Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

10.15. Teréz napja

Budapest Bár lemezbemutató koncert: megjelent az Ünnep!

2016. december 12.ÜNNEP
Megjelent a Budapest Bár új lemeze

Lemezbemutató koncert:
2016. december 12. (hétfő), 19.00, MOM Kulturális Központ


A napokban jelenik meg a Budapest Bár új albuma Ünnep címmel. A (nem csak) karácsonyi hangulathoz illő lemezen 9 – részben magyar, részben angol nyelvű - feldolgozást és 4 új, a Budapest Bár tagjai által írt számot lehet majd hallani. Az új album dalait élőben, 2016. december 12-én a MOM Kulturális Központban rendezendő lemezbemutató koncerten hallhatják először a rajongók. Ezen a koncerten a Budapest Bár minden énekese és zenésze fellép.

Farkas Robinak, a zenekar vezetőjének nem volt könnyű dolga: 5 zenészt és 12 énekest kellett koordinálni a próbákhoz és a felvételekhez a nyári 35 fokos melegben! „Olyan albumot szerettem volna készíteni, ami ünnepi hangulatú, de bármikor szívesen hallgatja az ember, nemcsak karácsonykor. Kitűnő dalok kerültek a sokféle hangulatú lemezre.” – árulta el Farkas Róbert.

Kik is hallhatók majd az albumon? Természetesen a Budapest Bár zenekar (Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc), valamint az összes Budapest Báros énekes (Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián), valamint Szalóki Ági, aki a kezdetekkor a Budapest Bár énekesnője volt és egy szám erejéig visszatér.

A Budapest Bártól megszokott feldolgozásokon kívül új számok is születtek: Ferenczi György, Kiss Tibor, Rutkai Bori, valamint a cimbalmos Farkas Mihály írtak dalokat, amelyeket az ünnep, a karácsony és egy Mustanggal rallyzó télapó ihletett. A lemezre felkerült John Lennon és Yoko Ono emblematikus száma, a Happy Xmas (War is Over) Keleti András fordításában, a zenekar összes zenészének és énekesének előadásban Eljött az ünnep címmel.

A 2016. december 12-i karácsonyi koncerten nemcsak szórakoztatni, hanem jótékonykodni is szeretne a Budapest Bár. Minden megvásárolt jegy nettó árából 1000 Ft-ot a csepeli Majd megnövök óvodának adományoznak. Az ovi minden évben 50 gyereknek ad esélyt kitörni a nyomorból - http://majdmegnovok.hu

Decemberben ezen kívül még két koncertet ad a Budapest Bár a MOMKult-ban teljesen más programokkal: december 5-én Klezmer és pesti dalok című különleges műsorukat mutatják be, december 31-én pedig két szilveszteri koncertre invitálják a közönséget.

Az Ünnep című lemezt a Budapest Bárt menedzselő Bár Produkció adja ki.
Megrendelhető a zenekar megújult webshopján is, de megvásárolható CD formában és digitálisan is.

Az Eljött az ünnep című dal itt meghallgatható:
https://www.youtube.com/watch?v=15Vm4kTGhmQ

A fotózáson készült kisfilm mini interjúkkal itt látható:
https://www.youtube.com/watch?v=uSWgwN7IJZg


A BUDAPEST BÁR
Szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek varázslatos előadásában - a 2007-ben eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője lett. A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei a 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

PINK FLOYD SHOW a budakalászi RockHázban!

2016. december 10.2016. december 10-én szombaton, 19:00 órakor igencsak különleges előadásnak lehet szem-, illetve fültanúja az, aki ellátogat a Budapest belvárosától alig 35 perc alatt elérhető budakalászi RockHázba. Itt ugyanis ezen az estén a Hungarian Pink Floyd Show dübörög majd.

Közreműködnek:

Takáts Máté - vocals, acoustic guitar
Bognár Csaba - guitar, steel guitar
Fecske Dávid - guitar
Takáts Márton "Sapi" - bass guitar, vocals
Schwirg Alexa - vocals
Füchsel Tibor "Füxi" - keyboards, Hammond organ
Pozsonyi Tibor "Finki" - drums, percussion, theremin
feat. Jozé (Hungarian Pink Floyd Club)

A Hungarian Pink Floyd Show zenekart a HitRock két tagja Füchsel Tibor Füxi billentyűs és Pozsonyi Tibor Finkidobos alapította.

