Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

10.15. Teréz napja

Szirtes Edina Mókus egyszemélyes lemezbemutató koncert

2016. december 16.„Fényes gömböket hosszasan csodálkozva nézegetőknek…”
Szirtes Edina Mókus
egyszemélyes lemezbemutató koncert
2016. december 16. (péntek), 19:00, MOM Kulturális Központ

Tizenkettedik szerzői lemezét mutatja be minden idők talán egyik legvidámabb, legelvarázsoltabb hegedűs-énekesnője, Szirtes Edina Mókus. A Ki viszi át? című albumot egy egyszemélyes koncerttel, 2016. december 16-án a MOM Kulturális Központban mutatja be a művésznő.

A Ki viszi át? korong 10 dalt foglal magában, melyek egytől-egyig Mókus által megzenésített versek, vagy ahogyan ő nevezi, zenei önvallomások. A korongon azonban, annak ellenére, hogy ez egy egyszemélyes, abszolút szólólemez, mégis felbukkannak vendégművészek, csakúgy, mint a Kowalsky meg a Vega zenekar frontembere, akit egy József Attila vers ihletett meg. A különleges másik vendég pedig az ugyancsak elismert magyar beatbox előadó, Fekete János Jammal, aki szintén hozzáteszi a saját világát ehhez a különleges anyaghoz.

„Az volt a célom ezzel a lemezzel, hogy megmutassam, nem elvont és nem lejárt dolog verseket megzenésíteni. A két vendégelőadóm például azt hivatott bizonyítani, hogy mennyire közel áll a verselés a ma olyan divatos utcai művészethez. Fontosnak tartom ezt azért is elmondani, mert én azt vallom, hogy nincs kor. Hiszen mi, ma akár művészek vagyunk, akár az utca embere, érezhetjük ugyanazt, amit anno, több mint 100 éve József Attila.” – fogalmazott Szirtes Edina a Ki viszi át?-ról, amiről fontos még elmondani, hogy ez egy looperes lemez. A looper lényege, hogy egy személyben lehet életre kelteni vele egy egész zenekart. Így majdnem végtelen lehetőség nyílik akár kórussal, ritmussal, akár vonós kísérő, vagy szóló szólamokkal és egyéb érdekes hangszerrel bővíteni a hangzásvilágot.

Szirtes Edina friss felvételeinek nem csak hangzását, hanem hangulatát is szeretné elhozni decembert 16-i MOM Kulturális Központbeli lemezbemutató koncertjére, ahol csakúgy, mint új albuma dalaiban, itt is többnyire egyedül lesz a színpadon. A koncert címe pedig meglepő módon nem egyezik meg a lemez címével: „Fényes gömböket hosszasan csodálkozva nézegetőknek” néven fut a decemberi előadás, melynek célja nem más, mint, hogy érzékeltesse az anyag fő mondanivalóját, a zenei társas „magányt”.

Szirtes Edina Mókus énekes, hegedűművész, zeneszerző, tanár, akit anno jelentős korkedvezménnyel vettek fel a szegedi konzervatóriumba, ahol lévén a legkisebb, a többiek anyáskodásának köszönhette „Mókus” művésznevét. Hegedűművész diplomájával évek óta szinte le sem jön a színpadról. Így rengeteg lemezen és koncerten közreműködött már zenészként, többek között Presser Gáborral, és Zsédval is állt egy színpadon. Saját együttesei pedig, a Fabula Rasa és a Monamo, ahol nem csak hegedűsként, hanem énekesként is jelen van, nép-, világ-, és jazz zenei fúziót játszanak, valamint gyakran zenésítenek meg verseket is.

További információ: www.momkult.hu/program

Szépkisnap előadás a Mozsár Műhelyben!

2016. december 20.A Mozsár Kávézó emeletén megnyílt Mozsár Műhelynemmás, mint a klasszikus színház újragondolva. Modern teátrum Budapest szívében egy kis csavarral, ahol független alkotók oszthatják meg a világgal, amit fontosnak tartanak.

