Főkép

2009-ben a közönség, a zenekarok és a szervezők egybehangzó óhaja hívja életre immáron harmadszor Magyarországon a Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivált.
A kétéves múltra visszatekintő, és mindannyiszor teltházat produkáló rendezvény változatos zenei és egyéb programválasztéka tartalmas szórakozást nyújtott az odalátogatóknak.

Jimi Hendrix muzsikája stílusoktól függetlenül szerethető, játszható. A magyar fordítástól kezdve, a tágabb értelmezésre is lehetőséget biztosító jazzen keresztül, az autentikus megszólalásig, sokféle felfogásban hallhatta a közönség a fiatalon elhunyt gitáros-énekes dalait. A magyar muzsikusok mellett eddig olasz, holland, svéd, török és lengyel zenekar vendégszerepelt a fesztiválon.

Az idei rendezvény a hazai fellépők mellett két külföldi előadót kínál. A szomszédos Szlovákiából érkezik a René Lacko Downtown Band. Lacko neve ismerősen cseng a hazai rock és blues-kedvelők körében. A gitáros-énekes az elmúlt évtizedben többször járt Magyarországon. legutóbb az idei Mediawave Fesztivál vendégeként. 1996-ban egy, a Hendrix-família által évente megrendezett eseményen az előkelő 2. helyezést, illetve a legjobb európai előadónak járó díjat nyerte el.

Az esemény másik külhoni vendége az Enrique Casal’s Power Trio. A svájci csapat kivételes érzékenységgel nyúl a hendrixi muzsikához, műsorával bejárta Európát. Számos vélemény szerint az egyik legautentikusabban játszó Hendrix- tribute zenekar a világon.

A hazai előadókat a 30 éve a magyar rock-blues élet élvonalában játszó, és annak egyik meghatározó egyénisége Póka Egon és zenekara, valamint a szintén trióban felálló, ám akusztikus hangszereken játszó Jack Cannon Blues Band és a – házigazda – Jimi Hendrix Memorial képviseli.

Az este exkluzív vendége lesz a klasszikus zene világából érkező Kárászi Szilvia zongoraművésznő, akit a nagyközönség többek között a magyar fejlesztésű koncert-harangjáték világhírű előadójaként ismer.

A fesztiválnak - az előző évekhez hasonlóan - a Fonó Budai Zeneház ad otthont, melynek remek akusztikai jellemzői és kellemes terei nagyban hozzájárulnak az esemény barátságos atmoszférájának kialakításában.

A koncertek mellett egyéb programok is várják az érdeklődőket. A nagy sikerre való tekintettel az idén is a tervek között szerepel borkóstolás- vásár, lesz CD és bakelitlemez- börze, filmvetítés és könyvvásár.
Kapunyitás 18h-kor.

2009. október 17. szombat
Fonó Budai Zeneház
Budapest XI. Sztregova u. 3.

Forrás és további információ:  www.hendrixfesztival.hu