A hetvenes évek végén alakult Hit együttes 2000-ben fordult a Pink Floyd-dalok felé. Nem egészen előzmény nélkül, hiszen az 1985-ös BeNeLux turnéjukon, a németalföldi közönségnek ismeretlen saját dalaik mellett (helyett) Pink Floyd szerzeményeket is műsorukra tűztek. 2001-ben adták az első koncertet, ahol javarészt már Pink Floyd dalok szóltak.

2004-re az akkoriban HitRock Pink Floyd Tribute Band néven turnézó, mindeddig a legtöbb külföldi koncertmeghívásnak eleget tevő csapat immár teljes Pink Floyd show-műsorral rendelkezett.

2005 óta, önálló előadásaik mellett, a Magyar Pink Floyd Klubbal közös rendezvényeket is szerveznek.

2008 végén nevüket Hungarian Pink Floyd Showra változtatták, majd 2011-től megújult műsorral, a korábbiaknál profibb módon folytatták pályafutásukat.

A lengyel, osztrák, német, belga, holland, felvidéki és erdélyi koncerthelyszíneken túl olyan hazai megméretésen is részt vettek, mint a siklósi, a gyulai, a budai és a cseszneki Vár, vagy a budapesti Hősök tere. Eddigi legnagyobb sikerüket, kétezerötszáz ember előtt, a belga Spa Tribute Festival nagyszínpadán aratták. Második bécsi koncertjük felvételéből hivatalos DVD készült.

2012-ben a zenekar egy stúdiólemezt is rögzített Vedres Joe stúdiójában, amely a legendás Pink Floyd dalokat tartalmazza, némileg egyedi felfogásban. A felvétel eredetileg promóciós célból készült, így csak 2016-ban került kereskedelmi forgalomba.

2013 és 2015 között, annak lebontásáig, állandó klubot üzemeltetnek a budapesti PeCsa Caféban, melyen hónapról-hónapra más és más sztárvendégekkel kibővülve, a Magyar Pink Floyd Klubbal közös, változatos tematikus műsorok követték egymást.

2016 februárjában, az első fellépés 15. évfordulóján, új felállásban indult el a jubileumi turné.

Jegyek elővételben: 1500 Ft

Jegyek a helyszínen: 2000 Ft

Budapest Bár: Ünnep | ráadás matiné koncert

2016. december 12.A Budapest Bár december 12. esti lemezbemutató koncertjére pillanatok alatt elfogytak a jegyek, ezért úgy döntött a zenekar, hogy – kihasználva a ritka alkalmat, hogy minden zenész és énekes ott lesz a koncerten – délután is adnak egy matiné koncertet.

 

November közepén jelent meg a Budapest Bár új albuma Ünnep címmel. A (nem csak) karácsonyi hangulathoz illő lemezen 9 – részben magyar, részben angol nyelvű -  feldolgozást és 4 új, a Budapest Bár tagjai által írt számot lehet majd hallani. Ezen a koncerten a lemez teljes anyagát bemutatja a zenekar 12 énekessel együtt. Ritka alkalom, hogy az egész Budapest Bár együtt lesz, sőt, erre az alkalomra visszatér Szalóki Ági is. A Farkas Róbert által vezetett zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár – Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori, Szalóki Ági és Szűcs Krisztián.

Az Ünnep című lemezen olyan dalok szerepelnek, amit remélhetőleg nemcsak karácsonykor hallgatnak meg szívesen. A feldolgozások között szerepel Katona Klári, Piramis és Cseh Tamás dal, az angol nyelvűek pedig Tom Waits vagy Nat King Cole előtt tisztelegnek. A lemezre Ferenczi György, Kiss Tibor, Rutkai Bori, valamint a cimbalmos Farkas Mihály írtak új dalokat, amelyeket az ünnep, a karácsony és egy Mustanggal rallyző télapó ihletett.  A lemezre felkerült John Lennon és Yoko Ono emblematikus száma, a Happy Xmas (War is Over) Keleti András fordításában, a zenekar összes zenészének és énekesének előadásban Eljött az ünnep címmel.

A lemez természetesen megvásárolható lesz a koncerten is, de már előrendelhetó a zenekar webshopjából.

