Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

10.21. Orsolya napja

Különleges bringaverseny - Tour de Kalász 2016

2016. szeptember 18.Ebben az évben 15. alkalommal kerül megrendezésre a rendezvény, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Európai Autómentes Nap rendezvény részeként hirdetünk meg.

A kerékpáros verseny rajt – cél helyszíne a Budakalász, Szentendrei út – Csapás utca találkozásánál lévő füves terület, útvonala a település köz- és kerékpár útjain halad.A versenyen mindenki saját felelősségére, saját kerékpárral indulhat. Bukósisak használata minden résztvevő számára különösen ajánlott! A kerékpárok műszaki állapotáról, működő képességéről mindenki saját maga előzetesen és időben gondoskodjon!NEVEZNI a verseny napján 9 órától lehet, életkornak megfelelően különböző kategóriákban: aki betöltötte valamelyik kategória felső határát jelentő életévét, az már eggyel magasabb korosztály kategóriájában kell nevezzen! Pl: a 12. életévét szeptember 20. napja előtt betöltött gyermek a 13-18. évesek kategóriájában kell neveznie és versenyeznie. Ugyanez az elv a többi kategóriában is érvényes!Gyermek (6-12 év) fiú, leány

Serdülő (13-18 év) fiú, leány

Felnőtt (19-54 év) férfi, női

Senior (55 év felett) férfi, női

Családi (minimum 3 fő)A nevezéskor kapott rajtszámot mindenki a mellkasára, jól látható helyre ragassza fel! (Kerékpárra, lábra, derékra-hátra helyezett rajtszámok a nagy létszámú résztvevő között egyáltalán nem vehetők észre!) Kutyát a kerékpárral együtt vezetni balesetveszélyes és nem biztonságos, ezért kutyával rajthoz állni és vele kerékpározni a versenyen nem lehetséges!A tavalyi év sikerének köszönhetően idén is lehetőség nyílik a CSALÁDI KATEGÓRIÁBAN történő nevzésre. Egy család legalább 3 főből kell, hogy álljon, 2 felnőtt és 1 gyermek, vagy 1 felnőtt és 2 gyermek. A család minden tagja kap a nevezésnél rajtszámot, a célba érkezést követően – miután mindenki teljesítette a távot – a család minden tagjának együtt(esen) kell regisztráltatniuk a beérkezésüket! A családi kategória helyezési számot nem kap, a célba érkezés regisztrációjának sorrendje határozza meg a helyezéseket.

A versenyben résztvevők teljesítménye akkor értékelhető, ha az útvonalat kerékpárjukon önmaguk által hajtva teljesítették! Kerékpárülésben, vontató rúddal összekötött ülésben utazók különleges élménnyel gazdagodhatnak, de külön díjazásban nem részesülnek.RAJT a Country Tanya előtt a Csapás utcában lesz, az egyes kategóriákban nevezők rajtoltatása 3 percenként történik:

10:00 óra Felnőtt férfi, női

10:03 óra Serdülő fiú, leány

10:06 óra Gyermek fiú, leány

10:09 óra Családi és a Senior férfi, nőiAz útvonalról a kiadott térképen tájékozódhatnak. A verseny ideje alatt a közlekedési szabályok alkalmazására, a balesetmentes, sportszerű viselkedési formákra kérjük fokozottan ügyeljenek!Valamennyi kategóriában (kivéve a családi kategóriában) a célba érkezésnél kapott sorszám mutatja a beérkezés sorrendjét és a helyezéseket. A helyezési számokkal a regisztrációs asztaloknál kell jelentkezni!

