Főkép

2016. március 2-án lép fel az A38 hajón King Dude (Thomas Jefferson Cowgill), akit csak az okkult Nick Cave-ként szokás emlegetni. A Seattle-ből származó zenész sötét, rituális zenéje különleges hangulatot teremt: a nyomasztó folkos, blues-rockos hangzás és Dude egyedi énekhangja egyaránt rokonítja őt Cave-vel, Johnny Cash-vel, vagy Chelsea Wolfe-val, akivel több duettet is énekeltek együtt.

 

TJ Cowgill, azaz King Dude a kétezres évek eleje óta építgeti különös és különleges, csak rá jellemző világát. A Book Of Black Earth nevű death metal zenekar énekese zeneileg mintha csak az említett Nick Cave, Wovenhand vagy a kései Johnny Cash nyomdokain járna - azzal a kis különbséggel, hogy őt a hit és a vallás sötétebb oldala érdekli.

Rendkívül személyes dalaiban kegyetlenül énekel fájdalomról, okkultizmusról, reménytelenségről. Előző lemezéről, a 2014-es Fearről egyenesen azt mondja: "a legijesztőbb zenét akartam csinálni, ami csak tőlem kitelik". Világlátása igencsak hasonlít az A38-on november 14-én fellépő Chelsea Wolfe-éhoz, nem véletlen hogy több duettet is énekeltek és splitet (közös, megosztott lemezt) adtak ki. És persze sokban emlékeztet a szintén seattle-i Mark Laneganra.

 

King Dude ötödik lemeze 2015-ben jelent meg Songs of Flesh and Blood címmel – ezt az anyagot mutatja be március 2-án az A38-on.

 

A zenekar tagjai

TJ Cowgill: ének, gitár

Tosten Larson: billentyűsök, ütősök, hegedű

August Johnson: dob

 

Lemezek

Tonight`s Special Death, 2010

Love, 2011

Burning Daylight, 2012

Fear, 2014

Songs of Flesh & Blood - In the Key of Light, 2015

 

„A Devil`s Trade minden, ami az eddigi zenekari életem mögött van. Az összes olyan dal, amivel nem tudtam mit kezdeni. Nagyon sokáig nem is törődtem velük, frappánsakat meg végképp nem tudok írni róluk. Nagyon személyes és esendő” - mondja szólóprojektjéről Makó Dávid, akinek nevéhez az utóbbi idők egyik legkomolyabb dalszerző-előadói bemutatkozása fűződik. The Devil`s Trade tavaly ősszel online megjelent első nagylemeze, a Those Miles We Walked Alone komoly sikereket aratott. „A dalok egytől egyig csodálatosan sikerültek” (Magyar Narancs), "nagyon személyes és esendő" (Lángoló Gitárok), „világszínvonalú produkció” (Est.hu) – a kritika csak hozsannákat zengett róla. A bluesos-bendzsós-folkos hangszerelés, Makó elképesztő hangja valóban nagyon erős produkciót eredményezett. The Devil`s Trade azóta fellépett az A38 és a Petőfi TV dalszerző-sorozatában, és most eljött az ideje, hogy a lemezanyag fizikai hordozón is megjelenjen.

The Devil`s Trade nagylemezét az A38 Hajó adja ki, különlegességként bakelitformátumban. A lemezbemutató koncert természetesen a hajón lesz, a lemezhez és a bemutatóhoz koncertfilm is kapcsolódik majd. A megjelenést a Cseh Tamás Program támogatja.

 

A zenekar tagjai

Makó Dávid: gitár, ének

 

Lemezek

Those Miles We Walked Alone, 2016

 

King Dude (US) lemezbemutató koncert

The Devil`s Trade

2016. március 2.

A38, Koncertterem

Jegyár: 1.900 Ft elővételben 2016. március 1-ig, utána 2.500 Ft.

 

Forrás és további infó:

http://www.a38.hu/hu/program/king-dude-us-the-devil-s-trade-hu

https://www.facebook.com/kingdudemusic?fref=ts

http://kingdude.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/thedevilstrade

https://thedevilstrade.bandcamp.com/