Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

10.15. Teréz napja

Tűzföldi jégvarázs - Végvári Tamás élménybeszámolója a Magyar vándor sorozatban

2016. október 28.Újabb izgalmas kalandra invitáljuk az utazás szerelmeseit. Tűzföldi jégvarázs címmel - Végvári Tamás élménybeszámolóját ajánljuk a Budakalászi Művház Magyar vándor sorozatában.

A kaland: 600 kilométeres kajakos expedíció Dél-Amerika csücskében, gleccserek között, a Hoorn-fok felé - erről tart élménybeszámolót a budakalászi Végvári Tamás vetített képekkel, és hihetetlen történetekkel! Itt a helyed, ha téged is érdekelnek az ember nem lakta vad tájak! A belépés díjtalan.

Dél-Amerika legdélebbi területe a nagy, sokszor hetekig elhúzódó viharok hazája. Az Antarktisz felől akadálytalanul érkező hideg sarki levegő és a viharos erejű, sok csapadékot szállító délnyugati szél a Föld egyik legkeményebb, leg emberpróbálóbb időjárási zónáját hozta itt létre. Chile nyugati partvidékét és a Tűzföldi Nagyszigetet övező szigetvilág mai napig lakatlan, ember nem járta hegyei, gleccserei, jégmezői, a fjordokban burjánzó áthatolhatatlan ősvadon hol komor, vészjósló fenséggel, hol szívfájdító, ragyogó szépséggel teli pillanatokkal lepi meg az elszánt utazót.

További infó: www.koskarolymh.hu

The Joystix & Highschool Motherfuckers: Skulls Out! (2016) Lemezbemutató turné!

2016. október 27.Francia barátaikkal indul lemezbemutató turnéra a Joystix csapata.

Nem semmi tempót diktál a székesfehérvári trió az utóbbi években! Alig másfél éves a legutóbbi nagylemez, most pedig máris itt az új album, ami egy split, azaz közös korong a francia Highschool Motherfuckers nevű punk/rock csapattal. Az ismeretség a két brigád között nem új keletű, a közös kiadó és a közös turnék már régen összehozták a srácokat, a közös anyag tehát vehető egy hiánypótló megmozdulásnak is, megpecsételendő a haverságot. Abszolút jó ötlet volt tehát a nem mindennapi megoldásnak bizonyult split lemez, és a vendégturné is ami francia földön indulva október 27-én eléri Budapestet is, ahol a Dürer kertben mutatják be a srácok ezt az új, közös anyagot.

A turné francia állomásai:

Október 19. Párizs – Dr. Feelgood
Október 20. Besancon – Bar de I’U
Október 21. Reims – L’Excallbur
Október 22. Lyon – Le Trokson

Majd itthon is négy állomáson találkozhatunk a két zenekarral:

Október 27. Dürer Kert

Október 28. Székesfehérvár – 8-as műhely vendég zenekar Helo Zep
Október 29. Tatabánya – Roxxy
Október 30. Esztergom – Sportalsó

További információ a zenekar FB oldalán:

https://www.facebook.com/thejoystix/?fref=ts

Ingyenes Ferenczi György és a Rackajam a Pesti Srácok Emlékparkban!

2016. október 23.A Józsefváros szívében, a Horváth Mihály téren található a Pesti Srácok Emlékpark. Ez az életre kelt történelemkönyvként működő interaktív tér október 23-ig várja a látogatóit, ingyenes programsorozatával, filmvetítésekkel, kiállítással, és élőzenei koncertekkel, hogy megmutassa a ma emberének, hogy kik is voltak azok a Pesti Srácok, hogyan öltözködtek, hogyan éltek, és milyen zenét hallgattak?

Ingyenes koncertprogramok a Pesti Srácok Emlékparkban:

Ferenczi György és a Rackajam
közreműködik Both Miklós
október 23., vasárnap, 19:00

Ferenczi György és a Rackajam az ’56-os eseményeknek emléket állítva Gérecz Attila, a 20. századi forradalmi költő szerzeményeit feldolgozó albumával készül a koncertre.