 

www.budapestbar.hu

 

Fellépők: a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár – Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián. Vendég: Szalóki Ági

 

www.budapestbar.hu
www.facebook.com/budapestbarband
www.youtube.com/budapestbar
https://instagram.com/budapest_bar
https://twitter.com/budapestbar
https://www.tumblr.com/blog/budapestbarband

Kortalan kortárs - BOTRÁNY - előadás a Mozsár Műhelyben!

2016. december 14.A Mozsár Kávézó emeletén megnyílt Mozsár Műhelynemmás, mint a klasszikus színház újragondolva. Modern teátrum Budapest szívében egy kis csavarral, ahol független alkotók oszthatják meg a világgal, amit fontosnak tartanak.

 

Kortalan kortárs - BOTRÁNY

Egy est. Két felvonás. Sorozatosan.

2016. december 14. (19.30) bemutató

 

Felütésként a kortárs szerzők egy témára válogatott szövegeivel játszik három színésznő.

 

Akik játsszák: Fodor Annamária, Herczeg Adrienn, Járó Zsuzsa.

Akiket játsszanak: Szabó T. Anna, Tóth Kriszta, Szentesi Éva, Kormos Anett, Dragomán György, Péterfy-Novák Éva.

 

A második részben egy meghívott vendéggel beszélgetünk decemberben, például a botrányról – és persze sok minden másról.

 

Állandó közreműködők: Fodor Annamária, Herczeg Adrienn, Járó Zsuzsa

Vendég: Bercsényi Péter

A zongoránál: Buzsoo

 

Produkciós vezető: Gáspár Anna

 

Jegyár: 2900 Ft

 

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója.

Műcsarnok - Mérgezett almák (avagy Sissi és a Schratt elektroakusztikus opera dell’arte)

2016. december 12.Bemutató:
2016. december 12. (hétfő), 19.00, Műcsarnok Színtér

Sissi:
Dobi-Kiss Veronika operaénekes
és Tunyogi Henriett táncművész, koreográfus (Budapest–London)

A Schratt:
Carmen Vasile operaénekes, egyetemi tanár (Kolozsvár–Nagyvárad)
és Lőrinc Katalin táncművész, egyetemi tanár

Zeneszerző: Baráth P. Bálint
Jelmez: Juhász Zsuzsa
Grafika: Rizmayer Péter
Hangtechnika: Andorfer Gyula
Bán Ildikó képzetTtársítás szabad társulása

Képek között. Képek között élnek, s létezésük is ilyen: úgy szólnak, úgy mozdulnak, hogy tudják, kép lesz belőlük, képpé válnak. A fenséges, aki mindig önmagával azonos: az uralkodónő. Az érzéki, aki bármely pillanatban a fenségessel vagy az alantassal azonosul: a színésznő. Manipulált, uralt jelrendszerek. Precíz lépések, ahol a színlelés is tudatosan kiszámolt lépésekben formálódik igaz pillantásokká. Fajansz figurák. Fájdalmak, mint belső vérzések. Szigetelt drótokon láthatatlan értekezések. Hangjuk és mozgásuk megkomponált, készen a véglegességre. Abban a kitüntetett, utolsó pillanatban, mielőtt a világ felgyorsult volna. Tökéletesek, mint egy álom. Érzelmeiket a helyzet mérgezi. A férfi – egy helyzet – által tükörállapotban élnek, bár semmiben nem hasonlítanak.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=fY4q-d9Jwwc

