Főkép

Egy nagyon fiatal garázsrock-csajduó Lisszabonból: a Pega Monstro Portugália egyik legnagyobb zenei meglepetése. Egy jól szituált, diáklány-kinézetű, ártatlanka testvérpár, akik legalábbis úgy nyomják a rakenrollt, mint Patti Smith.

 

Pega Monstro, azaz: Kapd El A Szörnyet! Ezzel a névvel akár valami black metal durvulás is lehetne ez a zenekar, de valójában egy bájos lisszaboni testvérpár duójáról van szó. Maria és Júlia Reis tinikoruk óta játszanak együtt, és már évekkel ezelőtt kitalálták, hogy mit is akarnak csinálni. Nagyon tudatosan építgetik karrierjüket, a zenészkedéssel párhuzamosan kiadót is alapítottak, és leszerződtek az egyik fontos brit tehetséggyárhoz, az Upset The Rhythmhez is.

 

A bájos, ártatlanka, diáklány-kinézetű testvérpár ugyanakkor állati jól tolja a rock and rollt: kiadójukkal és koncertjeikkel lényegében ők a lisszaboni garázsrock-dreampunk színtér motorjai. Nyers gitárok, zuhogó dobok, mindehhez

a gitáros Maria elszállt, visszhangos, magasan szárnyaló éneke: a Pega Monstro a portugál rock egyik legegyénibb hangú együttese.

 

A zenekar tagjai

Maria Reis: gitár, ének

Júlia Reis: dob, ének

 

Lemezek

Pega Monstro, 2012

Alfarroba, 2015

 

Pega Monstro (P)

2016. április 14., csütörtök 20:00

Dürer Kert kisterem - 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Jegyár: 500 Ft, elővételben kapható. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

A koncert az európai tehetségeket támogató Liveurope programsorozat része.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

 

Forrás és további infó:

http://www.a38.hu/hu/program/pega-monstro-pt-koszivu-ember-fiai-hu

https://www.facebook.com/pegamonstroband