 

Szépkisnap

2016. december 6. (19.30) bemutató

2016. december 20. (19.30)

 

Eddie negyven körüli férfi. Boldog férj és apa, imádja a két gyerekét, Bobbyt és a kis Katie-t. (Kevésbé boldog kutyatulajdonos.) Egy szép napon óriási gubancba keveredik. Kérdés, hogy valaha is kiheveri-e ő és a család az esetet. Erről mesél Eddie, bár sok humorral, de néha mégis szívszorítóan. Arról a szép kis napról…

Dennis Lumborg egyszemélyes színdarabja először kerül színpadra Magyarországon, Szirtes Balázs fordításában és előadásában.

 

Eddie szerepében: Szirtes Balázs

 

Rendezte: B. Török Fruzsina

Produkciós vezető: Gáspár Anna

 

Jegyár: 2500 Ft

 

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója.

 

Indul a Zuglói Filharmónia Téli bérlet hangversenysorozata

2016. december 17.A Zuglói Filharmónia Téli bérlet hangversenysorozata
a Pesti Vigadó Dísztermében

A hangversenyek időpontja:
2016. december 17.
2017. január 14.
2017. február 4.
2017. március 11.

A Zuglói Filharmónia harmadik éve indítja útjára négy alkalmas Téli bérletét, mely a nagy klasszikus zeneszerzőkön kívül (Haydn, Mozart, Beethoven, Bach), ritkábban hallott különlegességeket is műsorra tűz.
Az első hangversenyen Bach és Haydn művei mellett, felcsendül Charles Gounod csodálatos szépségű Szent Cecília-miséje, amelyben egyszerre reneszánsz és operai elemek is szerepelnek. Jövő év elején Mozart és Beethoven műveiből válogatnak, de a későbbiekben a 20. századi magyar zeneszerzők közül terítékre kerül majd a nemrég elhunyt Hidas Frigyes Kettősversenye és Lajtha László VI. szimfóniája. A sorozat utolsó kiemelt koncertje Kodály Zoltánt helyezi középpontba, akire halálának 50. évfordulója alkalmából emlékezünk. A hangversenyt Szabó Dénes, a Cantemus Gyermekkórus karnagya és Szabó Soma, a Cantemus Vegyeskar karnagya dirigálja.

A Zuglói Filharmónia elődjét, a Szent István Király Szimfonikus Zenekart 1954-ben alapította Záborszky József karmester, zenepedagógus és zeneszerző. Záborszky József a zenekart az akkori I. István Gimnázium növendékeiből verbuválta. A kezdetben tizenhat tagú együttes két év múlva – immár 80 fővel – mutatkozott be a Zeneakadémián és csakhamar a hazai hangversenyélet meghatározó szereplőjévé vált. A komolyzene kedvelői 2006 óta – ekkor váltak hivatásos zenekarrá – Zuglói Filharmónia néven ismerik az együttest.
A zenekar vezető karmestere 1988 óta Záborszky Kálmán, aki édesapja örökségét viszi tovább. A zenekar további két állandó karmestere a Záborszky József és Kálmán szárnyai alatt felnőtt Horváth Gábor és Ménesi Gergely. A Zuglói Filharmónia értékteremtő és ifjúságnevelő munkájának elismeréseként 2000-ben Magyar Örökség-díjat kapott, 2011 óta pedig folyamatosan elnyeri a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet.


A Téli bérlet sorozat első hangversenye:
2016. december 17. szombat, 17:00

Műsor:
Johann Sebastian Bach: III. Brandenburgi verseny (BWV.1048)
Joseph Haydn: Symphonie concertante, B-dúr (Hob. I.105)
Közreműködik:
Kovács Orsolya - hegedű
Kiss Gergely - cselló
Villányi Péter - oboa
Nagy Albert - fagott

Charles Gounod: Szent Cecília-mise
Közreműködik:
Geszthy Veronika - szoprán
Alagi János - tenor
Szerdahelyi Pál - basszus
Szent István Király Oratóriumkórus