A helyezettek és a leggyorsabbak érmeket, emblémázott pólókat és ajándék tárgyakat kapnak teljesítményük elismeréséül.EREDMÉNYHIRDETÉS, díjazás kategóriánként és nemenként, a célba érkezéseket követően folyamatosan történik.A verseny a záró kerékpáros célba érkezéséig, de legkésőbb 12:30-ig tart. Aki az útvonal során időközben feladja a versenyt, vagy útvonal változtatás miatt kizárja önmagát a versenyből, vagy a megadott időn túl érkezik a célba, úgy a regisztrációra már nincs lehetősége.A Tour de Kalász útvonala (14 km) biztonságosan, egymás testi épségére figyelve valamennyi kategóriában nevezők számára teljesíthető.

A „TOUR” során az alábbiakra érdemes figyelni:

A rajt után a Szentendrei út jobb oldali sávjában kell haladni az OMW kút irányába. A résztvevők indítása után türelemmel, a versenyző társak test épségére és kerékpárjaira ügyelve kell a haladási sebességet megválasztani!

Az Aldi áruháznál TILOS a parkolón áthajtva levágni (lerövidíteni) az útvonalat, aki így tesz azt a versenyből KIZÁRJUK!

A Szentendrei út végén (ALDI) lévő közlekedési jelzőlámpa melletti feljárónál kell a kerékpárútra felhajtani.

A 11-es út melletti kerékpárúton továbbhaladva, a Renault Autókereskedésnél jobbra, majd egy éles bal kanyar után kell a felüljáróra felhajtani, és a Hermesz Áruház mellett továbbhaladni a Luppa-szigeti úton a kijelölt kerékpárúton.

A Luppa-szigeti útról, balra kanyarodással van a továbbhaladás a Kórház utcába. A Kórház utcáról jobbra a kerékpáros útra vezet az útvonal. Óvatosan kanyarodjanak, mert esőzés esetén a vizes úton könnyen megcsúszhatnak a kerékpárok!

A Duna-parti kerékpárúton egészen a Büdös árokig, majd egy jobbos kanyarral felhajtva a Gát utcán visszatérnek a Luppa-szigeti útra. A balesetek elkerülése érdekében a forgalom lassító fekvő rendőrökön történő áthaladáskor fokozottan ügyeljenek! Ne ugrassanak, inkább fékezzenek!

A Luppa-szigeti úton a település irányába haladva nem a kerékpárúton, hanem a közút jobb oldalán, az e célra leválasztott 1,5 széles sávban haladhatnak vissza.

A felüljáróra felhajtva, majd onnan lekanyarodva különösen figyeljenek a lassabban haladókra, óvatosan kanyarodjanak a felüljáró alatt az Omszk-tó melletti kerékpárútra.

Békásmegyer irányába haladva a Barát-patak gátján kanyarodjanak az üzletsor (OBI, AUCHAN…) mögötti kerékpárútra.

A Sport utcához érve – a közúti forgalom szakaszos leállítása mellett is - óvatosan hajtsanak a cél irányába!

A célhoz érkezvén ne felejtsék el a helyezési sorszámaikat a rendezőktől átvenni, majd azokkal a célba érkezésüket a regisztrációs asztaloknál rögzíteni.

Bármilyen baleset, sérülés esetén szóljon az útvonalon legközelebb lévő, a rendezvény lebonyolítását segítő önkéntesnek, polgárőrnek, akik értesítik a versenyközpontban ügyeletet teljesítő mentőautót, esetkocsit, hogy a sérült ellátásra mielőbb eljuthasson.MINDENKINEK BALESETMENTES, SPORTSZERŰ ÉS SIKERES VERSENYZÉST KÍVÁNUNK!

Tour de Kalász

2016. szeptember 18.

Nevezés: 09:00 óra

Rajt: 10:00 óra a Country étterem mellett

Táv: kb. 15 km

Ügyességi verseny kicsiknek a Kós Károly Művelődési Ház udvarán

„Álmomban Buthánban ébredtem”

2016. szeptember 16.Magyar vándor – rendkívüli utazók élménybeszámolói c. sorozatban
„Álmomban Buthánban ébredtem”, avagy Utazások Sárkányföldön…
Valcsicsák Zoltán élménybeszámolója

A belépés ingyenes!

