Főkép

A Fumax Kiadó a 2014-es év második félévében is folytatja nagysikerű és sokak által szeretett könyveinek kiadását.

 

 

Dan Wells: Ruins - Romok

 

Ahogy a Részlegesek végső lejárati ideje vészesen közeledik, a túlélők sorsát eldöntő háború immár elkerülhetetlennek látszik. Mindkét fél elszánta magát a végső pusztításra, abban a biztos tudatban, hogy birtokában van a fegyver, amellyel megsemmisítheti a másikat.

Samm és Kira Walker a két háborúban álló fél között ragadt, egymástól ezer mérföldnyi távolságra. Samm a kontinens túlsó végén az amerikai közép-nyugat hatalmas mérgező pusztaságain túl, Kira pedig dr. Morgan markában, akinek eltökélt szándéka megmenteni a még megmaradt Részlegeseket, akár Kira élete árán is. Ekkor egy rejtélyes lény bukkan fel, sem ember, sem Részleges, és komoran figyelmezteti a harcoló feleket egy újabb apokalipszisre. Kirának egyetlen esélye van, hogy megmentse mindkét fajt és velük együtt a világot. De lehet, hogy ez az életébe kerül…

 

A Részlegesek sorozat befejező része epikus izgalmakat ígér, amelyben a bolygó utolsó megmaradt értelmes lényei összecsapnak egymással, hogy meghatározzák a jövőt.

 

 

Kathy Reichs: Virals - Kincsvadászok

A Dr. Csont – sorozat rajongói bizonyára kiéhezetten várják már dr. Temperance Brennan törvényszéki orvosszakértő legújabb nyomozását. A New York Times- bestseller kötet most először olvasható magyar nyelven.

Amikor lezuhan egy repülő Észak-Karolina hegyei között, Tempe Brennan is részt vesz az eset feltárásában és az áldozatok maradványainak azonosításában. Csakhogy egy erdei tisztáson olyan emberi lábfejre bukkan, amely sejtése szerint nem a gépről került oda. Mivel felfedezése több környékbeli számára súlyos következményekkel járhat, szakmailag meghurcolják, hogy így tartsák távol a helyszíntől. Őt azonban nem lehet csak úgy félreállítani. Vaslogikával és végtelen türelemmel vizsgálja a vidéket jó ideje sújtó szörnyű gyilkosságokból származó maradványokat… Ahogy a szálak egyre nagyobb hatalmú emberekhez vezetnek, egyre komolyabb fenyegetésekkel kell szembenéznie, ő mégis folytatja a nyomozást.Szerencsére a döbbenetes igazság kiderítésében olyan segítőtársai akadnak, mint a szívdöglesztő Andrew Ryan nyomozóhadnagy és Boyd, a kölcsönkapott csaucsau, akinek a szimata több detektívével ér fel…

 

Kathy Reichs most is mesteri kézzel bonyolítja a vérfagyasztó cselekményt, elegáns, szellemes prózája nem hiába tette világhírűvé az írónőnek is nagyszerű törvényszéki orvosszakértő nevét

 

 

Ann Aguire: Horda

Újabb New York Times bestseller trilógiánk zárul le szeptember elején: Ann Aguire Razorland-szériájának záró epizódja, a Horda is megjelenik. A posztapokaliptikus kötetek több díjat is megnyertek, többek közt egy romantikus regényeknek járót a Romance Writers of Americától.

A harmadik kötetben Pikk barátaival, Fakóval, Kószával és Tegannal lehetetlen küldetést vállal: titokban elhagyja a települést, hogy segítséget szerezzen és megmentse azokat, akiknek új életét köszönheti. Amikor útnak indulnak, Pikk még nem is sejti, hogy a mindent eldöntő csata felé száguld. A korcsok már nem azok az értelem nélküli szörnyek, amiket az Enklávéban megismert: uralják a vadont, emberek városait rohanják le, felderítőket küldenek ki. Véres háború közeleg, olyan küzdelem, amilyenre évszázadok óta nem volt példa. De az emberiség már elfeledte, hogyan álljon ki magáért.

 

 

Rob Reger – Jessica Gruner: 4. Emily

Emily the Strange: Különös különcségek, az Emily illusztrált regénysorozat második kötete.

Emily végre visszatér, remélhetőleg sokak nagy örömére. Lesz a könyvben a két Emilyn kívül többek közt macsakfordítógép, kémpelenka, családi kopogó szellem és sok más elszállt dolog.

Nem csak gyerekeknek!