Vezényel: Záborszky Kálmán


Johann Sebastian Bach: III. Brandenburgi verseny (BWV. 1048)
Hogy mit ért 4 garas? Talán két kiló céklát a 18. századi piacon. És bizony – így múlik el a világ dicsősége! – ennyire taksálták a brandenburgi őrgróf hagyatékában fellelt Bach- és Vivaldi kéziratok darabját is. Ma ugyanezeknek a lapoknak eszmei értéke milliókra rúg.
Mily szerencse, hogy megmaradtak, s nem vesztek a feledés homályába, mint megannyi - az idők folyamán elkallódott - társuk!
Johann Sebastian Bach (1685-1750) német zeneszerző – a zenetörténet kimagasló géniusza – kiváló concerto sorozata, a 6 Brandenburgi verseny is majdhogynem erre a sorsra jutott. Bach legismertebb és leggyakrabban játszott zenekari műveinek kéziratát csaknem száz évvel a zeneszerző halála után fedezte fel a berlini Königliche Bibliothek kurátora.

Joseph Haydn: Symphonie concertante
„Megérkezésem Londonba nagy feltűnést keltett városszerte. Három napig tele voltak velem az újságok. Mindenki meg akar ismerkedni velem. Már hatszor kellett vendégségbe mennem, s ha akarnám, minden napra akadna meghívásom”.
Haydnt Londonban megrendelésekkel halmozták el, többek között itt komponálta 12 londoni szimfóniájának első 6 darabját, valamint az első utazás egyik nagy közönségsikerét, a B-dúr Symphonie concertantét (Hob.I.105) 1792 tavaszán. E művet olyannyira megkedvelte az angol publikum, hogy Haydn második utazása alkalmával ismét műsorra kellett tűzni. A méltatlanul ritkán hallható remekműben négy szólóhangszer - hegedű, gordonka, oboa és fagott – áll szemben a zenekarral.

Charles Gounod: Szent Cecília – mise
„Zengő hangszerek kíséretében Cecília énekelt az Úrnak, mondván:
legyen az én szívem szeplőtelen, hogy ne rendüljek meg” (középkori antifóna)
Charles Gounod francia zeneszerző (1818-1893) csodálatos szépségű, áhítatos dallamokat felsorakoztató Szent Cecília-miséjének bemutatója 1855-ben volt. A szólistákra, kórusra, zenekarra és orgonára hangszerelt mű szerzője tudatosan épített művébe archaikus dallamokat, a szólamvezetés a nagy reneszánsz egyházi komponista, Palestrina műveit idézi, ugyanakkor kifejezetten operai részletek is megjelennek a műben: a hangszerelés a nagy kortársak, Meyerbeer és Berlioz - aki egyébként igen elismerően nyilatkozott a fiatal pályatárs művéről - világát idézik.

MAO karácsony a BMC-ben!

2016. december 18.MAO karácsony a BMC-ben!
Karácsonyi külön kiadású ZENEHAJÓ és
Modern Art Orchestra nagykoncert a Budapest Music Centerben!
2016. december 18. (vasárnap), 11.00 és 19.30

A Modern Art Orchestra élőzenével készül a karácsonyra. 2016. december 18-án birtokba veszik a Budapest Music Centert a Mátyás utcában, és két koncertet is adnak.
Délelőtt az interaktív ifjúsági program, a ZENEHAJÓ várja a gyerekeket és szüleiket. Sok humorral, nevetéssel, jazz zenével, kipróbálható hangszerekkel készül a big band és a műsorvezető, Hajós András. A délelőtt fénypontja a közös dalírás lesz, ahol a közönség aktív segítségére számítanak a zenészek, ugyanis következő lemezükön, a tervek szerint, ez a dal is szerepelni fog. Este fél nyolctól egy varázslatos, karácsonyi hangulatú koncertet ad a MAO, nem csak a jazz rajongóinak. A repertoárban alkalomhoz illő ünnepi szerzemények, valamint a Diótörő jazz big band-re írt változata is hallható lesz, mely a Modern Art Orchestra előadásában igazi csúcsélmény.

