Főkép

Új lemezzel, nagyszabású európai turné keretei között tér vissza Magyarországra a remek kaliforniai dance-punk zenekar, a !!! (ejtsd: csk-csk-csk). Minden eddiginél slágeresebb As If alig pár hete jelent meg, és az együttes három év után visszatér az A38 Hajóra, hogy bemutassa az új albumot. Akik január 29-ig online megváltják a jegyüket, egy hónapig online megnézhetik a !!! 2013-ban az A38-on felvett koncertfilmjét!

A !!! (Chk Chk Chk) mellett fellép még a Felső Tízezer, illetve bemutatkozik a magyar közönségnek egy különleges projekt, a Stereolad is. Miért különleges? Mert a Stereolad tagjai a !!! zenészei, akik Stereolab számokat játszanak majd; lényegében egy tribute bandává alakulnak majd az estére.

!!! Chk Chk Chk (USA)
A kétezres évek első évtizedének egyik legszórakoztatóbb tánczenei produkciója kétségkívül a Sacramentóban alakult nyolctagú dance-punk brigád, a nevét az Istenek a fejükre estek című film csattogós-csettintős busman nyelvjárásából kölcsönző !!! (azaz, csikk-csikk-csikk) volt. A zenekar 2001-ben megjelent  első lemeze igazán üde színfolt volt: egyedülálló lendülettel mutatta meg, hogy nyolc piképólós, nerd-trikós, lógó farmergatyás, reménytelen frizurájú geek képes eszement partikat csinálni. Nic Offer hihetetlen, béna klottgatyákat előnyben részesítő színpadi megjelenése, higanymozgása csak rátett a dologra egy lapáttal, és a !!! nem csak a klubok, hanem a fesztiválok kedvence is lett.

Vidám, önmagát komolyan a legritkább esetben vevő muzsikája, a funkból kölcsönzött csattogós basszusok, a punkból kölcsönzött nyers dobok, az ízléssel adagolt elektronika, a sikamika-gitárriffek nagyon jellegzetes hangzást kölcsönöztek a !!!-nek. A némi egészséges pszichedéliával tálalt remek lemezborítók-artworkök, a helyenként egészen transzba ejtő hosszúságú nyolc-tízperces punk-dance-himnuszok hatalmas sikert arattak, olyannyira, hogy a Red Hot Chili Peppers is a !!!-t kérte fel előzenekarnak egy angliai turnéjára. És bár két tragikus esemény (minkettő a zenekar dobosait érintette, 2005-ben Mikel Gius halt meg egy balesetben, 2009-ben Jerry Fuchs – nem mellesleg az LCD Soundsystem muzsikusa is volt, akinek emlékére készült az együttes utolsó, This Is Happening című albuma – zuhant egy liftaknába) megrendítette a !!!-t, de a zenekar nem szűnt meg.

Sőt, gyakrabban jelentet meg lemezeket, mint valaha! A !!! az eddigi hároméves ciklusokat két évre rövidítve idén októberben jelentette meg legújabb albumát, ismét a Warpnál. És szokás szerint indul az európai turné is, ami pont a szökőnapon ér az A38 Hajóra, így nyugodtan mondhatjuk, hogy ilyen alkalom nincs minden évben!

A zenekar tagjai:
Nic Offer: ének
Mario Andreoni: gitár, ütősök
Allan Wilson: billentyűsök, szaxofon
Dan Gorman: billentyűsök, trombita
Rafael Cohen: basszusgitár
Paul Quattrone: dob

Lemezek:
As If, 2015
THR!!!ER, 2013
Strange Weather Isn`t It?, 2010
Myth Takes, 2007
Louden Up Now, 2004
!!!, 2001

Pesti Estek: !!! Chk Chk Chk (US) - As If lemezbemutató koncert
Stereo Lad (US)
Felső Tízezer
2016. február 29.
A38, Koncertterem

Forrás és további infó:
http://www.a38.hu/hu/program/chk-chk-chk-us-1

https://www.facebook.com/events/857179367731174/

https://www.facebook.com/chkchkchk
http://www.chkchkchk.net/
https://twitter.com/chkchkchk