Főkép

Augusztusban debütál Szentendre legújabb és legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a balkán tematikájú Csocsek. A Postás Strandon a Balkán sztárjainak koncertjei mellett balkáni gasztronómia, nyári, vízparti hangulat és családi programok várják a közönséget augusztus hosszú hétvégéjén és kiderül, mi is az a csocsek.

 

A fesztivál a Söndörgő által 2002-ben kigondolt programsorozat utódjaként, új köntösben, kibővített koncepcióval indul. A szervezők- a budapesi WOMEX-et és a Budapest Ritmot is jegyző Hangvető- interaktív családi programokkal, zenei workshopokkal és zenei különlegességekkel készül minden korosztálynak.

 

A Balkán hangulatát idézik a válogatott koncertek és a gasztronómiai kínálat. A házigazda Söndörgő mellett színpadra lép többek között Shantel & Bucovina Orkestar, a hazánkban még kevésbé ismert, de a legendás gucai rezes fesztiválon négyszer is díjazott szerb világsztár trombitás, Ekrem Mamutovic és a mohácsi tamburazenekar, a Poklade. Ott lesz a Söndörgővel közös lemezt kiadó Amsterdam Klezmer Band és az első pesti rackák Ferenczi Gyuri vezetésével. A Csocsek olyan esemény, ahol a zenekarok a koncertjük után nem bújnak el a backstage-be, hanem megközelíthetőek és a koncertek után sem restek folytatni a zenélést. Természetesen nem lesz hiány csevapból, ajvarból, slivovitzából - és csocsekből  sem.

 

A Postás strandra, tömegközlekedésen túl biciklivel, vagy akár hajóval is érkezhetnek a vendégek, akik a fesztiválozás mellett napozhatnak és fürödhetnek is a fővároshoz közeli Duna-parti strandon. A Csocsek mindenkit vár, aki szeret fesztiválozni, de ehhez nem feltétlenül szeret sokezres tömegben tülekedni.

 

Helyszín: Szentendre, Postás Strand

Időpont: 2018. augusztus 17-19.

Jegyek és bérletek már elővételes áron kaphatók!

 

Forrás és további információ: csocsek.hu