Főkép







Versenykiírás

Jimi Hendrix vitathatatlanul a világ legismertebb és általános értelemben a legelfogadottabb gitárosa, annak ellenére is, hogy 40 éve halott. Géniuszát, forradalmi jelentőségét a könnyűzenében, s az arra gyakorolt hatását senki nem vonhatja kétségbe. A felnövekvő gitáros nemzedékek egész sora választotta példaképévé, és a mai napig szerepel szinte valamennyi azóta híressé, elismertté vált gitáros életrajzában, mint a legmeghatározóbb zenei élményhez köthető személyiség. Neve egybeforrt a gitározás és a zenélés misztikumával, az időn és téren, számtalan kultúrán átívelő, azóta is megállíthatatlanul terjedő egyetemes üzenettel: a zenélés felemel, boldoggá tesz.

A versennyel szeretnénk elérni, hogy a lehető legtöbb fiatalember megismerhesse ezt a semmihez nem mérhető, nagyszerű érzést. Sajnos hazánkban a mai középiskolás korú diákoknak csak kb. 10% tanul vagy játszik valamilyen hangszeren. Ez az arány lényegesen alacsonyabb az európai átlagnál, de az is elmarad az Egyesült Államokbeli 50%-os aránytól. Tudományos tényként kezeli a szakmai közvélemény, hogy a zenét tanuló, az aktívan zenélő fiatalok más tárgyak tanulása során is az átlagosnál jobb eredményekkel rendelkeznek, könnyebben kezelik, oldják meg és dolgozzák fel az életben felmerülő problémás helyzeteket, nehézségeket. Ennek okait rengeteg tanulmány és tudományos értekezés részletesen is kifejti, alátámasztja és bizonyítja, melyeket most ideidézhetnénk sorra. Mégis hatásosabb ha csak egyszerűen, egy tömör mondatban összefoglaljuk a lényeget. Aki zenél az boldogabban él!
Andrásik Remo
Hangszeresek Országos Szövetsége

Nevezés
1. Készíts videofelvételt arról, ahogy gitározol! Válaszd ki azt a kedvenc dalodat, amit a legjobban tudsz és szeretsz gitározni haveri körben, koncerten vagy csak otthon, a szobádban! A dal természetesen lehet feldolgozás és saját szerzemény is. A legfeljebb 4 perc hosszúságú videóban legyen benne minden, amit a zenéről és a gitározásról tudsz és hiszel!
2. Töltsd fel a videódat a YouTube-ra! Ha az élőzés híve vagy, játszd fel a dalt élőben webkamerával a YouTube-on ezt a feltöltési lehetőséget választva! Ez az igazi rock’n’roll!
3. Regisztrálj a www.ujgitaros.hu oldalon 2010. május 31-ig! Itt a neved és elérhetőségeid mellett szükséged lesz a videód közvetlen YouTube linkjére.
4. Adminisztrátorunk jóváhagyása után kikerül a www.ujgitaros.hu oldalra a videód, erről e-mailben értesítünk.
5. Mozgasd meg a haveri köröd és, gyűjts minél több szavazatot egészen 2010. június 15-ig!
Amennyiben valaki nincs tisztában a videomegosztó oldalra való feltöltés menetével, úgy a videót a szervezők feltöltik helyette. Ebben az esetben elfogadjuk a nevezést hagyományos adathordozón is.
Cím: Sony Music Entertainment Magyarország Kft., 1023 Budapest, Levél utca 4.
A nevezés csak a következő adatok megadásával együtt érvényes: név, megjelenítendő művésznév (ha van), születési év, e-mail cím, postacím, telefonszám. Beküldhető adathordozó: Mini DV kazetta, CD vagy DVD lemez.
Beérkezési határidő: 2010. május 31.

Szavazás, értékelés
A verseny kezdetétől egészen június 15-ig lehet a videókra szavazatokat leadni. Regisztráció után bárki szavazhat. A szavazat leadásához csupán végig kell nézni a kívánt videót.

Értékelés:
1. A közönség szavazatai alapján a legjobb 10 előadás kerül a zsűri elé.
2. 2010. június 21-én a Thanks Jimi Fesztiválon a zsűri bemutatja az 5 legjobbnak értékelt produkciót.
3. 2010. július 19-25. között az 5 győztes eltölthet egy hetet a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban, ahol közösen készülhetnek az utolsó napon megtartott élő döntőre, ahol a zsűri kiválasztja a verseny győztesét.

A zsűri:
Andrásik Remo (HANOSZ), Cselőtei László (Hammer World), Hímer Bertalan Paya (Rockinform), Ligeti Nagy Tamás (Wan2), Lukács Peta (Bikini, European Mantra), Póka Egon.

Nyeremények
A HANOSZ díjai:
- 2010. július 19. és 25. között az 5 győztes Gitármánia és Zenei továbbképző Táborban eltöltött hetének teljes költségei
- Egy White American Vintage 70`s Stratocaster gitár (SZKFF Kft. - Fender Márkaszervíz)
- Egy csöves Marshall erősítő (Audmax Kft. - A Marshall hivatalos hazai forgalmazója)
- Egy gitár URH szett (Eurhythmics Kft. - A SHURE hivatalos hazai forgalmazója)
- A Boss Jimi Hendrixhez köthető effektjeiből összeállított sor (Roland East Europe Kft.)
- Egy Amplitube - Jimi Hendrix plugin szoftvercsomag (Audiotechnologia Kft. - Az Amplitube szoftverek hivatalos hazai forgalmazója)
- A verseny győztesének fellépési lehetőség a 2010. évi Hangfoglalás kiállításon
A Sony Music és a Tom-Tom Stúdió díja:
- A verseny győztese elkészítheti nyertes dalának professzionális stúdiófelvételét a Tom-Tom Stúdióban, melyet a Sony Music megjelentet.

Forrás: www.ujgitaros.hu www.sonymusic.com