Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

10.16. Gál napja

Komolyzenei koncertek a Zempléni Fesztiválon

2016. augusztus 12.Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 25 éves Zempléni Fesztivál. A szabadtéri programsorozat augusztus 12-21. között kínál operát, operettet, színházi- és táncelőadásokat, jazz koncerteket, kirándulásokat, kiállításokat, családi és gasztronómiai programokat és színvonalas komolyzenei koncerteket. A 25. Zempléni Fesztivál nyitókoncertjén, augusztus 12-én a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában, Hollerung Gábor vezényletével Mozart Sinfonia Concertante-ja és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája csendül fel a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. A versenymű szólistáiként Kokas Katalint és Kelemen Barnabást, a helyszín különleges adottságait is kihasználó operaelőadáson Judit szerepében Meláth Andreát, hercegként Kálmán Pétert láthatja a közönség. A negyedszázados jubileumát ünneplő fesztivál alapítója, a Liszt Ferenc Kamarazenekar augusztus 14-i koncertjére barokk szerzők legnépszerűbb műveiből válogatott programmal érkezik. Szólistájuk a rendkívüli virtuozitásáról és különleges zenei látásmódjáról ismert fiatal trombitaművész, Pálfalvi Tamás lesz. A jubileumi fesztiválév további programjaiban több, a korábbi esztendőkben nagy sikerrel fellépő együttes is vendégszerepel, köztük a Vashegyi György vezette Purcell Kórus és a fennállásának szintén negyedszázados jubileumát ünneplő Orfeo Kamarazenekar, akiktől Bachot és Vivaldit hallgathatunk szólista énekesekkel kiegészülve, augusztus 16-án a sárospataki Vártemplomban. Másnap este ugyanitt pedig Somogyi-Tóth Dániel orgonahangversenyét hallhatják.A rendezvénysorozat záró koncertjén augusztus 21-én Haydn A Teremtés című oratóriumát különleges multimédiás előadás keretében élvezheti a közönség a sárospataki várban. A koncerten közreműködik Kertesi Ingrid, Brickner Szabolcs és Kovács István szólisták. Őket a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri.

 

 

Minden este szól a jazz a 25. Zempléni Fesztiválon

2016. augusztus 12.Augusztus 12-től a jubileumi 25. Zempléni Fesztivál keretében minden este szól a jazz Sárospatakon és a környező településeken. A sárospataki jazzestek nyitókoncertjén egy új formáció, az Oláh Krisztián Quartet mutatkozik be, másnap pedig egy régi fesztiválvendég, Jörg Hegemann, boogie-woogie zongorista repít minket vissza a harmincas évek Chicagójába. A Makovecz téren fellép még többek között a város szülötte Plósz Titanilla és zenekar a Canarro, akik a "The Hungarian Gipsy Swing" műsorukkal érkeznek, a Pecze Balázs Quartet pedig virtuozitásukkal kápráztatja el a közönséget. A jazz zenei palettáját teszi még színesebbé a Trió a lá Kodály koncertje, akik egyéni, kortárs zenei felfogásban dolgozzák fel az egyik legkiválóbb magyar zeneszerző és zenepedagógus műveit, Sapszon Orsiék pedig a régi magyar slágerek varázsos, derűsen melankolikus világba kalauzolnak.

Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó Emlékzenekar Mádon muzsikál. Tokajban, a Kossuth téren a Balázs Elemér Group Szőke Nikolettával lép fel, a szerencsi Rákóczi-várban Broadway-slágerek és energikus latin muzsika szólal meg Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra előadásában. Augusztus 17-én a Budapest Ragtime Band zenei humorral és különleges hangszerelési megoldásokkal teszik színesebbé műsorukat.

A jazzkoncertek sorát a szintén negyedszázados fennállását ünneplő Trio Midnight - Oláh Kálmán,Egri JánosésBalázs Elemér- zárja augusztus 21-én. A hazai jazzélet egyik legjelentősebb formációjának koncertje méltó zárása lesz a tíz napos programsorozatnak.