Belépődíj: 1200 Ft
Elővétel: www.jegymester.hu

Baráth P. Bálint a Mérgezett almák című darabról
Ez az előadás több szempontból is kivételes lesz. Amellett, hogy Sissi, Schratt Katalin és Ferenc József kapcsolata újszerű kontextusban kerül bemutatásra, a közös produkció létrehozott egy új műfajt, melyet Opera dell’arténak neveztünk el.
Ezt a műfajt a Commedia dell’artéból eredeztetjük, mivel azzal számos hasonlóságot mutat, de alapjaiban mégis különbözik. Itt nincs kerek történet, hanem asszociációkat hozunk létre kialakult vagy kialakított helyzetekre állapotok bemutatásával, azok láncba kötésével. A Commedia dell’arte a színművészek játékára épül, ellenben az Opera dell’arte zeneművészek és táncművészek közös munkája, többnyire szavak nélkül, a közönséggel az előadók zenei- mozdulati gesztusokkal kommunikálnak. Előadásukat elektronikus zene egészíti ki, szerves egységben a bemutatott motívumokkal. A szereplőknek meghatározott karaktereik vannak, melyek azonban "egymásba is nyúlhatnak", lehetnek egy karakter két megoldása. A színműnek vannak keretei, oszlopai, de az egyes pillérek között improvizált reagálás a jellemező. Ezt nevezhetjük kiterjesztett kamarazenének is, lévén közösen dolgozzuk ki a cselekményvázlatot, de a darab a színpadon nyeri el végleges formáját, sikere a résztvevők együttjátékán múlik.
A koncerten bemutatott előadás szereplői Ferenc József, a felesége Sissi és a szeretője Schratt Katalin. A zenei és dramaturgiai folyamat elképzelt szituációk összessége, melyben Sissit és Schrattot egy-egy énekművész illetve táncművész alakítja. Az énekesek képviselik a két hölgy személyiségének a külvilág felé fordított, felvállalt részét, a táncosok ellenben azt mutatják meg, hogy milyenek szerettek volna lenni, túljutva a társadalmi konvenciókon és kiszabadulva a Habsburg-ház híresen szigorú viszonyrendszeréből. Két-két réteg megvalósítása zajlik tehát egyidőben, egymásra reflektálva. Az elektronikus hangok által képviselt Ferenc József rétege egyfajta erőtér, a két hölgy között felmerülő űr kitöltését szolgálja, emellett egy személyben mutatja be a két asszony érzelmeinek a lenyomatát (ő volt az, akire a két különféle érzelmi világ egy személyben volt hatással).
A zenei bevezetőben egy úgynevezett virtuális hangszert használok (egy programozott szoftverhangszert), melynek hangkészlete a Shepard-hangnak nevezett hallási illúzión alapul. Ennek lényege, hogy az egymásra helyezett szinuszhangok alaphangjának a változtatásával olyan skála jön létre, melyben ugyan változik a hangmagasság, de úgy tűnik, mintha az nem mozdulna sem felfelé, sem lefelé. Az ebből fejlesztett Shperad-Risset glissandót (egy olyan hangmagasság-csúsztatást, mely állandóan visszatér önmagába) és az ebből megjelenő együtthangzásokat fogom használni arra, hogy szemléltessem a szereplők érzelmeinek az összességét (az akkordokkal), azok egymásra hatását (a skála állandó visszakanyarodásával), és azok változásait (a folytonos mozgással) melyek új konstellációkat hoznak létre.
Sissi és Schratt kapcsolata nem volt mindennapi. A produkcióban be fogjuk mutatni Sissi élethelyzetének aszimmetriáját: ő szervezte be Schrattot a királyi udvarba, ő az, aki saját menekülésének reményében inkább szeretőt szerez a férjének. Schratt elfogadja az ajánlatot és ezzel kezdetét veszi kettejük különleges kapcsolata. Jó kapcsolatban voltak, állítólag Schratt még utánozni is próbálta Sissit aki emiatt le is nézte őt. Erről tanúskodik egy verse: "Úgy véli, ő Titánia, s ligetben pajzánul szökell, pedig hiú e mánia: kövér a Schratt, fogynia kell." A két hölgy azonban különböző volt. Sissi verseket írt saját modorában, lovagolt, hegyet mászott és szabad életet akart élni. Schratt, a Burgtheater nagyszerű és sikeres művésznőjét kevésbé érdekelték az intellektuális kalandozások, egyszerű ember volt, zárkózott de melegszívű színésznő, aki megadta a császárnak a kispolgári nyugalmat, jó ételeket, figyelmes hallgatást.
A darabban egy-egy motívuma van a két személyiségnek. Schratt motívuma gyors, mozgékony, dór skálán alapuló gesztussorozat, amely kifejezni kívánja a színészi élet változatosságát, a szituációk sokféleségét. Ezzel ellentétben Sissi motívuma fogottabb, lassabb mozgású, szinte dallamként észlelhető zenei rajzolat mely felépítésében polimodális szerialista elgondolást követ. A koncepció lényege, hogy a dallam négy külön frázisra bontható, melyek hangközviszonyai értelmezhetőek modálisan, de ezeknek összességét egy, az oktávot tizenkét egyenlőre részre osztott skálával dolgozó rendezési elv szabályozza, ami meghatározza a hangmagasságok felhasználhatóságát és egymás után következő rendjüket is. Míg Schratt motivikus feldolgozásában az improvizáció, a mindenkori előadás hangulata és a körülményekre történő reagálás játszik fő szerepet, addig Sissi dallamának továbbszövésében az ellenpont technika szigorú eljárásai adnak új irányt, absztrahált értelmezésükben is differenciálva kettejük között. Az összekötő kapocs a hangszer lesz: zenei manifesztumaik megszólaltatásához egy analóg szintetizátort fogok használni.

