Főkép

Edvin Marton magyar származású világhírű hegedűművész rock zenekarával adja elő legújabb albuma, a Rock Symphony dalait 2016. április 17-én a Budapesti Kongresszusi Központban az év crossover koncerjén.
Felejthetetlen, izgalmas koncertshow keretein belül hallhatja először élőben a magyar közönség Edvin Marton új albumának, a Rock Symphony-nak legnagyobb slágereit 2016. április 17-én a Budapesti Kongresszusi Központban.

Edvin Marton a magyar származású világhírű hegedűművész egyedi szuggesztív előadásmódjával varázsolja el a nagyérdemű közönségét Európában, Ázsiában és Amerikában egyaránt.
Ötvözi a klasszikus és a rock hangzást, amelynek köszönhetően egyedi hangzásvilágot, különleges zenei atmoszférát teremt a koncertjein.
Ennek az egyedi összeállításának köszönheti, hogy Arany és Platina lemezes művész lett Európában, Oroszországban és Kínában. Koncertjei a világ minden részén teltházasak.
A világhírű Edvin Marton 2008-ban az Eurovíziós Dalfesztivál győztese lett, az akkori szereplését szerte Európában és a világ más pontjain több mint 200 millió ember kísérte figyelemmel a televízió közvetítéseknek köszönhetően.
További díjak között van egy 2008-as MTV Europe Award, valamint egy Amerikai Televíziós Emmy-díj a legjobb eredeti kompoziciónak (ABC Television Network).

Edvin Marton rock zenekarával előadja majd mások mellett a Bohém Rapszódiát a Queen-től, a Nothing Else Matters-t a Metallicától, a Clocks című dalt a Coldplay-től, valamint Vivaldi egy művét is színpadra idézi.

A szólista koncertjének csütörtöki sajtótájékoztatóján a szervezők bejelentették, hogy az április 17-i koncert első előadására minden jegy elfogyott, így ugyanazon a napon és helyszínen megismétlik a koncertet, a második előadásra már elindult a jegyértékesítés.

Az est különlegessége még, hogy az év crossover koncertjén Edvin Marton egy 1699-es Antonio Stradivari hegedűn fog játszani, melynek értéke csaknem 7 millió dollár.

Edvin Marton: Rock Symphony
Budapest Kongresszusi Központ
2016. április 17.