Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

11.15. Albert, Lipót napja

Koncz Zsuzsa koncert Tokajon!

2016. szeptember 3.A legendás énekesnő, Koncz Zsuzsa koncertje zárja szeptember 3-án a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadi programját. Koncz Zsuzsa a magyar popzene egyik legnagyobb, a mai napig aktív, folyamatosan koncertező legendája, akin nem fog a kor, aki mindig aktuális és hiteles. Örökérvényű dalain generációk nőttek és nőnek fel. Nagyszerű zenekarának kíséretében adja elő legutóbbi, Tündérország című lemezének dalait, de felcsendülnek majd a mindenki által ismert slágerek is, a Ha én rózsa volnék-on át azÉg és Föld között-ig és aJöjj, Kedvesem-től aValaki kell, hogy szeressen-en át aMiért hagytuk, hogy így legyen-ig. Koncertje méltó zárása lesz a tokaji nyárnak. Minden 1962-ben, a Ki mit tud-on kezdődött. Koncz Zsuzsát és gimnáziumi osztálytársát, Gergely Ágit az egész ország megismerte és a szívébe zárta. A vetélkedő után Koncz Zsuzsa a nagy generáció sztárzenekaraival énekelt; előbb az Omegával, majd az Illéssel és rövid időre csatlakozott a Metróhoz is. Főleg egyetemi klubokban tartották a bulikat, a fiatalok körében zajos sikereket arattak, miközben az életre is készültek; mérnöki, orvosi vagy közgazdasági tanulmányokat folytattak, a közös zenélések máig tartó baráti és munkakapcsolatokat eredményeztek. Ez volt az ártatlanság kora, az „igazi szép idő”, amiről a később híressé vált dal is szól: „64-ben épp hogy elindultunk / 64 nyarán még csak álmodtunk...” Koncz Zsuzsa számára – anélkül, hogy ezt különösebben ambicionálta volna, hiszen ő a jogi egyetemre járt – az Illés zenekarral felvett, Rohan az idő című dal jelentette a „nagy áttörést”. Szörényi Levente szerzeménye (a szövegíró S. Nagy István) a magyar nyelvű rockzene első felvétele lett. A korong minden eladási rekordot megdöntött, és ezzel megnyitotta a hazai hanglemezipar új korszakát. Bródy János szövegeiben megtalálta azt, ami számára igazán izgalmas volt: a zene segítségével elmondani mindazt, ami a világban érdekelte. A politikai szigor, az alkalmi cenzúra sem fogott ki rajta, ha Bródy szövegei nemkívánatosak voltak, verseket énekelt; Arany Jánostól József AttilánátKányádi Sándorig, többek között Bródy János zenéjével is. A sikeres verslemezek is bizonyítják, a kedvenceket nem lehet elzárni a közönségüktől. A 80-as évektől kezdve Koncz Zsuzsa dalszerzőinek népes társasága egyre bővült: Bródy János és Tolcsvay László mellettBódi László Cipő, Lerch István, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gáboris beállt a sorba.A szövegírók, költők között megjelent a fiatal generáció: Tóth KrisztinaésKarafiáth Orsolyais. A művésznő jelenleg éppen stúdióban dolgozik, legújabb lemezének megjelenése őszre várható!

 

Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny + Zongorakarnevál

2016. szeptember 2.Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny
A Filharmónia Magyarország 2016. szeptember 2. és 11. között, a Zeneakadémián rendezi meg a nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt. A 42.000 euró összértékű díjak között közönségdíjat is átadnak. A verseny négy fordulóból áll, a zenekari döntőn, valamint az eseményt lezáró gálakoncerten a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara működik közre, vezényel Kesselyák Gergely.

A Zongoraverseny kísérőprogramja a Zongorakarnevál, amely izgalmas és különleges módon helyezi középpontba a verseny hangszerét. A Filharmónia Magyarország és a Terézvárosi Önkormányzat szeptember 2. és 4. között ingyenes programokkal várja az érdeklődőket a Liszt Ferenc téren.
A téren lesznek street pianók, minikoncertek, zongoraobjektek – kiállítás, kocsmakvíz, Virtuózok-koncert, videóinstalláció és még más érdekességek.

Hungarian FolkEmbassy és barátaik dupla DVD bemutató

2016. szeptember 1.Felsütött a nap az égre népzenei karaoke dupla DVD bemutató 
a Kobuci táncházban, szeptember 1-én! 

Fellépő szólisták és zenekarok:
Berta Alexandra, Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella,
Agócs Gergely, Dóra Áron, Hetényi Milán,

a Berka és a Tallabille,

a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség tagjai:

Soós András – hegedű
Rosonczy-Kovács Mihály - hegedű
Orsós Tamás - brácsák
Hegedűs Luca - cimbalom, brácsa
Hanusz Zoltán – bőgő

A DVD bemutató programja:
19.00 Nyilvános sajtóbeszélgetés a készítő Rosonczy-Kovács Mihállyal, a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség vezetőjével és Hetényi Milánnal, a Magyar Állami Népiegyüttes szólistájával

19.30-tól 22 óráig öt fejezetből közösen éneklünk 30 dalt a közönséggel.
Közben a lemezen is szereplő Berka játszik egy moldvai, a FolkEmbassy pedig
egy mezőségi, buzai rendet az éneklés közé szőve.

22 órától a két zenekar folytatja a muzsikát, immár „szokásos” táncházszerűen.

jegyár: 500 Ft
asztalfoglalás: +36-70/205-7282

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!