Sztárparádé és óriástorta a József Attila Színház 60. születésnapján

2016. szeptember 17.Izgalmas programok, a színpadról és a tévé képernyőjéről egyaránt ismerős arcok, valamint egy teltházas előadás közönségét is jóllakató óriástorta vár minden érdeklődőt a József Attila Színház 60. születésnapjára szervezett ünnepségen.

 

Szeptember 17-én már délelőtt 11 órakor kezdetét veszi az éjszakába nyúló ünneplés. A gyerekek és a felnőttek egyaránt megtalálhatják a nekik szóló programokat, akár zenére, táncra vagy egy színházi előadásra vágynak.

 

Az utcabál résztvevői találkozhatnak Verebes Istvánnal, a Jóban Rosszban sztárjaival: Gazdag Tiborral, Létay Dórával, Quintus Konráddal és Vándor Évával. Az idősebb korosztály számára garantált a nosztalgia az örökifjú Galambos Erzsi, Láng József és Ujréti László társaságában. A hűséges közönség személyesen is megismerkedhet a színház ifjú csillagaival. Többek között ott lesz Zöld Csaba, Foki Veronika, Korponay Zsófia, Jakus Szilvia és Ömböli Pál, de természetesen jelen lesz a színház igazgatója, Nemcsák Károly is, aki Fila Balázzsal karöltve saját maga kalauzolja a nézőket  a kulisszák mögé.

 

A rendezvényre ellátogatók belekóstolhatnak a művészek életébe is – legalábbis ami a desszertet illeti, hiszen délután 3-kor az Európa Kávéház 600 szeletes óriástortáját együtt fogyaszthatják el kedvenceikkel, de licitálhatnak a József Attila Színház tagjainak kedvenc tortáira is.

 

A könnyed kikapcsolódást a bemutató és repertoár előadások részletei is garantálják: a La Mancha lovagja, az Angyalföldi ballada és a Republic dalokat felvonultató Hattyúdal című sikerdarabokba dalbetétjeit is meghallgathatják a nézők.

 

A rendezvény egész ideje alatt a színház szervezési osztálya kedvezményes jegy- és bérletárakkal várja a közönséget!

 

Részletes program

 

DÉRYNÉ KÖZ – UTCAI SZÍNPAD

11:00   Nemcsák Károly köszöntőt mond

11:10   Arc’OK TáncSzínház műsora

11:40   Ébresztő torna

11:50   A Babszem Jankó című mesejáték rövidített változata

12:20   Babszem Jankó mesekvíz

12:40   Aszfaltrajzverseny eredményhirdetés; Bemutató a József Attila Színházszínészeinek kedvenc tortáiból, melyekre a délutáni aukción licitálni lehet

12:50   A Füttyös kalandjai című mesejáték rövidített változata

13:20   Füttyös kalandjai mesekvíz

13:30   Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola Tánctagozatának műsora

14:00   Közérdekű információk a délután induló Színházak Éjszakája programjairól

14:10   Zenés félóra a Helyet az ifjúságnak című előadás dalaiból

 

FŐBEJÁRATI SZÍNPAD

13:30   Zöld Csaba és Blazsovszky Ákos műsora – megzenésített versek két gitárral

14:35   Aukció színészeink kedvenc tortáiból

15:00   Születésnapi óriástorta kóstoló

 

KIÁLLÍTÓTEREM

15:30   Emlékek 60-on innen és túl – kiállítás megnyitó és beszélgetés – aki kérdez: Telihay Péter, aki válaszol: a József Attila Színház oszlopos és legifjabb tagjai

 

