Főkép

A General Press Kiadó célja a sokféle olvasói igény kielégítése. Legnépszerűbb sorozataik, a minőségi bestsellereket felsorakoztató Világsikerek-sorozat, a színvonalas Romantikus regények-sorozat vagy tudományos ismeretterjesztő széria, a Különleges könyvek-sorozat az elmúlt két évtized során számtalan rajongóra talált. Több éve indult Regényes történelem-sorozatuk is sikerrel debütált, érdekfeszítő történelmi regényeket felvonultatva. Íme az idén júniusban várható megjelenéseik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:

 

Linwood Barclay: A stoppos

 

Cal Weaver magánnyomozó élete és házassága romokban hever, amióta tizenéves fia, Scott egy bódult éjszakán lezuhant egy irodaház tetejéről. Cal semmit sem akar már az élettől, csak megtalálni azt, akit fia haláláért legalább részben felelőssé tehet. Egy éjszakán egy bőrig ázott stoppos lányt sodor útjába a balsors. Felveszi – és ezzel elköveti élete legnagyobb hibáját. Akaratlanul részesévé válik egy szökési színjátéknak, amelyben egyetlen szereplő sem az, akinek látszik. Segítségre senkitől sem számíthat, még sógorában, a helyi rendőrfőnökben sem bízhat. A véres hajsza megfontolatlan tinédzserek, szerelmes kölykök és évtizedes titkot leplező, alattomos felnőttek között veszi kezdetét. Cal fáradhatatlanul a gyilkosok nyomában lohol, de hiába igyekszik menteni e színjáték ártatlan szereplőit, fényt deríteni a titkokra és a hazugságokra, mindannyian rettenetes árat fizetnek tévedéseikért.

Stephen King szerint a krimiírás nagymesterének tartott Linwood Barclay (Rémálom, A szemtanú, Látomás) legújabb vérfagyasztó történetében egy álmos kisváros sötét oldalát mutatja be, miközben azt sugallja, hogy hibázhatunk ugyan, de nem mindegy, hogy tévedésünket halál és szenvedés kíséri-e...

 

Megjelenés: 2014. június 11.

ISBN: 978-963-643-537-0

Ár: 2990,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla, védőborító

Terjedelem: 376 oldal

 

Stephen White: Nyílt törés

 

Alan Gregory élete csupa kérdőjel. Miután végig kellett néznie felsége halálát, újra kellene kezdenie az életét, de ez nem is olyan könnyű. Amint az elfeledettnek hitt ismerősök, páciensek, üzlettársak felbukkannak, egyre több lesz az árnyék és a múltbéli szellem – espiritu... Vajon bízhat-e feltétlenül Sam Purdy nyomozóban, és bízhat-e feltétlenül az elhunyt feleségében? Milyen súlyos, sötét titkokat rejt a városi főügyész múltja? Van-e köze 9/11-hez? És mi mindent jelent egy Christian Louboutin-cipő tűzpiros talpa?

Alan jól berendezett, jól működő világa hullik darabokra a kérdések megválaszolása közben, és alig van remény, hogy a sok-sok játszma eredményeként valami megnyugtató megoldás szülessen. Mint a szakadék fölötti dróttáncos: elég egyetlen löket, hogy a mélybe zuhanjon...

 

Megjelenés: 2014. június 30.

ISBN: 978-963-643-541-7

Ár: 2990,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla, védőborító

Terjedelem: 384 oldal

 

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT:

 

 

Suzanne Brockmann: Testbeszéd

 

Lehet-e szerelem egy másfél évtizedes barátságból? Clint McCade, a szívdöglesztően jóképű operatőr egy éjjel arra riad fel, hogy korábbi kalandor, kósza életmódját szívesen feláldozná egy nem mindennapi lány és nem mellesleg a legjobb barátja, Sandy miatt – de hiába szel át megannyi államot, úgy tűnik, élete szerelmének szíve másért dobog. Mit tehet ebben a helyzetben egy jó barát? Próbáljon bölcs, sokat tapasztalt segítőként a lány mellett állni, miközben forró vágy izzik közöttük? Vagy testének üzeneteivel igyekezzen ráébreszteni Sandyt, hogy ő az egyetlen számára megfelelő társ? Két makacs ember a maguk szabta korlátok között keresi az utat egymás felé. Vajon lelkük félelmekkel teli útvesztőjében elérhetnek végül a másikhoz?

