Főkép2009-ben 400.000 jegy kelt el, így ebben az évben is épp annyian töltötték mozizással az ünnepi négy napot, mint tavaly. Szeptember 17-20. között 41 település 98 filmszínháza várta a filmek szerelmeseit számtalan filmmel és kiegészítő programmal. A legnézettebb film a Becstelen brigantyk volt.

Az idei – immár hatodik - Moziünnepen mintegy 200 film közül válogathatott a közönség, melyek között premier előtt futott öt külföldi és négy magyar alkotás: Pedro Almadóvar legújabb filmje, a Megtört ölelések, a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, a Családban marad című izlandi film, A csúf igazság és az Admirális című orosz alkotás. A hazai termésből Pater Sparrow 1-e, a Gárdos Péter Tréfája, Mátyássy Áron első filmje, az Utolsó idők és Dyga Zsombor legújabb mozija, a Köntörfalak mutatkozott be a hivatalos bemutató előtt a filmes ünnepen.

Idén is nagy érdeklődés övezte a sztár-jegyszedőket: a két nagyköveten, Szujó Zoltánon és Cseh Lacin túl több zenész és színművész is kipróbálta ezt a szakmát, a közönségtalálkozók pedig mindenütt teltházzal futottak.

A fővárosban a Palace Westend mozit látogatták a legtöbben, oda több mint 40 000 néző váltott jegyet, de a Cinema City Aréna mozinak is közel 35 000 látogatója volt ebben a négy napban. Változatlanul a Művész mozi Budapest legkedveltebb art-mozija, mely a Moziünnep alatt több mint négy és félezer. nézővel büszkélkedhetett.

A főváros után Győrött és Székesfehérváron mentek a legtöbben moziba a négy nap alatt: mindkét városban több mint 18.000-en. A békéscsabai Center mozi bizonyult idén az ország leglátogatottabb vidéki, nem pláza mozijának közel 4000 nézővel, a vidéki artmozik közül pedig nagyon szépen szerepelt a szegedi Belvárosi mozi, ott összesen majd kétezer jegy kelt el.

A Moziünnep alatt a legnézettebb film a Becstelen brigantyk volt, ezt követte a Rágcsávók és a Hajsza a föld alatt. Azok, akik ebben a négy napban sok jó filmet láttak, remélhetőleg ezen a héten is betérnek majd a moziba, hogy megnézzék a DERÜLT ÉGBŐL FASÍRT vagy a DISTRICT 9 című filmeket.

Forrás: www.moziunnep.hu