ELŐCSARNOK

15:30   Kulisszajárás Fila Balázs vezetésével

16:00   Nemcsák Károly köszöntője a Színházak Éjszakája közönségének

16:00   Kulisszajárás Fila Balázs vezetésével

16.05   Ízelítő a La Mancha lovagjából

16.30   Színházi relikviák aukciója – Az árverást Fehér Anna vezeti

16:30   Kulisszajárás Nemcsák Károly vezetésével

17:00   Dalok az Angyalföldi ballada című előadásból

17:00   Kulisszajárás Nemcsák Károly vezetésével

17:20   Kvízkérdések a József Attila Színházról

17:30   Republic dalok a Hattyúdal című előadás művészeivel

 

NAGYSZÍNPAD

19:00   Egressy Zoltán: Portugál – a kassai Thália Színház vendégjátéka

 

STÚDIÓ

19:30   Írók, gyilkosok, lúzerek – bemutató előadás

 

ELŐCSARNOK

21:30   Jónás Andrea minikoncertje

22:00   Zenéljünk együtt határon innen és túl – rocky a József Attila Színház művészeivel, örökzöldek a kassai Thália Színház közreműködésével

22:45   Sztárban sztár – önfeledt szórakozás éjfélig

 

A 15:00 óráig tartó programok, beleértve a születésnapi óriástorta kóstolást is, minden látogató számára ingyenesek, míg a 15:00 utáni programok a Színházak Éjszakája karszalagjával látogathatók.

 

Bizonyos programok előregisztrációhoz kötöttek, melyeket csak meghatározott számú érdeklődő részére tud a színház biztosítani.

 

A József Attila Színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

 

További részletek: www.jozsefattilaszinhaz.hu www.szinhazakejszakaja.hu

 

A Csík zenekar koncertje Kiscsőszön

2016. szeptember 18.Kulturális fesztivál, táncképzés, műhelymunkák, kiállítások, vásár,

gasztronómiai programok Kiscsőszön, a Somló-Ság átlóján

 

 

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, a Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület őszi tánctábort hirdet Kiscsőszre, szeptember 14-től 17-ig.

 

A tábor a múlt évben nagy sikert aratott cigány-magyar kulturális együttlét folytatása lesz. Mivel a múlt esztendőben Szászcsávás magyar és Nagyecsed cigány táncait ismerhették meg az érdeklődők, idén is e két települést választották, csakhogy fordított táncanyagokkal.

„Cigány a magyarban, magyar a cigányban”

Az erdélyi Szászcsávásról idén a cigányok táncaival ismerkedhetnek.

Oktatók: Kovács Norbert és Lőrincz Hortenzia.

Nagyecsedről a magyarság színes tánckultúrája kerül bemutatásra.

Oktatók: Végső Miklós és Hortobágyi Gyöngyvér.

A táborban az élő zenei kíséretet a Dűvő zenekar biztosítja.

 

A tábor szeptember 14-én, szerdán délután kezdődik, az utolsó foglalkozást szombaton délelőtt tartják. A tábor két napos közösségi kulturális rendezvénybe torkollik.

 

A cél, hogy a távolról érkező szakmai közönség mellett a régióban élő emberek számára is értéket mutassanak, hogy bebizonyítsák, hogy a felszínes kereskedelmi kultúra nem az egyetlen szórakozási lehetőség. A színpadi programok mellett felvonultatják a térség kézműves portékáit, helyi termékeit, gyermek és családi programokat, de lesz főzőverseny is.

 

Szerda este a Fajkusz banda és a Karaván Família, csütörtökön a Romengo zenekar koncertje várja az érdeklődőket. A hétvége két kiemelt eseménye a Fölszállott a Páva gálaműsora és a Csík zenekar koncertje.

 

A programsorozat tizenegy szakmai civil szervezet összefogásával valósul meg.

