Főkép

Egy semmihez sem hasonlítható, de úgy nagyjából matekrockot elemi lendülettel és játékossággal játszó japán csajtrió, a Tricot mutatja be második nagylemezét az A38-on. Előzenekarként pedig a Liveurope támogatásáva egy fiatal, de annál éretteb szlovák trió, ami tavaly jelentette meg első nagylemezét.

 

A hazájában elképesztően népszerű japán matekrock-csajtrió, a Tricot mostanában kezdi bevenni Európát. A két évvel ezelőtt a Volt Fesztiválon is megfordult zenekart második nagylemezének alkalmából hosszú riportban mutatta be a Fader és a New Musical Express, a zenei blogokon pedig hatalmas lelkesedéssel méltatják az együttest.

 

Tegyük hozzá: a 2010-ben alakult kiotói Tricot igazán meg is érdemli a dicséretet. Jellegzetesen egyedi hangzás, progrockba hajló, keményen kimatekolt, de spontaneitásukat el sosem vesztő számok – vad punk, kiszámíthatatlan posztrock és szégyentelen J-pop örvénylik a Tricot zenéjében. Mindehhez hozzájön a három cukimuki csajszi (a negyedik tag, a dobos Komaki Kazutaka tavaly hagyta el a zenekart), és nyilvánvaló lesz a Tricot titka: eredeti, és semmihez sem hasonlítható, változatos és végtelenül szórakoztató. A trió tavaly folytatta szigorúan hárombetűs című lemezeinek sorát, ezúttal az A N D bemutató turnéján érkezik Budapestre.

 

A zenekar tagjai

Nakadzsima Ikkiu: ének, gitár

Kida Motoku: gitár

Szagane Hiromi: basszusgitár

 

Lemezek

T H E, 2014

A N D, 2015

 

Az alig három éve létező Fresh Out Of The Bus aránylag rövid karrierjét meghazudtolóan érett produkció. A három nyitrai fiatalember alkotta zenekar finom pop-rockot játszik, amiben ott vannak a posztrock visszhangos gitártémái, a new wave lüktetése, visszafogott elektronikus pulzálás, matekrockos tekerések, indie lendület és még ki tudja, mi minden.

 

Rendkívül változatos muzsika a FOOTB zenéje, az egyik legizgalmasabb dolog, ami manapság a szlovák könnyűzenében létezik.

 

A zenekar tagjai

Tom Lobb: ének, gitár

Michal Eichler: basszusgitár

Martin Zaujec: dob

 

Lemezek

Fresh out of the Bus, 2015

 

A győri Rosa Parks az elmúlt öt év egyik legkitartóbb és legőszintébb hazai underground színfoltja, akik a kezdeti demózás post-rockos lebegéséből egy sokkal matekosabb, izgalmasabb arculatra tettek szert az utóbbi másfél évben. A bemutatkozó nagylemez „Stay Punk! Stay Prog!” című dalának címe egyben a zenekar jelszava is. A Rosa Parks a posztrock felől indulva talált rá a math rockban rejlő lehetőségekre.

 

Az örökké úton lévő, és a műfaj szinte összes meghatározó zenekarával már játszó kvartet tavalyi nagylemeze, az I Scream, You Scream, We All Scream For Mainstream üdítően sajátos hangzása végképp a felső ligába helyezte az évek óta töretlen kitartással zenélő együttest. Progresszív, előremutató, játékos és érzelemzgazdag gitárzene: ez a Rosa Parks.

 

A zenekar tagjai

Villányi Ádám: gitár

Orbán Gergely: gitár

Bóna Flórián: basszusgitár

Bíró Péter: dob

 

Tricot (J)

Fresh Out Of The Bus (SK), Rosa Parks

2016. március 20., vasárnap 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 1900 Ft. Az első ötven jegy: 1500 Ft.

A Fresh Out Of The Bus fellépése az európai tehetségeket támogató Liveurope programsorozat része. A Rosa Parks fellépését a Cseh Tamás Program támogatja.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

 

Forrás és további infó:

http://www.a38.hu/hu/program/tricot-jp-fresh-out-of-the-bus-sk

http://tricot.tv/

https://www.facebook.com/bakuretsurecords.tricot

http://footb.us/

https://www.facebook.com/FreshOutOfTheBus

https://www.facebook.com/rosaparkshun