Főkép

Régóta vártuk, most végre eljött a pillanat és élőben is hallhatjuk a The Menzingerst, Philadelphia egyik legütősebb punk-rock bandáját, akik legújabb, After the Party c. lemezükkel és nem akármilyen zenekarok társaságában érkeznek február 13-án a Dürer Kertbe.

 

A philadelphiai négyes új lemeze megállíthatatlanul melodikus, dühös akkordokkal, finoman kialakított történetmeséléssel és romantikával. Az After the Party végső soron vágyakozó, de mégis életigenlő reflekció az öregedésre, de nem teljesen a felnőtté válásra. Nem csoda, hogy ez a téma került elő az új lemezen, hiszen Tom May és társai még tinédzserként alapították a The Menzingerst, most pedig a harminchoz közeledve egyre inkább azt tapasztalják, hogy körülöttük mindenki tovább lépett, de ők úgy gondolják, a valódi élet még csak most kezdődik. “Az album végülis azt mondja: Nem kell felnőnünk és megöregednünk – továbbra is jól érezhetjük magunkat, miközben azt csináljuk, amit szeretünk”- mondja Tom. Az After the Party-n sok esetben megidézik szülővárosuk és kamaszkoruk színtereit, a dalok írása közben pedig visszatértek a The Clash-féle hangzáshoz is, akik a korai években jelentős hatással voltak a banda hangzásvilágára.

 



A The Menzingers ráadásul nem akármilyen zenekarok társaságában koncertezik hazánkban, ugyanis velük rója az utat a PUP és a Cayetana is. A torontói PUP tagjai szintén gimnázium óta nyúzzák egymást és hangszereiket, legutóbbi, The Dream is Over c. lemezükkel pedig "If this tour doesn’t kill you, I will" című turnéjukkal (ez egyébként az első dal az új lemezen) körbekoncertezték a világot, olyan megállókkal, mint a Boston Calling vagy a Lollapalooza fesztivál. A Cayetana pedig szintén Philadelphia-ból érkezik, dallamos emo, indie muzsikájával február 13-án a Dürer Kertbe.

 

New Beat és a Dürer Kert bemutatja:


The Menzingers (US)

PUP (CA)

Cayetana (US)


Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2018. február 13. 19:00
Jegyárak: 3.500 / 4.000 Ft
Jegylink: https://tixa.hu/themenzingers_durerkert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/110912539611479/