 

 

Programok

 

Szeptember 14. szerda

15.30-18.30    Táncoktatás (szászcsávási cigány táncok, Múzeumpajta)

19.30               Fajkusz banda és a Karaván Família koncertje (Múzeumpajta)

 

Szeptember 15. csütörtök

9.30-12.30      Táncoktatás (szászcsávási cigány táncok, Múzeumpajta)

15.00-18.00    Táncooktatás (szászcsávási cigány táncok, Múzeumpajta)

20.00               Romengo zenekar koncertje (Múzeumpajta)

 

Szeptember 16. péntek

9.30-12.30      Táncoktatás (nagyecsedi magyar táncok, Múzeumpajta)

15.00-18.00    Táncoktatás (nagyecsedi magyar táncok, Múzeumpajta)

19.00               „Nomád Nemzedék” Záhonyi András előadása a táncélet nagy epizódjairól

                        (Múzeumpajta)

20.00               Dűvő zenekar koncertje (Múzeumpajta)

 

Szeptember 17. szombat

9.30-13.00      Táncoktatás (nagyecsedi magyar táncok, Múzeumpajta)

13.00-tól         Népi játszótér – Kézműves foglalkozások (Soproni Pendelyes Kulturális                          Egyesület, Élő Forrás hagyományőrző Egyesület) (Vásártér és Akácliget)

                        Térségi kézművesek, őstermelők, borászok és ételkészítők vására (Vásártér) 

                        Vendégünk a Herman Ottó Intézet – bemutató stand, környezettudatos                     játszóház.

14.00                          Szüreti felvonulás a Iszkázon és Kiscsőszön, lovakkal, kocsikkal, tánccal, muzsikával

                        Garagulya Gólyalábas Társulat előadása (Vásártéren)

17.00               Kisszínpadi gála (baráti közösségek műsora, Vásártér)

                        Sopron Kamara Táncegyüttes, Dunántúl Népi Kommandó, Gerence                         Néptáncegyüttes és Baráti Köre, Veszprém-Bakony Táncegyüttes

19.00               Tarkabarka Kompánia előadása (Cimbi udvara)

20.00-tól         Fölszállott a Páva – Gálaműsor a televíziós verseny résztvevőivel és                                a felkészítő mesterekkel. Kísér a Dűvő zenekar /Belépődíj: 1000,- forint/

                        (Iskolaerdei Színpad)

22.00               Népmese felnőtteknek (Cimbi udvara, tűz körül)

                        Táncház a Dűvő zenekarral és a Fajkusz Bandával (Múzeumpajta)

 

Szeptember 18. vasárnap

10.00-tól         Népi játszótér – Banya Tanya – Hagyományos népmesemondás –                               Kézműves foglalkozások (Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület,                            Galgamenti Művészek Egyesülete, élő Forrás hagyományőrző Egyesület                             (Vásártér és Akácliget)

                        Térségi kézművesek, őstermelők, borászok és ételkészítők vására                                (Vásártér, Akácliget) 

                        Vendégünk a Herman Ottó Intézet – bemutató stand, környezettudatos                     játszóház.

                        Közösségek főzőversenye (a Somlói Borvidék boraihoz illő ételek készítése a                 helyi közösségek által) (Iskolakert, Múzeumudvar, Cimbi udvara)

 

10.00-tól egész nap

                        Térségi értéktárak találkozása a gasztronómián és a helyi                                             értékeken keresztül (Iskolakert, Múzeumudvar, Cimbi udvara)

 

11.30               Szentmise – Római Katolikus Templom

13.00               Kuttyomfitty Társulat előadása- Cirkusz Folklorikusz (Vásártér)

14.00               Dalkörök előadásai (Vásártér) Lyra Dalkör, Iszkázi Nyugdíjasklub                                  Népdalköre

14.30               Fláre Beás zenekar koncertje (Vásártér)   

15.00               Határon túli közösségek műsora (Muravidék Táncegyüttes, Délibáb                              Táncegyüttes) (Vásártér)

16.00               Tarkabarka Kompánia előadása (Cimbi udvara) 

17.00               Turai Zsinnyegők Táncegyüttes – Heeej, élet, élet… Mesék és legendák                                   Sobri Jóskáról (Múzeumpajta)        

18.00-tól         Csík Zenekar koncertje (Iskolakert) /Belépődíj: 1500,- forint/

 

 

Kiállító sátrak, Iskolakert - Múzeumudvar (szombaton és vasárnap)

 

Vendégünk a Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány – vetítés Hartyándi Jenő filmjeiből (kiállító sátor).