ZeneHajó – interaktív ifjúsági koncert
Hajós Andrással és a Modern Art Orchestrával
2016. december 18. (vasárnap), 11.00

A Modern Art Orchestra és Hajós András közös délelőttje önfeledt és interaktív zenefoglalkozás. A MAO célja nem csupán szórakoztatni a gyerekeket és a szülőket, hanem, hogy a jazz zenét, mint műfajt, sok játékkal, humorral, igazi közösségi élményként vigyék közelebb a gyerekekhez. Minden alkalommal egy előre választott hangszer kerül a műsor középpontjába, és nemcsak az adott hangszert, hanem a rajta játszó muzsikust is közelebbről megismerheti a gyerekközönség. Természetesen nem maradhat el az együtt zenélés, a közös dalszerzés és az improvizáció sem, mindez sok nevetéssel, zenével és felszabadult játékkal. A kiválasztott hangszer a decemberi koncerten a zongora lesz.

Jegyek: 1500 (normál jegy) és 4500 (családi jegy: 2 felnőtt és 2 gyerek részére) forintos áron kaphatóak a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Modern Art Orchestra – Karácsonyi nagykoncert
Vendég: Pocsai Kriszta, ének
2016. december 18. (vasárnap), 19.30

A Modern Art Orchestra decemberi nagykoncertjén egy alkalomhoz illő, karácsonyi aktualitású műsort hallhat a közönség. Az este első részében ünnepi hangulatú darabokat játszik a big band, vendégükkel, a lenyűgöző hangú Pocsai Kriszta énekesnővel. A koncert másik felében pedig Csajkovszkij gyönyörű balettjének, a Diótörőnek a feldolgozásával ismerkedhet meg a közönség, mely a Modern Art Orchestra repertoárjának egyik legszebb darabja. A kompozíció Duke Ellington és a klasszikus képzettséggel is rendelkező Billy Strayhorn egyik legzseniálisabb közös szerzeménye.

Jegyek: 1500 forintos áron kaphatóak a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Bővebb információ: www.bmc.hu, www.mao.hu

Idén is Cuki Presszó koncert a RockHázban!

2016. december 17.A Cuki Presszó zenekar újra a Budakalászi Kós Károly Művelődési Házban lép fel, különleges, izgalmas zenéjével.

A 2014-ben alakult zenekar először a CAFB együttes műsorát próbálta meg olyan formába önteni, amelyet akár a nagyszülők vagy éppen a vájt fülű zeneértők is meg tudnak hallgatni. (Az ötlet pedig nem véletlenül pattant ki a tagok fejéből, hiszen az eredeti felállásból majdnem mindenki, a jelenlegi Cuki tagok közül pedig ketten is erősítették korábban, rövidebb-hosszabb ideig a CAFB brigádját). A kezdeti kísérletezések után azonban mára egy teljesen sajátos zene- és hangzásvilágú csapattá érlelődött a Cuki Presszó nevű produkció. Idén lesz a harmadik évfordulója, hogy a csapat Budakalászon bemutatkozott. Ebből a decemberi koncertből azóta hagyomány lett, így idén is a budakalászi RockHázban zenélnek. A koncerten pedig idén is felbukkannak majd vendégzenészek.
Az első műsorrészben például a Folk on 45 nevű formáció ad kiskoncertet. Erről a duóról annyit kell tudni, - és ez mindent elárul róluk - hogy Träger Lili és Szőllősi Lajos hozták létre, akiket a Balkán Fanaticból már jól ismerhetünk. Zenéjük a mai slágerek és népdalok érdekes keveréke. A szünet után, tehát a második részben pedig teljes mértékben a Cuki Presszóé lesz a színpad, ahol most is majd megfordul egy-két zenész barát, valamint egy különleges produkció is szerepet kap ebben a karácsony előtti, "ünnepi" műsorban.

Közreműködik:
Kiss László - harmonika,
Kerekes Pál - zongora és
Leidinger Dömötör

A Cuki Presszó eddigi alapfelállása viszont megváltozott: a gitáros posztot Mogyorósi Istvántól Mészáros Tibor vette át, aki gitáron és hegedűn játszik.

