Főkép

 

A Special Providence együttes fennállásának tíz éve alatt bekerült a nemzetközi szcènába, világszerte koncerteznek és meghatározó zenekara lettek az instrumentális-progresszív műfajnak Európában. A csapat új lemezének megjelenése ugyan eltolódott decemberre de ezen az estén egy „Lemez Mutogató” koncerttel belekóstolhatunk az új lemezbe, amely az első közös anyag Kaltenecker Zsolt csatlakozása óta. Az estét az egyik legjobb hazai progresszív metál csapat a Haelo nyitja majd.

 

 

 

Special Providence

A Special Providence zenekar 2004-es alakulása óta saját, műfaji korlátoktól mentes, dallamos és egyszerre energikus és egyedi zenéjének köszönhetően napjainkra a modern progresszív-rock egyik legmeghatározóbb zenekara lett Európában és világszerte egyre komolyabb elismeréseket kap.

A zenekarban az év elején tagcsere történt, Cséry Zoltánt Kaltenecker Zsolt váltotta a billentyűk mögött! A csapat gőzerővel készül a 4. sorlemez felvételére, de a stúdiómunkák között itt az A38 színpadán mutatják meg magukat először az új felállásban július 13-án, vasárnap este 7 órától!

A 2012 januárjában megjelent SOUL ALERT c. harmadik nagylemezük, világszerte áttörést hozott, hónapokig vezette az USA-ban a progresszív listát sőt még a Mahasz listán is előkelő helyet vívott ki magának. 2013 őszén a svéd Beardfish-el turnéztak Európa szerte hatalmas sikerrel.

Felállás:

Kaltenecker Zsolt -  keyboards

Kertész Márton - gitár

Fehérvári Attila – bass

Markó Ádám – dobok

 

Haelo

A Haelo zenekar az AFTER ALL nevű miskolci csapatból alakult 2004-ben - a „Before the Storm” című videoklipet a VIVA televízió fél éven keresztül sugározta. A csapat számos hazai és külföldi koncertje közül talán a legfontosabb az ausztrál KARNIVOOL-al közös müncheni fellépés volt. A progresszív elemekkel tűzdelt modern metalt játszó HAELO 2011 novemberében fejezte be Ageusia című debütáló lemezét, amely decemberben jelent meg.

Felállás:

Szabó Dávid - ének

Csontos Krisztián - gitár

Ilniczky Balázs - gitár

Urbán Tamás - bass

Bartos Ákos - dob

 

A38 – 2014. szeptember 26., 19 h

Special Providence lemez mutogató koncert, Haelo

Jegyár elővételben 2014. szeptember 25.-ig 1.500,- Ft, a koncert napján 2.000,- Ft.

 

Forrás és további infó: A38