Forgass Te is filmet – Filmműhely a helyszínen érdeklődők számára

Kiállítás a Mediawave fotóanyagából, egyéb Mediawave programok

 

 

Kalotaszegi Cifra Szoba – a Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület kiállítása

A KÖSZI és az Ifjúsági Értékőr Hálózat interaktív programjai

Vendégünk a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány

Vendégünk és Partnerünk a Nemzeti Művelődési Intézet (Értékasztalok kiállítása)

„Együttélésben” Élő Értékek a Somló-Ság Kulturális Tengelyén

2016. szeptember 18.Kulturális fesztivál, táncképzés, műhelymunkák, kiállítások, vásár,

gasztronómiai programok Kiscsőszön, a Somló-Ság átlóján

 

 

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, a Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület őszi tánctábort hirdet Kiscsőszre, szeptember 14-től 17-ig.

 

A tábor a múlt évben nagy sikert aratott cigány-magyar kulturális együttlét folytatása lesz. Mivel a múlt esztendőben Szászcsávás magyar és Nagyecsed cigány táncait ismerhették meg az érdeklődők, idén is e két települést választották, csakhogy fordított táncanyagokkal.

„Cigány a magyarban, magyar a cigányban”

Az erdélyi Szászcsávásról idén a cigányok táncaival ismerkedhetnek.

Oktatók: Kovács Norbert és Lőrincz Hortenzia.

Nagyecsedről a magyarság színes tánckultúrája kerül bemutatásra.

Oktatók: Végső Miklós és Hortobágyi Gyöngyvér.

A táborban az élő zenei kíséretet a Dűvő zenekar biztosítja.

 

A tábor szeptember 14-én, szerdán délután kezdődik, az utolsó foglalkozást szombaton délelőtt tartják. A tábor két napos közösségi kulturális rendezvénybe torkollik.

 

A cél, hogy a távolról érkező szakmai közönség mellett a régióban élő emberek számára is értéket mutassanak, hogy bebizonyítsák, hogy a felszínes kereskedelmi kultúra nem az egyetlen szórakozási lehetőség. A színpadi programok mellett felvonultatják a térség kézműves portékáit, helyi termékeit, gyermek és családi programokat, de lesz főzőverseny is.

 

Szerda este a Fajkusz banda és a Karaván Família, csütörtökön a Romengo zenekar koncertje várja az érdeklődőket. A hétvége két kiemelt eseménye a Fölszállott a Páva gálaműsora és a Csík zenekar koncertje.

 

A programsorozat tizenegy szakmai civil szervezet összefogásával valósul meg.

 

 

Programok

 

Szeptember 14. szerda

15.30-18.30    Táncoktatás (szászcsávási cigány táncok, Múzeumpajta)

19.30               Fajkusz banda és a Karaván Família koncertje (Múzeumpajta)

 

Szeptember 15. csütörtök

9.30-12.30      Táncoktatás (szászcsávási cigány táncok, Múzeumpajta)

15.00-18.00    Táncooktatás (szászcsávási cigány táncok, Múzeumpajta)

20.00               Romengo zenekar koncertje (Múzeumpajta)

 

Szeptember 16. péntek

9.30-12.30      Táncoktatás (nagyecsedi magyar táncok, Múzeumpajta)

15.00-18.00    Táncoktatás (nagyecsedi magyar táncok, Múzeumpajta)

19.00               „Nomád Nemzedék” Záhonyi András előadása a táncélet nagy epizódjairól

                        (Múzeumpajta)

20.00               Dűvő zenekar koncertje (Múzeumpajta)

 

Szeptember 17. szombat

9.30-13.00      Táncoktatás (nagyecsedi magyar táncok, Múzeumpajta)

13.00-tól         Népi játszótér – Kézműves foglalkozások (Soproni Pendelyes Kulturális                          Egyesület, Élő Forrás hagyományőrző Egyesület) (Vásártér és Akácliget)

                        Térségi kézművesek, őstermelők, borászok és ételkészítők vására (Vásártér) 

                        Vendégünk a Herman Ottó Intézet – bemutató stand, környezettudatos                     játszóház.

