Főkép

Fantasztikus filmekkel, érdekes előadásokkal és interaktív programokkal várja a sci-fi kedvelőit a PORT.hu november 15-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A rendezvényen a tudományos-fantasztikus zsáner minden rajongója találhat magának valami érdekeset, akár a könyveket, filmeket, tévésorozatokat, játékokat vagy épp a képregényeket szereti.

 

A nagyteremben végig mozizni lehet: öt nagy sikerű, illetve sikervárományos film kerül vászonra. Néhány nappal a világpremier után megtekinthető a Csillagok között, Christopher Nolan (Eredet, A sötét lovag trilógia, Tökéletes trükk, Memento) legújabb, várva-várt sci-fije. Aki szeretne ráhangolódni az öt nappal később érkező, új Éhezők Viadala filmre, az a fesztiválon bepótolhatja vagy újra megnézheti a második részt. A bemutató után sajnos kevés mozi játszotta A majmok bolygója: Forradalom című 3D filmet. Aki lemaradt róla, annak most érdemes megnéznie, mert tartalmas szórakozást ígér. A holnap határa 3D volt eddig az év egyik legnagyobb meglepetése: nem csak akciódús és látványos, hanem kifejezetten szellemes is. Végül pedig egy 35 éves klasszikus: A nyolcadik utas: a Halál még ma is megállja a helyét és képes megborzongatni minket.

 

Eközben a kisteremben szó lesz a könyvkiadók aktuális sci-fi kínálatáról, a friss mozifilmekről, az éppen futó tévésorozatokról, új játékokról, a képregényhősök mozivászonra költözéséről, időutazásról, a jövőt megmentő ifjú titánokról, a 10 éves évfordulót ünneplő Galaktikáról, az Alien univerzumról, a Star Wars művészetéről, a hollywoodi sci-fik tudományos tévedéseiről, továbbá jót mulathatunk a Sci-Fi Design Center elfuserált termékein.

 

Az előtérben és a kávézóban bemutatkoznak különféle klubok, találkozhatunk jelmezesekkel, LEGO kiállítást nézhetünk meg. Ki lehet próbálni az Oculus Riftet, játékokat és a figurafestést, és megtekinthető egy Asimov-novella alapján készült színdarab.

 

A látogatókat ajándékok, nyeremények és jelentős kedvezmények várják: az első 1000 jegyvásárló például 990 Ft értékű Galaktika magazint kap ajándékba.

 

A rendezvényre a napi belépő 1000 Ft, az egyes filmekre ezen felül 1200 Ft-ért lehet jegyet vásárolni. A napijegy nem kötelező: a filmekre váltott belépőkkel a vetítés után még egy órát lehet tartózkodni az eseményen. Aki legalább három mozijegyet vesz, az napijegy nélkül is egész nap részt vehet a fesztiválon.

Jegyvásárlás: http://www.port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=15771 illetve a helyszínen.

 

Forrás és további információk

www.scifinap.hu

https://www.facebook.com/events/1553921988171884/