Főkép

A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tizenegy év hagyományaihoz méltóan, A hobbit – Az Öt Sereg Csatája decemberi bemutatója, valamint J. R. R. Tolkien 123. születésnapja előtt tisztelegve, az „Egy Rég Várt Utazás” rendezvénysorozat zárásaként 2015-ben ismét egész napos programmal ünnepli Tolkien professzor születésnapját.

 

2015. január 3-án, szombaton közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, családi- és gyermekprogramokkal várunk minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

A rendezvényen különleges, egyetlen egyszeri vetítés formájában megtekinthető lesz A hobbit-filmtrilógia második részének, a Smaug pusztaságának bővített változata. Részletes információk hamarosan!

 

A Tolkien Nap idei díszvendégei A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek digitális effektusait készítő új-zélandi Weta Digital magyar munkatársai: Kiss Balázs Péter, Nagy Marcell, valamint Mesterházy Miklós ; illetve Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztője.

 

Az ismeretterjesztő előadások között szó lesz sárkányokról, a tündék szexuális életéről, balrogokról és egyéb tolkieni rejtélyekről, fegyverekről és haditechnikáról. Ezen kívül lesz jelmezes fotózás, tünde hajfonás és tengwarral írt (Tolkien egyik kitalált nyelve) emléklapot is készíttethetnek a résztvevők; valamint a Tolkien Dalpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is sor kerül.

 

Színes programkínálattal várjuk a kisebbeket is: társasjátékozás, „Ismerd meg Középföldét” akadályverseny, különféle kézműves foglalkozások, mesemondás, illetve a Magyar Madártani Egyesület is sok érdekességgel készül.

 

A rendezvény ideje alatt az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a Középfölde Vásár a Magyarországon elérhető, Tolkiennel kapcsolatos termékek legjava: könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak (pólók, bögrék, kulcstartók, mappák, könyvjelzők, stb.). A Vásár termékei előrendelhetők a tolkien.hu webshopjában, hogy mindenképp hozzájuss a kedvenc termékedhez a megfelelő színben és méretben!

 

A rendezvény zárásaként fáklyás felvonulás indul a Múzeumkertbe, ahol rövid megemlékezés után Fóti kézműves sörökkel koccintunk a Professzor emlékére.

 

Az alábbi linkeken megtekinthetők a tavalyi és tavalyelőtti rendezvénysorozatról készült képek, válogatott cikkek, illetve videó.

 

Időpont: 2015. január 3. 9:00 - 18:30
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház

A belépőjegy: 500 Ft. (A Tolkien Vásár és a kisebb programok látogatásához nem kell belépőjegyet vásárolni.)

Fő médiatámogatónk a port.hu.

 

Bővebb információ:

A rendezvénysorozatról: http://tolkien.hu/index.php/mtt/rendezvenyek/tolkien-szueletesnapok/egy-reg-vart-utazas-2015

A Tolkien Napról: http://tolkien.hu/index.php/mtt/rendezvenyek/tolkien-szueletesnapok/egy-reg-vart-utazas-2015/item/3004-tolkien-nap-2015

Részletek a fáklyás felvonulásról: http://tolkien.hu/index.php/mtt/rendezvenyek/tolkien-szueletesnapok/egy-reg-vart-utazas-2015/item/3007-faklyas-felvonulas-es-megemlekezes

Középfölde Vásár webshop: http://tolkien.hu/index.php/mtt/rendezvenyek/tolkien-szueletesnapok/egy-reg-vart-utazas-2014/hikashop-menu-for-products-listing