Időpont: 2016. december 17., 19:00
Helyszín: KKMH RockHáz (Budakalászi Kós Károly Művház)

További infó:
www.koskarolymh.hu
www.facebook.com/cxaxfxbxakusztik

Szeretettel várunk mindenkit a koncertre, és természetesen a belépőhöz idén is jár ajándék!

Átlátszó Hang 2017 - Újzenei Fesztivál januárban, több helyszínen

2016. december 15.Egy bombatámadás elronthatja az ember étvágyát?
Ki az az Alex, akinek a kezéről egy zenekart neveztek el?
Miért kezd hat európai zeneszerző a thivai női börtön lakói által rögzített hangokkal komponálni?
Hogyan szól egy nagydob, ha egy köteg ceruzával rajzolnak rá?
Mit csinál majd egy sereg ember, ha oszcillátorokat forrasztott és kötött össze egy nagy meta-hangszerré?
Milyen „szórakoztató komolyzenét” ír egy magyar zeneszerző egy osztrák együttes számára egy 1923-as szovjet némafilmhez?
Hogy jön a képbe / hangba Karlheinz Stockhausen?
Miért veszi fel egy amerikai együttes egy citrusféle francia nevét?
Igaza van Arnold Schönbergnek, amikor azt mondja, hogy a művészet új művészetet, azaz addig meg nem ismert élményt jelent?

A válaszokat idén is az újzene legkiválóbb előadói és alkotói szállítják Budapestre a világ legkülönbözőbb sarkaiból: Görögországtól Észtországig, az Amerikai Egyesült Államoktól Libanonig.

A Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál idei programja számos hangversenyből, családi és felnőtt közönségnek szánt műhelyfoglalkozásból, előadásból, kiállításokból és filmvetítésből áll. A Budapest Music Center könyvtárában elrendezett olvasósarokban a fesztiválon elhangzó művek partitúráit tanulmányozhatják az érdeklődők.
Az előadásokhoz, koncertekhez kapcsolódóan a közönség az elhangzó darabokat, azok zeneszerzői elgondolásait kreatív részvétellel, irányított gyakorlatok által ismerheti meg, ezáltal is segítve a hozzáférést a kortárs kompozíciós zene sokszínű és innovatív világához.

Az első Átlátszó Hang Fesztivált 2013 januárjában a két kurátor Horváth Balázs és Gryllus Samu ötlete nyomán szervezte meg a Trafó, a Zeneakadémia, a Budapest Music Center és a Fuga – Budapesti Építészeti Központ. A kezdeményezéshez az elmúlt években számos szervező csatlakozott, a kezdetben négynapos fesztivál folyamatosan bővült.

A fesztivál célja, hogy új módszerekkel bemutassa és ezáltal a közönséghez közelebb hozza a kortárs komolyzenét. Ősbemutatók mellett olyan régebbi műveket juttatnak el a közönséghez, amelyek a mai szerzők számára referenciaként szolgálnak, de Magyarországon, a szélesebb közönség számára kevésbé ismertek.

A fesztivál elnevezése utal egyfelől a „látható hang” oximoronja által a fesztivál programban kiemelten jelen lévő újzenei színház, vizuális zene, hangszeres színházi műfajokkal, illetve más társművészetekkel való intenzív kapcsolatra, másfelől arra, hogy a szervezők szándéka szerint a közönség számára a kortárs zene világát “átláthatóan” tudják bemutatni, ezáltal beavatva a résztvevőket az általuk ismert újzenei nyelvbe.


Program:

2017. január 6. péntek 18.00 óra
Hermina Galéria (1146 Budapest, Hungária körút 194.)
DARGAY & DARGAY
Dargay Lajos és Dargay Marcell kiállításmegnyitója
A kiállítás január 20-ig látható.


