FőképA tavaly megkezdett hagyományt folytatva, idén is az iskola megkezdése után, szeptemberben jön el az a négy nap, amikor is országszerte kedvezményes, ünnepi jegyáron - maximum 550 forintért - lehet majd mozizni. A Moziünnep alatt a nézők olyan nagy nyári filmeket pótolhatnak majd be, mint a Jégkorszak 3. - A dínók hajnala, a Harry Potter és a Félvér Herceg, a Görögbe fogadva, a G-Force – Rágcsávók, a Két szerető című romantikus dráma, mely Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplése, vagy Tarentino új filmje, a Becstelen brigantyk, Brad Pittel a főszerepben. Idén olyan filmek is visszakerülnek a vászonra, mint a Gettó milliomos, a Mamma Mia, a Valami Amerika 2., a Made in Hungaria, a Star Trek vagy A felolvasó.

Moziünnep olyan, mint egy hatalmas, országos Nemzetközi Film Fesztivál, ahol mindenki talál kedvére való alkotást. Szeptember 17-20. között premier előtt fut majd Pedro Almadóvar legújabb filmje, a Megtört ölelések, Penélope Cruz főszereplésével, Keanu Reeves-szel, Winona Ryderrel, Julianne Moore-ral és Monica Belluccival a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, a Családban marad című izlandi film, de olyan produkciókat is megtekinthet majd a közönség, mint A csúf igazság csábító vígjáték, vagy a romantikus orosz dráma, az Admirális.

A Moziünnep idén is több magyar filmet mutat be. A közönség megnézheti Tóth Barnabás alkotását, a Rózsaszín sajtot, illetve a hivatalos premier előtt kerül a mozikba Pater Sparrow filmje, a Stanislaw Lem egyik novellája alapján készült 1, illetve a Tréfa, amiért az idei Szemlén Gárdos Péter megkapta a Legjobb Rendező Díját. Természetesen a vetítések mellett idén is lesznek közönségtalálkozók, „Felkonf”-ok és sztár-jegyszedők és számos egyéb meglepetés színesíti majd a programot: szeptember 17-én, csütörtökön 17 órakor a Moziünnep egyik nagykövete, Szujó Zoltán és LL Junior gazdagítja a jegyszedők sorát a Cinema City Aréna moziban, ugyanott 19 órakor Peller Mariann és Csonka András, mint a főszereplő tengerimalacok szinkronhagjai ajánlják a nézők figyelmébe a G-Force – Rágcsávók című filmet. Pénteken 18 órától Szombathelyen az Agora-Savaria Filmszínházban a vetítéseken túl versekkel, dalokkal, kézműves foglalkozással és Lazáry Quartett-koncerttel várják a Moziünnep vendégeit, szombaton egész nap élő kalandjáték lesz a Corvin moziban az új Harry Potter film kapcsán, míg a másik nagykövet, Cseh László este 19 órakor áll munkába, mint jegyszedő a Cinema City Aréna moziban. Vasárnap a Művész moziban Pater Sparrow Egy című filmje után 19.30-kor a közönség találkozhat az alkotókkal, hogy csak néhányat említsünk a sok ünnepi program közül.

A Moziünnepen az elmúlt három évben összesen közel 1.4 millió jegy kelt el. Évente ebben a négy napban a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak. A filmek sokat segítenek abban, hogy elfeledjük a hétköznapok nehézségeit, úgyhogy szórakozzunk okosan, és adjuk át magunkat a mozi utánozhatatlan hangulatának!

További részletek a Moziünnep filmjeiről és meglepetéseiről a www.moziunnep.hu oldalon találhatóak.