 

 

Mark Lawrence: Bolondok hercege

Mark Lawrence egy újabb trilógia erejéig visszatér a Széthullott Birodalomba, hogy ezúttal egy kevésbé ambiciózus hercegről regéljen…

A vörös királynő öreg már, de a Széthullott Birodalom királyai így is mindenki másnál jobban tartanak tőle. Legfélelmetesebb fegyvere a titokzatos Néma Nővér, akit senki sem láthat, de a nevét rettegve emlegetik.

A királynő unokája, a gyáva és részeges nőcsábász, emellett szenvedélyes szerencsejátékos Jalan Kendeth herceg mindössze tizedik az öröklési sorrendben, ám tökéletesen elégedett jelentéktelen szerepével.

A Bolondok hercege nem folytatás, egy időben játszódik a Széthullott Birodalom eseményeivel, így azok is bátran kézbe vehetik Lawrence legújabb sikerkönyvét, akik az első trilógiát nem ismerik.

Tervezett megjelenés: október.

 

 

Andy Weir: A marsi

Ridley Scott máris filmet készít A marsiből Matt Damon főszereplésével, ami jól szemlélteti a regény magas minőségét.

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne. Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”.

A szeptemberben megjelenő könyv példás tudományossággal, mégis közérthetően meséli el Mark Watney történetét, aki a Marson ragad és több, mint egy évig túl kell élnie egyedül, sérülten, segítség nélkül.

 

 

Kathy Reichs: Csupasz csontok

Bár éppen csak kiadtuk a Végzetes utazást, a soron következő Dr. Csont kötet is a láthatáron van, október-novemberben várható, így nem kell sokat várni Temperance Brennan következő nyomozására.

 

 

Michael J. Sullivan: Riyria: Télvíz idején

A Smaragdvihar, a Riyria-krónikák negyedik kötete után még idén október-novemberben tervezzük kiadni a sorozat ötödik epizódját is, hiszen egyre többen rajonganak a Riyria-világért - ami nem is csoda, a történet minősége könyvről könyvre csak nő, Michael J. Sullivan sorozatát a legjobbakkal emlegetik egy lapon.

 

 

James S. A. Corey: Abaddon kapuja

A Térség-sorozat harmadik kötete, az Abaddon kapuja terveink szerint idén novemberben már megjelenik. Az Abaddon kapuja a megjelenésekor New York Times bestseller lett, ráadásul 2013-ban elnyerte a legjobb regénynek járó Locus-díjat, ami komoly elismerés a hamarosan tv-sorozatként is debütáló széria számára.

 

 

Oliver Bowden: Assassin`s Creed: Unity

A soron következő Assassin`s Creed regény a francia forradalom véres napjaiba repíti majd vissza az olvasót. Angolul novemberben jelenik meg, ha időben kapunk egy fordítható kéziratot, akkor szeretnénk mi is még idén megjelentetni.

 

 

 Takashi Yano - Kenji Oiwa: Assassin`s Creed: Fekete lobogó manga

A Black Flag manga a Shueisha kiadó Jump X havi magazinjában fut 2013 óta, az első gyűjteményes kötet elvileg nemrég jelent meg belőle Japánban. A történet nem a játék illetve a regény feldolgozása, bár vannak benne átfedések, viszont a mangában lesznek új szereplők, és hangsúlyos szerepet kap a jelenben játszódó szál (az teljesen új vonal lesz, a játéktól független).

Így elvileg azok is élvezhetik a mangát, akik sem az Assassin`s Creed játékokat nem ismerik, sem a Fekete lobogó regényt.

Az Assassin`s Creed regénysorozat óriási siker itthon is, és a Fekete lobogó még azon belül is kiemelkedő sikerű, a Moly.hu oldalon jelenleg 91%-on áll az olvasók értékelései alapján, tehát nagy tetszést aratott. Reméljük a manga révén egy új olvasói réteg is megismeri ezt a remek sorozatot.

Tervezett megjelenés: 1. kötet őszi Mondocon (október), 2. kötet tavaszi Mondocon.

Ezek a megjelenési dátumok azért még tényleg csak tervek, mivel ez csak akkor jöhet össze, ha időben megkapjuk hozzá a szükséges képanyagot.

 

 

Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek

Még idén érkezik az odakint hatalmas sikerrel elindult Lőpormágus-trilógia első kötete, a Vérrel írt ígéretek. A kötet nemrég megnyerte a legjobb 2013-as fantasy debütálásért járó Gemmell-díjat.

A steampunk elemekkel is rendelkező, napóleoni háborúk szellemét idéző epikus fantasy egy korrupt király elleni forradalomról és az azt követő háborúkról szól, melyekben a seregek mellett igen aktív szerepet játszanak a félelmetes erőknek parancsoló lőpormágusok is – sőt, azt rebesgetik, még náluk is hatalmasabb lények járják a világot…

 

Forrás: Fumax