Suzanne Brockmann (Hamis legenda, Csókcsata, Éjféli ölelés, Második esély) szívhez szóló regényében ismét a lélek mélységeibe vezeti az olvasót, ahol minden nehézségen felülemelkedve talán diadalmaskodhatnak az őszinte, magukkal ragadó, emberi érzelmek.

 

Megjelenés: 2014. június 30.

ISBN: 978-963-643-682-7

Ár: 2990,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla, védőborító

Terjedelem: 224 oldal

 

REGÉNYES TÖRTÉNELEM-SOROZAT

 

 

Sarah Lark: Tűzvirágok ideje

 

Ida egy kis német faluban él apjával és testvéreivel, édesanyját húga születésekor elvesztette, ezért neki kell gondoskodnia a családról. Szigorú apjától nem sok szeretetet kap, ám annál nagyobb kötelességtudat munkál benne. Életét a falu erkölcseinek rendeli alá, tetteit, érzéseit és gondolatait aszerint ítéli meg, hogy azok tetszenek-e a Teremtőnek.

Az egyik legokosabb fiú a faluban Karl, mégis abba kell hagynia az iskolát: segítenie kell eltartani a családját, ezért napszámosnak áll. Gyerekkora óta szerelmes Idába, aki viszonozza az érzelmeit, bár nem meri bevallani még magának sem. Hiába élnek azonban ugyanabban a faluban, egy világ választja el őket egymástól: Karl annyira szegény, hogy esélye sincs feleségül venni a lányt.

Sorsuk gyökeres fordulatot vesz, amikor a jobb élet reményében a falu közössége úgy dönt, kivándorolnak Új-Zélandra, és ott új falut alapítanak. Nem is sejtik, milyen nehézségek várnak rájuk az új hazában, és mennyire megváltozik az életük az utazás folyamán.

Sarah Lark (Az ezer forrás szigete, Vörös mangrovefák) fordulatos, érzelmi viharoktól sem mentes regénye a tizenkilencedik századba, Új-Zéland egzotikus tájaira, varázslatos helyszínekre kalauzolja el olvasóit.

 

Megjelenés: 2014. június 6.

ISBN: 978-963-643-563-9

Ár: 4200,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla

Terjedelem: 672 oldal

 

ÍRISZ-KÖNYVEK - ÚJ SOROZAT!

 

 

Lacey Baker: Hazatérés

 

Dr. Quinn Cantrell, a jóképű és sikeres orvos szomorú apropóból tér vissza az álmos kisvárosba, ahol született: meghalt a nagymamája. A férfit és öt testvérét messzire sodorta egymástól az élet és a családi tragédiák, most azonban együtt kell megbirkózniuk nagyanyjuk hagyatékával: a panzióval, egy alomnyi kiskutyával és a tetemes tartozással. A testvérek vérmérsékletüktől függően más-más érzésekkel fogadják a nem kívánt örökséget – Quinn kelletlenül veszi tudomásul, hogy egy időre fel kell függesztenie nagyvárosi életét, hogy kibogozza a szálakat: nem csupán a tartozás okát, hanem saját, borongós múltja kísértő emlékeit is.

Nikki Brockington, a panzió megbízott vezetője gyerekkorában reménytelenül szerelmes volt a férfiba. Most, hogy annyi idő után újra látja, ismét feléled benne az érzés, ám igyekszik elhessegetni azt. Nem szeretne újabb csalódást átélni, és a szerelem egyébként sem fér az ő kényelmes és érzelmileg biztonságos életébe. De vajon parancsolhat a szívének? És milyen esélyekkel indulhat a befutott, nagyvárosi orvos és a szegény, kisvárosi lány románca?