2017. január 7. szombat 19.00 óra
Zeneakadémia, Solti Terem (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)
THIVA Km102
Az ARTéfacts Ensemble (GR) koncertje
Andrikopoulos, Cacciatore, Durupt, Horváth, Popović, Tzortzis

18.00 órától interaktív beavató foglalkozás az elhangzó művekhez kapcsolódva


2017. január 8. vasárnap 11.00 óra
Zeneakadémia, XXIII. terem (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)
HANGFELFEDEZÉS – Liszt-kukacok Akadémiája, családi program
Közreműködik: Guido De Flaviis
Házigazda: Fazekas Gergely

2017. január 8. vasárnap 19.00 óra
Trafó Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest, Liliom u. 41)
THE ABSURD DANCING WITH THE SUBLIME
Az Ensemble Pamplemousse (USA) alkotócsoport koncertje
Broome, Diels, Greenwald, Jacobs, Marino

2017. január 9. hétfő 19.00 óra
Central European University (1051 Budapest, Nádor u. 15.)
DOBAJGÓ FÉNYEK
kiállításmegnyitó és koncert

Ittzés Gergely és Lévay Jenő hang- és képversenye
Stockhausen, Matuz, Ittzés,Tornyai

2017. január 10. kedd 18.00 óra
Budapest Music Center, Könyvtár (1093 Budapest, Mátyás u. 8.)
How to make music with your friends and win audiences [thus win more friends]
Az Ensemble Pamplemousse tagjainak előadása

2017. január 10. kedd 20.00 óra
Szimpla Kert (1075 Budapest, Kazinczy u. 14.)
JAZZAJ az Átlátszó Hangon
20.00 órától Bali János analóg elektronikai zene-kurzusának zárókoncertje a kurzus résztvevőivel
21.00 órától Kis Dodó, Bali János, Bolcsó Bálint és Porteleki Áron improvizációi

A háromnapos analóg elektronikai zenekurzusról további információ a szimpla.hu/atlatszohang-jazzaj oldalon található; jelentkezés ugyanitt.


2017. január 12. csütörtök 19.00 óra
Müpa Budapest, Fesztiválszínház (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)
MR. WEST RENDKÍVÜLI KALANDJAI A BOLSEVIKOK ORSZÁGÁBAN
Varga Judit némafilm-zenéje az Ensemble Phace (A) előadásában

18.00 órától a zeneszerzővel beszélgetünk a filmről, illetve az ahhoz írt zenéről.


2017. január 13. péntek 18.00 óra
Zeneakadémia, XXIII. terem (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)
MIKROPHONIE
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kurzusának zárókoncertje Hudacsek László közreműködésével
Stockhausen, Staud, a Zeneakadémia zeneszerzés hallgatóinak művei


2017. január 13. péntek 20.00 óra
Auróra (1084 Budapest, Auróra u. 11.)

20:00 PROMENADE, Király Ernő portréfilm (50´)
A Buharov fivérek filmje a „vajdasági John Cage”-ről

21:00 DARABOK KIRÁLY ERNŐ (1919-2007) „GRAFIKUS ZENÉIBŐL”
Dark Flow Ensemble (a Zeneakadémia Társas Zene kurzusának hallgatóiból)

22:00 JAZZAJ EXTRA: Alex´s Hand (D)
„Avant-rock zenekar valahol Frank Zappa, Mr. Bungle és Henry Cowell között”


2017. január 14. szombat 19.30 óra
Budapest Music Center, Koncertterem (1093 Budapest, Mátyás u. 8.)
LOVE SONGS
A Neue Vocalsolisten Stuttgart (D) koncertje
Bíró, Hidalgo, Moultaka, Stockhausen, Vivier

19.00 órűtól beszélgetés Bíró Dániel Péterrel az Al Kan Kara című művéről


2017. január 15. vasárnap 18.00 óra
FUGA – Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)
ESTONIAN BUFFALO
Válogatás észt rövidfilmekből, kortárszenéből, irodalomból
Liisa Hirsch (EST), Menszátor Héresz Attila, THReNSeMBLe, Ajtony Csaba
Liisa Hirsch és Märt-Mattis Lill kompozíciói; Ülo Pikkov és Riho Unt kisfilmjei; Jaan Kaplinski írásai

Átlátszó Hang 2017
Újzenei Fesztivál
2017. január 6-15.

Helyszínek:
Hermina Galéria, Zeneakadémia, Trafó, CEU,
Szimpla Kert, Müpa Budapest, Auróra, BMC, Fuga

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!