 

 

A programok:

 

Oláh Krisztián Quartet

Augusztus 12. | Sárospatak 22:00 Makovecz Imre tér

 

Equinox

Augusztus 13. | Sárospatak 21:30 Makovecz Imre tér

 

Boogie-Woogie est - Jörg Hegemann, zongora

Augusztus 13. | Sárospatak 20:00 Grill Gödör

Augusztus 14. | Tokaj 20:00 Fesztiválkatlan, Kiállítóterem

 

Manouche Swing - Titi és a Canarro "The Hungarian Gipsy Swing"

Augusztus 15. | Sárospatak 21:00 Makovecz Imre tér

 

Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra

Augusztus 15. | Szerencs 19:00 Rákóczi-vár

 

Balázs Elemér Group

Augusztus 16. | Tokaj 20:00 Kossuth tér

 

Trió a lá Kodály

Augusztus 16. | Sárospatak 21:30 Makovecz Imre tér

Augusztus 17. | Szerencs 19:00 Rákóczi-vár udvara

 

Pecze Balázs Quartet

Augusztus 17. | Sárospatak 21:30 Makovecz Imre tér

 

Budapest Ragtime Band

Augusztus 17. | Tállya 20:00 Kútvölgy

 

Ifjabbik Trio+1

Augusztus 18. | Sárospatak 21:30 Makovecz Imre tér

 

Sapszon Orsi Quintet

Augusztus 19. | Sárospatak 21:00 Makovecz Imre tér

 

Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó-Orszáczky emlékzenekar koncertje

Augusztus 20. | Mád 21:00 Percze Élményközpont

 

Trio Midnight

Augusztus 21. | Sárospatak 22:00 Makovecz Imre tér

 

 

További információ:

www.zemplenifesztival.hu

Kirándulókoncertek a 25. Zempléni Fesztiválon

2016. augusztus 12.A különleges elnevezés igazán különleges eseményt takar. A kirándulókoncertek ugyanis egyszerre kínálnak zenei élményt, és varázslatos kirándulást a kisebb településekre, mesébe illő helyekre. Ezeknek a nem mindennapi minitúráknak az állomásain egy-egy zenei stílus, egy-egy zenetörténeti korszak elevenedik meg. A kirándulókoncertek során a Karos határában fekvő, honfoglalás kori temető érintésével újra ellátogatunk a 25 éves Fesztivál egyik első koncerthelyszínére, Karcsára, melynek csodás Árpád-kori temploma ad otthont a Cantus Corvinus Énekegyüttes régizene hangversenyének. Az eredeti pompájában, frissen felújított füzéri várba látogatók híres királyi udvarok táncaival, szokásaival ismerkedhetnek meg a Company Canario Historikus Táncegyüttes és a Tabulatúra Régizene Együttes segítségével. Egy másik alkalommal, Bekecsen és Monokon egy zenei körutazás részesei lehetünk: a Vox Arborum Kamarazenei Műhely és a Le Jardin des Arts barokk együttes korhű muzsikái repítenek a távoli múltba. A programok sorában azonban nem csak az európai kultúráknak lehetünk tanúi: Sárazsadányon egy taiwani gyerekkórus, a Puzangalan Gyermekkar lép fel. A kórus legfontosabb célja nem csak az, hogy örömet okozzon közönségének, hanem, hogy bemutassák kultúrájukat is. Egy másik nem csak zenei momentum, az augusztus 16-i kirándulás, amikor a közönség Pálházáról kisvasúttal utazik Kőkapura és vissza, az erdőn csodás ösvényein keresztül. A Károlyi-vadászkastélyban egy fúvóskoncert, a másik helyszínen pedig egy vonósnégyes koncertjének lehetnek részesei, a kitűnő helyi vendéglátással egyben.

 

A programok:

Augusztus 15. | Sárazsadány - Komlóska

Kirándulás a taiwani gyerekkórus előadásától a fúvósegyüttes koncertjéig

15:00 Sárazsadány, MNM Rákóczi Múzeum Néprajzi Kiállítóháza - Puzangalan Gyermekkar

17:00 Komlóska, Ruszin Park - Új Harmónia Fúvosegyüttes 

Augusztus 16. | Kőkapu - Pálháza

Fúvóskoncert, vonóskoncert, vasutazás, vendéglátás egyben

15:00 Kőkapu, Károlyi-vadászkastély - Corpus Harsonakvartett

17:00 Pálháza, Térségi Művelődési Ház - HangÁr Kvartett

 

Augusztus 17. | Füzér

17:00 Vár - Reneszász koncert, vendéglátással

- Company Canario Historikus Táncegyüttes

- Tabulatúra Régizene Együttes

 

Augusztus 18. | Karcsa

17:00 Református templom - Cantus Corvinus Énekegyüttes

 

