FőképMagyarországon egyedülálló választékkal és több millió zeneszám korlátlan letöltésével a Sony Ericsson és a T-Mobile új, havidíjas zene-előfizetést kínálnak Play Now™ plus néven. A szolgáltatást a világon elsők között, a mai naptól hazánkban kizárólag a piacvezető mobilszolgáltató előfizetői vehetik igénybe. A Play Now™ plus a szabad zenehallgatás élményét nyújtja, és az első 14 napban díjmentesen kipróbálható.

A zene életünk része, akár otthon, útközben, munka vagy sportolás alkalmával is szívesen hallgatjuk kedvenc számainkat, előadóinkat. A mobiltelefonok elterjedésével, pl. a Sony Ericsson Walkman mobilok megjelenésével a zene is mobilabbá vált. A zeneszámok áttöltéséhez azonban általában számítógépre van szükség, és az otthoni gépen tárolt saját dalok sem bármikor hozzáférhetők.

A Sony Ericsson és a T-Mobile közös, október 14-étől elérhető új, havidíjas Play Now™ plus zene-előfizetése azonban eltörli ezeket a korlátokat. A Sony Ericsson Play Now™ plus zeneszolgáltatása Szingapúr, Svédország, Hollandia, Ausztria és Svájc után a világon hatodikként, a régióban elsőként lesz elérhető Magyarországon.

A Play Now™ plus 2400 Ft-os havi díj ellenében (1 éves hűségnyilatkozat vállalása esetén), belföldön a T-Mobile hálózatán mobiltelefonos eléréskor további adatforgalmi díj nélkül szabad hozzáférést, korlátlan számú letöltési lehetőséget biztosít a világ négy legnagyobb zenei kiadójának, illetve a legtöbb hazai kiadó folyamatosan bővülő kínálatához. Ez a szolgáltatás indulásakor több millió zeneszámot jelent a legkülönbözőbb stílusokban. A PlayNow™ plus új minőséget teremt a zenei tartalmakhoz történő hozzáférésben: nem csupán az adatbázis egyedülálló nagysága, hanem a letöltés gyorsasága és a felhasználóbarát kezelőfelület egyszerűsége, átláthatósága is új élményt jelent a felhasználók számára.

A T-Mobile havidíjas előfizetői így a közösségi megoldásokat is tartalmazó szolgáltatással egyszerűen és könnyen akár útközben új dalokhoz, zenékhez férhetnek hozzá, és a Play Now™ plus segítségével megoszthatják azokat a többi zene-előfizetővel. Az arra alkalmas Sony Ericsson mobilok Play Now™ plus menüpontjában emellett folyamatosan frissülő új információk olvashatók a zene világából, illetve az előfizetők megismerkedhetneka hasonló zenei ízlésű felhasználókkal.

A szolgáltatás keretében elérhető több millió szám DRM másolásvédelemmel tölthető le, de a felhasználó a Play Now™ plus pc-s programjának telepítésével akár mobilján, akár számítógépén meghallgathatja azokat, emellett a két eszközön végzett változtatások könnyedén szinkronizálhatók. A számok az előfizetés időtartama alatt szabadon meghallgathatók, ráadásul hat hónap után a 100 leggyakrabban hallgatott szám, majd ezt követően havonta 17 dal másolásvédelem nélkül hozzáférhetővé válik, és az előfizetés esetleges lemondása után is megtartható, meghallgatható.

A Play Now™ plus adatbázisa a mobilinternet segítségével könnyen elérhető és a kiválasztott számok a T-Mobile szélessáv hálózatán átlagosan 10-60 másodperc alatt a telefonra tölthetők, majd azonnal meghallgathatók. A Play Now™ plus zene-előfizetés jelenleg a Sony Ericsson W995, a Sony Ericsson W705 és a Sony Ericsson W595 készülékekkel érhető el. Az említett mobiltelefonok rendkívül kedvező áron, 2 éves előfizetés esetén akár kamatmentes részletfizetéssel is megvásárolhatók. A készülékek köre még ebben az évben újabbakkal bővül majd. A felsorolt és később bevezetésre kerülő Play Now™ plus képes mobiltelefonokon megtalálható előre feltelepítve 1000, a slágerlisták alapján válogatott zeneszám, és a havi díj ellenében elérhető több millió dalt tartalmazó zenei katalógusból ez a szám tovább bővíthető. A szolgáltatás 1 éves hűségnyilatkozat esetén érvényes 2400 Ft-os havi díja a letöltéshez szükséges belföldi adatforgalmat is tartalmazza. 

Az ismeretlen, például rádióban hallott dalok azonosítását a készülékekben elérhető Track ID nevű funkció segíti, amely a hallott zenéből néhány másodpercet rögzít, majd azonosítja a dalt előadó és cím szerint, amely a hatalmas kínálatnak köszönhetően nagy valószínűséggel a PlayNow™ plus adatbázisból rögtön letölthető.

A T-Mobile havidíjas és Dominós ügyfelei az új zene-előfizetés szolgáltatást a megjelölt Sony Ericsson készülékekkel két hétig díjmentesen kipróbálhatják.

Forrás és további információk: www.t-mobile.hu, www.sonyericsson.com/playnowplus