Főkép




A német formáció az utóbbi években tovább növelte – egyébként is komoly – népszerűségét, mivel a kezdeti triphop-, downtempo- és lounge-gépezetet Baumgartner ügyesen „tuningolta fel” a soul és a pop, valamint (legújabban) a big band hangzásának elemeivel. A minőséget pedig (mindeközben) továbbra is első helyen tudta tartani, aminek következtében manapság számos komoly fesztivál nagyszínpadán viszontláthatjuk őket.

Hat nagylemez, egy remixgyűjtemény, egy slágerválogatás és a tagok megannyi szólómunkája után a De Phazz idén egy olyan anyaggal jelentkezett, amelyen legismertebb számaik csendülnek fel – megújult formában. A big band-hangszerelésben megszólaló új anyag – a Big – elkészítésében a Jörg Achim Keller vezetésével működő kiváló Radio Bigband Frankfurt volt a De Phazz segítségére.

A legújabb anyag világossá teszi, hogy az együttes nem az ihlethiány miatt fordult a big band hangvilágához. Zenéjüket ma is ugyanúgy jellemzi az a kiválóan selymes lounge-hangzás, amelyről a De Phazz már évek óta híres, s amely ezúttal a nekik módfelett passzoló és kitűnően használt szving és big band-hangvilággal ötvöződik kiváló, új egésszé.

De Phazz and Modern Art Orchestra
2009. szeptember 23., szerda, 20:00
Millenáris
Jegyár: 5900/6900 Ft

Forrás: Millenáris