Augusztus 19. | Bekecs - Monok

Zenei körutazás fafúvosokkal és barokk kamarazenével

15:00 Bekecs, Katolikus templom - Vox Arborum Kamarazenei Műhely

17:00 Monok, Andrássy-kastély - Le Jardin des Arts

 

 

További információ:

www.zemplenifesztival.hu

 

Tematikus napok a 25. Zempléni Fesztivál keretében

2016. augusztus 14.Különleges, színvonalas kikapcsolódási lehetőségekkel várja a látogatókat az elmúlt években népszerűvé vált, két tematikus fesztiválnap, az „Egy nap Tolcsván” és az „Egy nap Mádon”. Ezek a kultúr-túrák azonban nem csak a táj szépségeiről szólnak, hanem zenéről, borról, színházról, nőkről, és persze a múltról is.

 

Az augusztus 14-i tolcsvai nap egy rövid hollywoodi kirándulással indul. William Fox, a hollywoodi filmipar egyik alapító atyja Tolcsván született, életét, munkásságát magyar filmrendezők mutatják be. Az ezt követő program író- és zeneszerzőnők művein keresztül kalauzol bennünket a női lélek világában, majd a fesztivállátogatók körében jól ismert felvidéki Csavar Színház társulata Csokonai Vitéz Mihály Dorottyáját mutatja be, bizonyítva a darab örökérvényűségét. Egy igazi Schubertiáda keretében, Megyesi Zoltán és Fülei Balázs előadásában A szép molnárlány dalciklust hallhatjuk az Oremus-szalonban. Végül pedig Malek Andrea, Schwartz Dávid és az Octovoice Énekegyüttes esti koncertjén a soul műfaj egyik emblematikus alkotása, Robert Ray amerikai zeneszerző Gospel miséje hangzik el.

 

Augusztus 20-án Mádon vár mindenkit a kultúra és a történelem, kamarazenével, klezmerrel és bordalokkal. Az „Egy nap Mádon” programjában szerepel többek között a BDZ Kamaraegyüttes előadása, a borkedvelők körében jól ismert Vivat Bacchus és a Kassáról hozzánk érkező Di Salamon Kapelye, akik a tradicionális és a 20. századi klezmer világát idézik meg. Végül, a nap zárásaként a magyar fúziós jazz kiemelkedő alakjának és mindmáig emlékezetes együttesének állít emléket Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó-Orszáczky Emlékzenekar.

 

A programok közben a közönség a vidék különleges zamatú borait is megkóstolhatja.

 

További információ: www.zemplenifesztival.hu

 

Mágnás Miska a Tokaj Fesztiválkatanban

2016. augusztus 13.A zempléni térség legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínére, a 2500 fő befogadására alkalmas Tokaj Fesztiválkatlanba hozza el a Budapesti Operettszínház társulata a Mágnás Miska című előadását. A híres operettet a 25. Zempléni Fesztivál keretében, augusztus 13-án láthatják.

 

A Mágnás Miska egyrészt szatirikus, mulatságos történetének, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor pompás, örökzöld számainak köszönhetően a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve. Jól ismert slágerei  − A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni, Cintányéros cudar világ  − eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródtak, ez alkalommal Peller Anna és Peller Károly neve a siker garanciája.

 

Szereposztás:

 

Miska, lovász  - PELLER KÁROLY

Marcsa, mosogatólány - PELLER ANNA

Rolla grófnő - LÉVAI ENIKŐ

Baracs István - VADÁSZ ZSOLT

Técsei Pixi gróf - OLÁH TIBOR

Récsei Mixi gróf - KOCSIS DÉNES

Zsorzsi nagymama - LEHOCZKY ZSUZSA

Korláth gróf - FARAGÓ ANDRÁS

Stefánia, a felesége - KALOCSAI ZSUZSA

Mausi grófnő - ULLMANN ZSUZSA

Jella grófnő - CSENGERI OTTÍLIA

Szele, Korláth gróf titkára - BALOGH BODOR ATTILA

Leopold - BENKÓCZY ZOLTÁN

Eleméri gróf - PÉTER RICHÁRD

Közreműködik: a színház ÉNEK- és ZENEKARA, valamint BALETTKARA

 

Koreográfus: Nagy György

Rendező: Verebes István

 

Vezényel: RÓNAI PÁL

 

 

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!