Lacey Baker amerikai írónő mesteri, helyenként pikáns sorai lebilincselő módon idézik meg a kisvárosi élet minden báját – a kisvárosét, ahol még történhetnek csodák. A Hazatérés az első sweetlandi regénye, a testvérek története folytatódik.

 

Megjelenés: 2014. június 26.

ISBN: 978-963-643-556-1

Ár: 3200,- Ft

Formátum: 125×189 mm

Kötés: kartonált

Terjedelem: 392 oldal

 

EGYÉB KÖNYVEK

 

 

Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!  - A CLIFTON-KRÓNIKA 4. KÖTETE! 

 

Folytatódik a Clifton és a Barrington család huszadik századon átívelő története, amelyben a főszereplőket minden eddiginél több próbatétel elé állítja az élet.

Harry és Emma Clifton két gyermekük miatt is aggódhatnak: fiuk, Sebastian a barátjával, Brunóval épp az országutat rója, amikor szinte a semmiből előbukkan egy teherautó, és karambolt okoz. Vajon mindez véletlenül vagy szándékosan történt így? A balesetet csak egyikük éli túl... Úgy tűnik, Cliftonék fogadott lányának, Jessicának az élete sem érhet révbe. A rendkívül tehetséges festő lány képeit nem sokkal a kiállítást követően összekaszabolják. Ráadásul épp az esküvője előtt bukkan fel egy asszony, aki mindenáron tönkre akarja tenni a boldogságát. A halál karmai a fiatal lányt sem kímélik...

A Barrington Hajótársaság időközben luxus-óceánjáró építésébe kezd. Valaki azonban bosszút esküszik, és semmitől sem riad vissza, hogy a vállalkozást meghiúsítsa. Olybá tűnik, tervét siker koronázza: a társaság a csőd szélére kerül, és az elnök, Ross Buchanan kénytelen lemondani. Posztjára többen is pályáznak, és az elnökválasztó gyűlésen mindössze egy szavazaton múlik a vállalat sorsa... Az óceánjáró is elindul első és egyben talán utolsó útjára...

Vajon mi történik a Cliftonokkal? Mi lesz a hajótársaság sorsa? Véghez tudja vinni akaratát a bosszúálló? Sikerül megmenteni a társaságot a csődtől, vagy a kockázatos vállalkozás az egész családot magával rántja?

Jeffrey Archer mesterien szőtt regényfolyamának (Majd az idő eldönti, Apám bűne, Féltve őrzött titok) negyedik kötete bővelkedik meglepő fordulatokban, szövevényes intrikákban, és az utolsó pillanatig fogva tartja az olvasót. A Clifton-krónika befejező részét 2015-ben vehetik kézbe olvasóink.

 

Megjelenés: 2014. június 4.

ISBN: 978-963-643-648-3

Ár: 3500,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla

Terjedelem: 432 oldal

 

 

Marcia Willett: A kert titkai

 

Jess Penhaligon élete legfontosabb utazására indul: Londonba igyekszik, hogy átvegyen egy híres művészről elnevezett, fiataloknak ajánlott botanikai festészeti díjat, amelyet nemrég nyert el. Közben megismerkedik Kate-tel, a névadó művész özvegyével, akiről kiderül, ugyanúgy Cornwallban született és nőtt fel, mint az ő nagyszülei is. Jesst, akinek családja réges-régen széthullott, és akit legszorosabb köteléke halott édesapjához fűz, sóvárgással, egyszersmind megnyugvással tölti el Kate nyíltsága, őszinte öröme és a meleg fogadtatás, amelyben részesíti őt, amikor meghívja, hogy lakjon nála.

Miközben vendéglátója megmutatja a fiatal lánynak Tavistockot, ahol közös történetük összeér, újabb és újabb ismerősök bukkannak fel a múltból, és elemi erővel sodorják a lányt saját történetének forrása felé, míg végül rálel arra a titokra, amelyet eddig csak lelke legmélyén sejtett, de megfogalmazni sosem mert: a saját származására.

