Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

11.14. Alíz napja

09.30. Star Wars-politika, Rubik-titkok és egyéb érdekességek - Kutatók éjszakája Budakalászon!

2016. szeptember 30.A Kutatók Éjszakáján a Budakalászi Kós Károly Művelődési Ház is izgalmas, kalandos és persze extrém programokkal vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

A belépés díjtalan!

PROGRAMOK A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN (2016. szeptember 30.)

16:00-21:00 Robotok és emberek - természettudományos játszótér
- Rubik Kocksuli - oktatás óriáskockákon.
- Látványos Rubik kocka bemutató - kocka kirakása bekötött szemmel, egykezes módszerrel és így tovább.
- Bemutatkozik a Rubik kocka kirakó robot.
- Távirányítós RC modellautók - te is versenyezhetsz a beltéri pályán!
- Tudomány a játék mögött - Nintendi Wii bemutató és játéklehetőség

18:00-19:30 A Star Wars politikája - Dr. Tóth Csaba politológus előadása, Dr. Tóth Csaba érdekfeszítő és szokatlan kísérletet tesz arra, hogy a Star Warsban, Star Trekben, Az éhezők viadalában megjelenített politikai rendszereket, államberendezkedéseket elemezze, rámutasson a hősök motivációira, a választás lehetőségeire, és fölvessen továbbgondolásra érdemes kérdéseket.

19:30-21:00 Star Wars, valóság - avagy nemsokára csillagok háborúznak a helyi galaxisban? - Dr. Vizi Pál Gábor űrtechnológus gondolatébresztő előadása, vetítéssel egybekötve. Miért valószínűbb ez, mint korábban, akár nyár elején? Űr, tér, idő - ezek legyőzhetők? Technológia, ha nekünk van, más csillagoknál is van? Alapok, következtetések, valószínűség - és mindebből netán valóság lesz?


PROGRAMOK KÜLSŐ HELYSZÍNEN
Cím: Budakalász, Kálvária-domb
2011 Budakalász, Golgota utca 2.

18:30-21:30 Csillagos égbolt kémlelés Balázs Gyula tanár úrral. Reméljük, tiszta égbolt lesz szeptember 30-án! Balázs Gyula tanár úr (a Kalász Suliból) közös égbolt kémlelésre invitálja az érdeklődőket a budakalászi Kálvária dombra. Ha van, hozd el a saját távcsövedet, és ő segít beállítani!

Távcsövek beállítása: 18:30 és 19:00 között.
Égbolt nézés, vetítés: 19:00-21:30.
Limonádéval és zsíros kenyérrel várjuk a galaxis szerelmeseit!

Kérjük, hogy 16 év alattiak felnőtt kísérettel érkezzenek, mert aztán sötétben kell hazatérniük! Parkolási lehetőség a Kálvária utca alján vagy a Gerinc és a Golgota utca találkozásánál lévő parkolóban van.

KONTROLL - a MOME design hallgatóinak a kiállítása

2016. szeptember 30.2016. szeptember 23-november 20., Műcsarnok#Box

 

A 136 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem több emberöltőn keresztül, történelmi viharokat átélve, művészek, tervezőművészek generációit nevelve, rendületlenül képviselve célkitűzéseit. A tér-, forma- és tárgyalkotás, a vizuális kommunikáció szakmai alapjainak, technológiáinak az oktatása mellett elsősorban az alkotó, kreatív, művelt elme fejlesztése az elsődleges cél. A Média Design Tanszék, ami a Média Intézeten belül működik, több mint harmincéves múltra tekint vissza. Az alapítók által létrehozott videó szakirányból fejlődött tovább, a kortárs trendeknek és a technika fejlődésének megfelelően. Az alapképzést és az ezt követő mesterképzést kiegészíti az egyetem multimédia-művészet doktori képzése. A tanszék nem először állít ki a Műcsarnokban. 2010-ben nyílt meg a Műcsarnok apszisában a MOME Media Playground című kiállítás (http://mediaplay.blog.hu/), amely a tanszék legfrissebb hallgatói munkáit mutatta be. A kiállítás a Balázs Béla Stúdió ötvenéves jubileumi kiállításának keretében került megrendezésre. Ebből is látható, hogy a jelenlegi képzés nem csupán a jövő technológiaalapú területeit kutatja, hanem ezer szállal kapcsolódik a tradíciókhoz. A MOME Média Design Tanszékének mostani, KONTROLL című kiállításán a képzés vékony szelete tud a valós térben bemutatkozni: médiaművészeti installációkat, interaktív projekteket láthat a közönség a Műcsarnok#Boxban. Az alkotások zöme diplomamunka, melyek közül több rektori különdíjban részesült. Az utóbbi néhány évben készült, a nagyközönség számára még nem publikált alkotások mutatkoznak most be. A teljes spektrumot két monitoron lehet megtekinteni. Az egyiken az utóbbi évek legsikeresebb alkotásait, a másikon az utóbbi öt év diplomázott hallgatóinak egyéni, rövid, bemutatkozó anyagait állítottuk össze. A munkák között látható számos szoftveralapú kinetikus alkotás, interaktív installáció, de bemutatkoznak utcai akciók, kísérleti kisjátékfilmek, média-látványtervezési és egyéb produkciók dokumentációi, orvosi, tudományos, gazdasági, marketinginterfészek, alkalmazások. A kiállítás kurátora: Szirtes János, tanszékvezető egyetemi tanár

 

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!