoult: Elrabolt az apám

Új borítóval!

 

A jövődet te alakítod - a múltadat legfeljebb megismerheted

A harmincéves Cordelia Hopkins életében látszólag minden nagyon rendben: imádott apja nagy szeretetben nevelte fel, szép kislánya, elbűvölő vőlegénye van, a munkájában - amely eltűnt személyek felkutatásából áll - rendkívül sikeres. Egy elfeledett emlékkép felbukkanása miatt azonban egy pillanat alatt mindez összeomlik: feltárul az eltitkolt múlt; kiderül, hogy semmi sem úgy igaz, ahogy ő azt addig hitte. Anyja mégsem halt meg évtizedekkel ezelőtt autóbalesetben. Apja elrabolta őt, megváltoztatta a családi nevüket, lakóhelyüket, s átírta egész addigi életüket…   

Terjedelem: 368 oldal

Ára: 3490 Ft

Megjelenés: 2014.10.16.

 

Kolozsi László: A farkas gyomrában

 

Az emberben ott szűköl az állat

Ismerjük a történet végét. Családi házaikból kifüstölt romákat végeznek ki sötét ruhába öltözött idegenek. Egy kisfiú elszalad, utána mennek, levadásszák.

Miért válnak egyetemista fiatalok rasszista maffiózókká? Milyen indulatok és érdekek taszítják az egyetemi hallgatói önkormányzatokat szélsőséges politikai csoportok vonzáskörébe? Hogyan lehetséges az, hogy kulturált, képzett emberek aljas gyilkosok rémtetteiben közreműködnek? A kortárs magyar krimi e hátborzongatóan életszerű mesterműve a kirekesztés, a megbélyegzés végső, tragikus következményeivel szembesít, miközben elmeséli a kisiklott életű újságíró, Fehér Dávid fejlődéstörténetét. Kolozsi László kiváló ritmusú, pörgős regénye létező társadalmi folyamatok valós mozgatóit tárja fel. Olvasmányos nyelve és fordulatos cselekménye mögött pedig kirajzolódik a mai magyar társadalom legszégyenletesebb drámája.             

Terjedelem: 516 oldal

Ára: 3490 Ft

Megjelenés: 2014.10.17.

 

Louise Walters: Levelek a bőröndből

 

„Bocsáss meg, hogy nem tudok megbocsátani neked!”

Ki lehetett az a férfi a II. világháború viharaiban, akinek a kedvéért szerelme nemcsak a vezetéknevét, hanem keresztnevét is megváltoztatta? Roberta Pietrykowski, a 30-as éveiben járó antikvárius minden társaságból kilóg, így aztán nem jár társaságba. Egyetlen öröme, hogy munkahelyén, az Old and New Bookstore polcain sorakozó könyvek titkait lesi: régi képeslapok és levelek után kutat. Családjának féltett titka kerül elő, amikor édesapja egy bőröndöt hoz be a boltba, tele könyvekkel. A bőrönd belsejében a Mrs. D. Sinclair név olvasható, Roberta nagymamájának gyöngybetűivel írva. Ki lehet Mrs. Sinclair? Ki lehet a titokzatos Jan, ha nem Roberta nagyapja? Miért nem találja meg Roberta a nagyszülei házassági kivonatát?

Terjedelem: 336 oldal

Ára: 2990 Ft

Megjelenés: 2014.10.20.

 

Pataki Éva: …és megint nagymama!

 

A Nőből is megárt a nagymama főhősének újabb kalandjai

Újabb kalandokra röppen a „régi” nagymama, újabb unokákkal. Persze, hiszen ő szinte nem is öregszik, nincs még fogytán a fiatalos lendülete; ráadásul egy vonzó, új férj oldalán bukkan föl. Az egyik vidám unokás kaland azonban elég siralmasan végződik: a nagymama kórházban köt ki. És az már csak természetes, hogy ekkor minden dolgot kissé átértékel.

Pataki Éva második „nagymama-regénye” nem okoz csalódást: több generáció küzdelmes és szép együttéléséről beszél. A humora rezignált, az öniróniája maró, finom lélektani elemzései pontosak. Bölcs és szórakoztató. Dédszülőktől dédunokákig mindenkinek élmény!   

Terjedelem: 224 oldal

Ára: 3490 Ft

Megjelenés: 2014.10.27.

 

Joshua Fields Millburn, Ryan Nicodemus: Minimalisták – Minden, ami igazán fontos

 

„Az embereket szeresd, a tárgyakat használd. Fordítva nem működik.”

Létezik olyan siker, ami nem fejezhető ki pénzben. Boldogságnak hívják. Joshua Fields Millburn huszonéves, öltönyben, nyakkendőben járó feltörekvő vállalati reménység volt, aki úgy gondolta, mindene megvan, amire valaha vágyott. De egyszer csak rájött, hogy nem ez az, ami igazán fontos számára. Miközben arra törekedett, hogy a kötelező fogyasztásnál, az anyagi javak halmozásánál és a nem működő Amerikai Álom modelljénél valami értelmesebbet találjon, megszabadult a legtöbb vagyontárgyától, visszafizette bénító adósságait, és otthagyta a jól fizető állását, karrierjét azért, hogy rátaláljon arra a munkára, amit szenvedéllyel csinálhat, s arra a társra, aki igazi társa lehet mindebben.               

Terjedelem: 304 oldal

Ára: 2990 Ft

Megjelenés: 2014.10.28.

 

S. J. Watson: Amnézia

(S. J. Watson: Mielőtt elalszom című könyvének újabb kiadása)

A könyvből készült, azonos című film október 30-tól a mozikban!

 

Christine minden reggel idegen ágyban ébred fel, egy idegen férfi mellett. Belenéz a tükörbe, és döbbenete tovább fokozódik: egy középkorú nő arca néz vissza rá. Az ágyból időközben előkászálódó férfi minden reggel elmagyarázza neki, hogy ő Ben, a férje, hogy Christine negyvenkét éves, és két évtizeddel ezelőtt egy szörnyű balesetben szerzett fejsérülése miatt képtelen megjegyezni az új emlékeket. Christine mindennap hihetetlen harcot folytat azért, hogy visszaszerezze emlékeit, vagyis rajtuk keresztül önmagát. Kiderül, hogy semmi és senki nem az, mint aminek látszik, így a nyugodt tempójú, visszafogott történet hamar vérbeli thrilleré változik…  

Terjedelem: 464 oldal

Ára: 3490 Ft

Megjelenés: 2014.10.30.

 

Forrás: Athenaeum Kiadó