Főkép

Egy trió, amit egyetlen EP miatt gyors egymásutánban a mennyekbe meneszt a Guardian és a Noisey. Amit a Junip kér fel előzenekarnak. Amit visszahívnak a Primavera fesztiválra. Ez a Hollandiában működő luxemburgi-német szintipop-zenekar, a Say Yes Dog, ami először lép fel Magyarországon, az A38 Hajó szervezésében a Gozsdu Manó Klubban.

 

Kevés nem-angolszász zenekar indul olyan erősen, mint a három jóbarát által alapított Say Yes Dog. A nemzetközi felállású (luxemburgi és német tagsággal büszkélkedő, de Hágában működő) elektropop trióra lényegében első, párszámos EP-je után felfigyelt a világ. Obskurus bloggerkedvencből szinte azonnal a mainstreambe katapultált az együttes: a Guardian hozsannázott, a német Noisey nemes egyszerűséggel a „next big thing”-nek nevezte és hosszú interjúban mutatta be.

 

A Say Yes Dog elő hallásra rém egyszerűnek tűnő, chiptune-szintipulzálással, vidám funk-bassline-okkal, catchy refrénekkel operáló elektropopja valahol a Hot Chip-Metronomy-Whitest Boy Alive háromszögben helyezkedik el. Mégis, a rádióbarát szintipopból kihallatszik valami mély melankólia, valami finom, hűvös távolságtartás. Ettől lesz a Say Yes Dog igazán érdekes, és talán ennek is köszönhető, hogy visszatérő vendég a fellépőit igencsak megválogató Primavera Soundon, vagy hogy a Junip előzenekara lehetett.

 

A Say Yes Dog szeptemberben jelentette meg első nagylemezét, a jellemző című Plastic Love-ot. Az A38 szervezésében a Gozsdu Manó Klubban ezt az elegáns, lüktető poplemezt mutatja be.

 

A zenekar tagjai:

Aaron Ahrends

Pascal Karier

Paul Rundel

 

Lemezek:

Plastic Love, 2015

 

A38 Sessions @ GMK

Say Yes Dog (LUX/D)

2016. február 3., szerda 20:00

Gozsdu Manó Klub - Király utca 13. (Gozsdu Udvar)

Jegyár: 2000 Ft, elővételben: 1500 Ft.

A koncert az európai tehetségeket támogató Liveurope programsorozat része.

 

Forrás ás további infó:

http://www.a38.hu/hu/program/say-yes-dog-lu

http://www.sayyesdog.net/

https://www.facebook.com/sayyesdog

https://www.youtube.com/user/sayyesdog/videos

https://soundcloud.com/sayyesdogband