14.00                          Szüreti felvonulás a Iszkázon és Kiscsőszön, lovakkal, kocsikkal, tánccal, muzsikával

                        Garagulya Gólyalábas Társulat előadása (Vásártéren)

17.00               Kisszínpadi gála (baráti közösségek műsora, Vásártér)

                        Sopron Kamara Táncegyüttes, Dunántúl Népi Kommandó, Gerence                         Néptáncegyüttes és Baráti Köre, Veszprém-Bakony Táncegyüttes

19.00               Tarkabarka Kompánia előadása (Cimbi udvara)

20.00-tól         Fölszállott a Páva – Gálaműsor a televíziós verseny résztvevőivel és                                a felkészítő mesterekkel. Kísér a Dűvő zenekar /Belépődíj: 1000,- forint/

                        (Iskolaerdei Színpad)

22.00               Népmese felnőtteknek (Cimbi udvara, tűz körül)

                        Táncház a Dűvő zenekarral és a Fajkusz Bandával (Múzeumpajta)

 

Szeptember 18. vasárnap

10.00-tól         Népi játszótér – Banya Tanya – Hagyományos népmesemondás –                               Kézműves foglalkozások (Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület,                            Galgamenti Művészek Egyesülete, élő Forrás hagyományőrző Egyesület                             (Vásártér és Akácliget)

                        Térségi kézművesek, őstermelők, borászok és ételkészítők vására                                (Vásártér, Akácliget) 

                        Vendégünk a Herman Ottó Intézet – bemutató stand, környezettudatos                     játszóház.

                        Közösségek főzőversenye (a Somlói Borvidék boraihoz illő ételek készítése a                 helyi közösségek által) (Iskolakert, Múzeumudvar, Cimbi udvara)

 

10.00-tól egész nap

                        Térségi értéktárak találkozása a gasztronómián és a helyi                                             értékeken keresztül (Iskolakert, Múzeumudvar, Cimbi udvara)

 

11.30               Szentmise – Római Katolikus Templom

13.00               Kuttyomfitty Társulat előadása- Cirkusz Folklorikusz (Vásártér)

14.00               Dalkörök előadásai (Vásártér) Lyra Dalkör, Iszkázi Nyugdíjasklub                                  Népdalköre

14.30               Fláre Beás zenekar koncertje (Vásártér)   

15.00               Határon túli közösségek műsora (Muravidék Táncegyüttes, Délibáb                              Táncegyüttes) (Vásártér)

16.00               Tarkabarka Kompánia előadása (Cimbi udvara) 

17.00               Turai Zsinnyegők Táncegyüttes – Heeej, élet, élet… Mesék és legendák                                   Sobri Jóskáról (Múzeumpajta)        

18.00-tól         Csík Zenekar koncertje (Iskolakert) /Belépődíj: 1500,- forint/

 

 

Kiállító sátrak, Iskolakert - Múzeumudvar (szombaton és vasárnap)

 

Vendégünk a Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány – vetítés Hartyándi Jenő filmjeiből (kiállító sátor).

Forgass Te is filmet – Filmműhely a helyszínen érdeklődők számára

Kiállítás a Mediawave fotóanyagából, egyéb Mediawave programok

 

 

Kalotaszegi Cifra Szoba – a Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület kiállítása

A KÖSZI és az Ifjúsági Értékőr Hálózat interaktív programjai

Vendégünk a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány

Vendégünk és Partnerünk a Nemzeti Művelődési Intézet (Értékasztalok kiállítása)

 

 

 

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!