Átlátszó Hang 2017 - Újzenei Fesztivál januárban, több helyszínen

2016. december 15.Egy bombatámadás elronthatja az ember étvágyát?
Ki az az Alex, akinek a kezéről egy zenekart neveztek el?
Miért kezd hat európai zeneszerző a thivai női börtön lakói által rögzített hangokkal komponálni?
Hogyan szól egy nagydob, ha egy köteg ceruzával rajzolnak rá?
Mit csinál majd egy sereg ember, ha oszcillátorokat forrasztott és kötött össze egy nagy meta-hangszerré?
Milyen „szórakoztató komolyzenét” ír egy magyar zeneszerző egy osztrák együttes számára egy 1923-as szovjet némafilmhez?
Hogy jön a képbe / hangba Karlheinz Stockhausen?
Miért veszi fel egy amerikai együttes egy citrusféle francia nevét?
Igaza van Arnold Schönbergnek, amikor azt mondja, hogy a művészet új művészetet, azaz addig meg nem ismert élményt jelent?

A válaszokat idén is az újzene legkiválóbb előadói és alkotói szállítják Budapestre a világ legkülönbözőbb sarkaiból: Görögországtól Észtországig, az Amerikai Egyesült Államoktól Libanonig.

A Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál idei programja számos hangversenyből, családi és felnőtt közönségnek szánt műhelyfoglalkozásból, előadásból, kiállításokból és filmvetítésből áll. A Budapest Music Center könyvtárában elrendezett olvasósarokban a fesztiválon elhangzó művek partitúráit tanulmányozhatják az érdeklődők.
Az előadásokhoz, koncertekhez kapcsolódóan a közönség az elhangzó darabokat, azok zeneszerzői elgondolásait kreatív részvétellel, irányított gyakorlatok által ismerheti meg, ezáltal is segítve a hozzáférést a kortárs kompozíciós zene sokszínű és innovatív világához.

Az első Átlátszó Hang Fesztivált 2013 januárjában a két kurátor Horváth Balázs és Gryllus Samu ötlete nyomán szervezte meg a Trafó, a Zeneakadémia, a Budapest Music Center és a Fuga – Budapesti Építészeti Központ. A kezdeményezéshez az elmúlt években számos szervező csatlakozott, a kezdetben négynapos fesztivál folyamatosan bővült.

A fesztivál célja, hogy új módszerekkel bemutassa és ezáltal a közönséghez közelebb hozza a kortárs komolyzenét. Ősbemutatók mellett olyan régebbi műveket juttatnak el a közönséghez, amelyek a mai szerzők számára referenciaként szolgálnak, de Magyarországon, a szélesebb közönség számára kevésbé ismertek.

A fesztivál elnevezése utal egyfelől a „látható hang” oximoronja által a fesztivál programban kiemelten jelen lévő újzenei színház, vizuális zene, hangszeres színházi műfajokkal, illetve más társművészetekkel való intenzív kapcsolatra, másfelől arra, hogy a szervezők szándéka szerint a közönség számára a kortárs zene világát “átláthatóan” tudják bemutatni, ezáltal beavatva a résztvevőket az általuk ismert újzenei nyelvbe.


Program:

2017. január 6. péntek 18.00 óra
Hermina Galéria (1146 Budapest, Hungária körút 194.)
DARGAY & DARGAY
Dargay Lajos és Dargay Marcell kiállításmegnyitója
A kiállítás január 20-ig látható.


