Főkép

Jorge Bucay könyveiből emberek százezrei merítenek erőt és bölcsességet életproblémáik megoldásához. A magyar közönség június 6-án találkozhat az argentin pszichoterapeutával.

 

Az Európa Könyvkiadó gondozásában júniusban jelenik meg a szerző Camino-sorozatának új kötete, A könnyek útja. Egy szeretett személy elvesztése, egy kapcsolat felbomlása, valamely értékesnek tartott dolog végleges eltűnése során megszomorodhatunk, elmagányosodhatunk vagy kétségbeeshetünk. Az emberi lét egyik legbonyolultabb és legkényesebb helyzetét Bucay a tőle megszokott világos stílusban, sok történettel és példával fűszerezve taglalja. Gondolkodásra biztat a veszteség feldolgozásának szakaszairól, a valósággal való szembenézés szükségességéről, a pozitív attitűd fontosságáról és arról, hogyan találhatjuk meg a gyásznak az életünket gazdagító oldalát. Így lehet a veszteség és a fájdalom a világ megértésének, felnőtté válásunknak és lelki fejlődésünknek nélkülözhetetlen része.

 

A négy részből álló Camino-sorozat köteteiben Bucay gondolatébresztő anekdotákkal, mesékkel, kis elbeszélésekkel illusztrálja mondandóját. Az autodependencia útja című könyvben arról ír, hogy az ember ugyan nem lehet teljesen önálló vagy független, de csak akkor találhatja meg az igazi útját az életben, ha a benne lévő gyermek nem függ senki mástól, csak saját érett, felnőtt énjétől. Camino-sorozatának második kötetében, A találkozás útja címűben Bucay társas kapcsolatokról, vonzódásokról, nemiségről, házasságról és bizalomról fejti ki gondolatait, őszintén, lényegre törően fogalmazza meg véleményét alapvető emberi kérdésekről.

 

Életmesék című könyve 1994-ben jelent meg először, s ezzel kezdődött Bucay bámulatos karrierje – először Latin-Amerikában, majd szerte a világon. A könyv fiatal páciense már számos terápiával próbálkozott. Legújabb terapeutája, Jorge minden egyes alkalommal elmesél neki egy történetet. Van köztük klasszikus és modern meseadaptáció, van tibeti, talmudi, hindu fabula éppúgy, mint nagy írók elbeszéléseinek feldolgozása és a szerző által kitalált történet. Csupa olyan mese, amely segít megérteni kapcsolatainkat, gondolatainkat.

 

Jorge Bucay június 6-án pénteken a Puskin moziban tart előadást és segít új nézőpontot találni megoldatlan ügyeinkhez.

 

Belépődíj: 1000 Ft

 

Forrás: Európa Könyvkiadó