Marcia Willett meséje úgy folyik, akár a Tamar folyó maga; a több szálon futó cselekmény pedig mielőtt a tengerbe ömlene, elidőzik abban a tengeri kertben, amely minden titkok tudója, és amely a regényben szereplő összes ember bölcsőjének tekinthető.

 

Megjelenés: 2014. június 26.

ISBN: 978-963-643-554-7

Ár: 3000,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: kartonált

Terjedelem: 344 oldal

 

GYEREKKÖNYVEK

 

 

Allan Ahlberg: Rúgom a bőrt

Sébastien Braun illusztrációival

 

Allan Ahlberg különleges utazásra hív bennünket, amelynek végén meggyőződhetünk arról, hogy a foci, a játék, a labda szeretete kortól és nemtől független. A verses formában megírt rövid utazást Szabó T. Anna tolmácsolásában olvashatjuk, akinek humoros, frappáns fordítása ellenállhatatlan olvasmánnyá teszi. A Sébastien Braun vidám rajzaival tarkított kötetet 3-93 éves korúaknak ajánljuk.

 

Megjelenés: 2014. június eleje (külföldi szállítás)

ISBN: 978-963-643-575-2

Ár: 2800,- Ft

Formátum: 250×275 mm

Kötés: keménytáblás

Terjedelem: 32 oldal

 

 

Wilhelm Hauff: A kőszív

Szegedi Katalin illusztrációival

 

Wilhelm Hauff, a klasszikus német meseirodalom világszerte ismert szerzője ezúttal Svábföldre, a híres Fekete-erdő titokzatos, komor, de varázslatos világába röpít el bennünket. Hőse, Munk Péter azt az általános emberi tulajdonságot képviseli, miszerint ritka, hogy valaki megelégedjék azzal, amibe beleszületett. A fenyves szellemeihez fordul segítségért, hogy hőn áhított vágyát, miszerint gazdag és híres legyen, megvalósíthassa. De vajon boldog lehet-e úgy, ha mindezért cserébe a legbecsesebb kincsét, a szívét kell föláldoznia?

A gyermekirodalom klasszikusai címet viselő sorozatunk újabb darabja egyben a Wilhelm Hauff meséit felvonultató köteteink (A kis Mukk; Orros, a törpe) befejező része, amelyet ezúttal is a könyvszakma által számtalan díjjal jutalmazott Szegedi Katalin alkotásai tesznek felejthetetlenné.

 

Megjelenés: 2014. június 4.

ISBN: 978-963-643-577-6

Ár: 2900,- Ft

Formátum: 210×270 mm

Kötés: keménytáblás

Terjedelem: 52 oldal

 

 

Borsos J. Gyöngyi: Macskamesék - ÜNNEPI KÖNYVHETI ÚJDONSÁG!

Makhult Gabi illusztrációival

 

A mese elején világra csöppen s elindul útjára egy lény. Egy nem tudjuk mi, egy négy lábon járó találós kérdés. Saját maga előtt is titok még, miféle teremtmény ő, nem csoda hát, ha kezdetben kicsit elveszetten poroszkál. Ám, ahogy lenni szokott az efféle történetekben, útközben szép lassan megoldódik a rejtély: a tétova jószág hetykén és boldogan sétál ki a mese másik végén. Megfejti a világot s benne önmagát, mi több, barátokra is szert tesz – arra ugyanis mindenkinek szüksége van, még akkor is, ha az illető csak egy ház, csak egy állatka. Hogy miként esett az eset, melyet azóta is generációk nyávognak tovább egymásnak? Erről szól a Macskamesék, Makhult Gabi különleges hangulatú illusztrációival megbűvölve.

A kötet a 2013-as Aranyvackor pályázaton III. díjat, valamint különdíjat kapott.

 

Megjelenés: 2014. június 5.

ISBN: 978-963-643-559-2

Ár: 2800,- Ft

Formátum: 280×210 mm

Kötés: keménytáblás

Terjedelem: 36 oldal

 

Forrás: General Press Kiadó