2017. január 7. szombat 19.00 óra
Zeneakadémia, Solti Terem (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)
THIVA Km102
Az ARTéfacts Ensemble (GR) koncertje
Andrikopoulos, Cacciatore, Durupt, Horváth, Popović, Tzortzis

18.00 órától interaktív beavató foglalkozás az elhangzó művekhez kapcsolódva


2017. január 8. vasárnap 11.00 óra
Zeneakadémia, XXIII. terem (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)
HANGFELFEDEZÉS – Liszt-kukacok Akadémiája, családi program
Közreműködik: Guido De Flaviis
Házigazda: Fazekas Gergely

2017. január 8. vasárnap 19.00 óra
Trafó Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest, Liliom u. 41)
THE ABSURD DANCING WITH THE SUBLIME
Az Ensemble Pamplemousse (USA) alkotócsoport koncertje
Broome, Diels, Greenwald, Jacobs, Marino

2017. január 9. hétfő 19.00 óra
Central European University (1051 Budapest, Nádor u. 15.)
DOBAJGÓ FÉNYEK
kiállításmegnyitó és koncert

Ittzés Gergely és Lévay Jenő hang- és képversenye
Stockhausen, Matuz, Ittzés,Tornyai

2017. január 10. kedd 18.00 óra
Budapest Music Center, Könyvtár (1093 Budapest, Mátyás u. 8.)
How to make music with your friends and win audiences [thus win more friends]
Az Ensemble Pamplemousse tagjainak előadása

2017. január 10. kedd 20.00 óra
Szimpla Kert (1075 Budapest, Kazinczy u. 14.)
JAZZAJ az Átlátszó Hangon
20.00 órától Bali János analóg elektronikai zene-kurzusának zárókoncertje a kurzus résztvevőivel
21.00 órától Kis Dodó, Bali János, Bolcsó Bálint és Porteleki Áron improvizációi

A háromnapos analóg elektronikai zenekurzusról további információ a szimpla.hu/atlatszohang-jazzaj oldalon található; jelentkezés ugyanitt.


2017. január 12. csütörtök 19.00 óra
Müpa Budapest, Fesztiválszínház (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)
MR. WEST RENDKÍVÜLI KALANDJAI A BOLSEVIKOK ORSZÁGÁBAN
Varga Judit némafilm-zenéje az Ensemble Phace (A) előadásában

18.00 órától a zeneszerzővel beszélgetünk a filmről, illetve az ahhoz írt zenéről.


2017. január 13. péntek 18.00 óra
Zeneakadémia, XXIII. terem (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)
MIKROPHONIE
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kurzusának zárókoncertje Hudacsek László közreműködésével
Stockhausen, Staud, a Zeneakadémia zeneszerzés hallgatóinak művei


2017. január 13. péntek 20.00 óra
Auróra (1084 Budapest, Auróra u. 11.)

20:00 PROMENADE, Király Ernő portréfilm (50´)
A Buharov fivérek filmje a „vajdasági John Cage”-ről

21:00 DARABOK KIRÁLY ERNŐ (1919-2007) „GRAFIKUS ZENÉIBŐL”
Dark Flow Ensemble (a Zeneakadémia Társas Zene kurzusának hallgatóiból)

22:00 JAZZAJ EXTRA: Alex´s Hand (D)
„Avant-rock zenekar valahol Frank Zappa, Mr. Bungle és Henry Cowell között”


2017. január 14. szombat 19.30 óra
Budapest Music Center, Koncertterem (1093 Budapest, Mátyás u. 8.)
LOVE SONGS
A Neue Vocalsolisten Stuttgart (D) koncertje
Bíró, Hidalgo, Moultaka, Stockhausen, Vivier

19.00 órűtól beszélgetés Bíró Dániel Péterrel az Al Kan Kara című művéről


2017. január 15. vasárnap 18.00 óra
FUGA – Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)
ESTONIAN BUFFALO
Válogatás észt rövidfilmekből, kortárszenéből, irodalomból
Liisa Hirsch (EST), Menszátor Héresz Attila, THReNSeMBLe, Ajtony Csaba
Liisa Hirsch és Märt-Mattis Lill kompozíciói; Ülo Pikkov és Riho Unt kisfilmjei; Jaan Kaplinski írásai

Átlátszó Hang 2017
Újzenei Fesztivál
2017. január 6-15.

Helyszínek:
Hermina Galéria, Zeneakadémia, Trafó, CEU,
Szimpla Kert, Müpa Budapest, Auróra, BMC, Fuga

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!