Főkép

A teltházas észak-amerikai, európai, dél-amerikai, valamint mexikói állomásokat követően Sting 57th & 9th elnevezésű turnéja folytatódik, hogy az egész világot meghódítsa - ahogy a lelkes kritikák és az eddigi rajongói visszajelzések jósolják.

Ez a gitárcentrikus rock turné, amely Észak-Amerikában indult, majd Európát, Közép- és Dél-Amerikát végigjárva jelenleg Ázsiában látható mielőtt visszatér néhány európai fesztiválra a nyár folyamán, ősszel pedig újabb városokkal bővül Közép- és Kelet-Európából, köztük Budapesttel is!

A 57th & 9th elnevezésű turnén Sting egy 3 fős bandával áll színpadra; régóta állandó gitárosával, Dominic Millerrel, továbbá Josh Freese dobossal és Rufus Miller gitárossal, valamint vendégként Joe Sumner és  a harmónikaművész Percy Cardona, a The Last Bandoleros tagja is színpadra lép.

 

Sting tizenkettedik szóló stúdióalbuma, a 57th & 9th egy évtized után az első rock/pop lemeze, amely november 11-én jelent meg az A&M/Interscope Records-nál. A 10 számos anyag tükrözi Sting széleskörű zenei és dalszerzői stílusát, kezdve az érdes, gitár-témájú első kislemez, az  I Can’t Stop Thinking About You-tól a kegyetlen Petrol Head-ig és a himnusszerű 50,000-ig.  Az album producere Martin Kierszenbaum, és csupán néhány hét alatt vették fel  Sting állandó zenésztársával, Dominic Millerrel (gitár), Vinnie Colaiutaval (dob), valamint a szintén dobos Josh Freesevel (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses), a gitáros Lyle Workmannel és a vokálokban közreműködő texasi-mexikói bandával, a The Last Bandoleros tagjaival.

 

STINGRŐL: a zeneszerző, énekes, színész, író és aktivista Sting Newcastle-ban született, majd 1977-ben Londonba költözött és megalapította a The Police-t Stewart Copeland és Andy Summers társaságában. A banda öt lemezt jelentetett meg, 6 Grammy, és 2 Brit Awards díjat nyertek, valamint 2003-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Mint a világ egyik legkarakteresebb szólóművésze, Sting további 10 Grammy, 2 Brit, egy Golden Globe, egy Emmy-díjat kapott a 4 Oscar-jelölése (legutóbb  a "The Empty Chair" című dalért a JIM: The James Foley Story-ból) és egy Tony-jelölése mellé, továbbá kitüntették a Billboard magazin Century Award-jával, és a MusiCares 2004-ben az Év  Emberének választotta. Tagja a Zeneszerzői Hírességek Csarnokának, 2014-ben megkapta a Kennedy Center kitüntetését, utoljára pedig az American Music Award életműdíját. Hihetetlen karrierje során - a The Police-szal és szólóban összesen - közel 100 millió albumot adott el.

Sting olyan emberi jogi szervezeteket támogat, mint például a Rainforest Fund, az Amnesty International vagy a Live Aid, amelyek megjelennek művészi hitvallásában is. Feleségével, Trudie Styler-rel alapította a Rainforest Fund-ot 1989-ben, hogy megvédhesse mind a világ esőerdőit, mind a bennük élő őslakosokat. 18 különböző segélykoncertet adott az alapítványok javára, továbbá, hogy tudatosítsa az emberekben bolygónk veszélyeztetett forrásait. Alapítása óta a Rainforest Fund kiterjesztette hálózatát, és már 3 kontinens több mint 20 országában dolgoznak.

 

JOE SUMNERRŐL: Joe Sumner öt éve kezdett szólóban is fellépni. Mindeközben egyidejűleg a Fiction Plane rockzenekart irányítja, és a Vyclone app alkalmazásával technikai téren feszegeti a határokat.

A zenei végeredmény egy olyan színes hangzás, ami nem lógna ki egy Wes Anderson filmből sem. Csak a hangjára és egy akusztikus gitára építve, őszinte, játékos és eredeti dalokat ír, amelyek soha sem teljesen befejezettek. „Minden alkalommal, amikor egy dalt játszok, legalább néhány részét nyitva hagyom az improvizációnak” - mondja laza előadói stílusáról. „Miután már ötvenszer játszottál egy dalt, azt hiszem, az egyre jobb lesz, nem marad ugyanolyan!”

Ez a nyitott gondolkodású hozzáállás részben a rendkívül változatos zenei élményeiből adódik – turnézott Snoop Doggtól kezdve egészen olyan művészekig, akiket szó szerint a családjának nevez (The Police, Sting), énekelt egy modern operában, illetve más európai előadóknak is írt már slágereket. Joe magasan elismert óraadó tanár zeneiskolákban, a dalszerzés érzelmi nyomására fókuszálva.

Joe Sumner dala, a "Jellybean" év elején jelent meg korlátozott számban, és 2017 nyarán lesz elérhető és letölthető világszerte.

 

STING

2017. október 13, Budapest Aréna

 

Forrás és további információ:

www.livenation.hu

www.ticketpro.hu

www.sting.com