Az 1929-ben született Gérecz Attilát 1950-ben államellenes összeesküvés vádjával tizenöt év fegyházra ítélték. Költészete a váci börtönben bontakozott ki, ahol maguk közé fogadták és írásra bíztatták a börtönkápolna tisztásán össze-összeülő „füveskerti” írók és költők. Az 1956-os forradalom sodrában Gérecz kiszabadult, és részt vett az utcai harcokban, míg november 7-én életét nem vesztette.
A koncert különleges vendége pedig Both Miklós lesz, Fonogram díjas és Budai-díjas zeneszerző, zenész, aki gitárosként a Kelj fel napom című dalban is részt vesz majd.

A koncert ingyenes!

A programokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

Helyszín: 1082, Budapest, Horváth Mihály tér
Nyitva tartás: 2016. október 23-ig, hétfő kivételével minden nap 10-től 21:30-ig

További információ, és részletes programok: http://emlekpark.pestisracok.hu

56 csepp vér - október 23-án az Erkelben!

2016. október 23.Tíz év után ismét 56 csepp vér című musical

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján a – tíz évvel ezelőtt, a Sportarénában nagy sikerrel debütált – musical annak az igazságnak kíván emléket állítani, hogy a forradalmat szabadságra vágyó fiatal emberek csinálták. A darabot most Szikora János rendezésében, Feke Pál, Kiss Diána Magdolna és Börcsök Olivér főszereplésével állítják színpadra.

2016. október 23. és 31., 19.00 – Budapest, Erkel Színház

Pintér Tamás ötlete nyomán a szöveget és a verseket írta Horváth Péter, zenéjét szerezte Mihály Tamás.
A forradalom fiataljai, akik szabadságra vágytak és egymásra, öntudatlanok voltak és szerelmesek. Megannyi névtelen Rómeó és Júlia. Közülük választ ki egyet és meséli el izgalmakban bővelkedő, szertelen humorral átszőtt, ám végül tragédiába torkolló heroikus történetét Horváth Péter író. A zeneszerző Mihály Tamás pedig a rockzene elementáris erejével gondoskodik róla, hogy sose felejtsük el őket.

Az előadás a Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésében jött létre.

SZÍNHÁZ A PESTI SRÁCOK EMLÉKPARKBAN

2016. október 23.Időutazó programsorozat az ’50-es évekbe, és 1956-ba

A Józsefváros szívében, a Horváth Mihály téren található a Pesti Srácok Emlékpark. Ez az életre kelt történelemkönyvként működő interaktív tér október 23-ig várja a látogatóit, ingyenes programsorozatával, filmvetítésekkel, kiállítással, és élőzenei koncertekkel, hogy megmutassa a ma emberének, hogy kik is voltak azok a Pesti Srácok, hogyan öltözködtek, hogyan éltek, és milyen zenét hallgattak? Az Emlékpark az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékei között az év és a korszak művészetét, sportját, divatját és étkezési szokásait eleveníti meg. Az időutazásban pedig az interaktív kiállítások és filmvetítések mellett, a téren az Udvari Kamaraszínház jóvoltából rendhagyó, ’56-os tematikájú színházi előadások is segítenek.

Ingyenes színházi programok a Pesti Srácok Emlékparkban:

Október 14., és 21., 19:00
„Pesti Srácok 1956 Fénylő arcai” – összművészeti előadás
A közel egy órás verses-zenés-táncos összeállítás 1956 ismert és ismeretlen hőseinek, a Pesti Srácoknak állít emléket. Az előadás irodalmi gerincét Döbrentei Kornél, Faludy György, Gérecz Attila, a forradalom mártír költője, Márai Sándor, Nagy László, Nagy Gáspár és Szilágyi Domokos művei adják. Forradalmi indulatok, emlékek, arcok, tekintetek felsejlése, ’56-os névtelen hősök apoteózisa, a nemzet erkölcsi és történelmi felemelkedése mellett a magyarság gyökereiben és múltjában születő jövőjének ígérete, a magyarnak lenni és az élni akarás pulzáló fájdalma kap nyomatékot a darabban, és talál irodalmi, zenei és táncos visszhangra. A zene, vagyis a hárfa és a hegedű hol életigenlő, hol baljós improvizációi, illetve mozgásszínházi elemek teszik még gazdagabbá a műsor szövetét, melynek végkicsengése a Pesti Srácok által megrajzolt múlt gyermekeink jövőjében születik újjá. S ez a jövő nem hal meg soha.
Szereposztás: Jónás Gabriella, Pethő Kincső, Szemerédi Bernadett, Dóczy Péter, Széplaky Géza, Czakó Gábor

Október 13., 20., csütörtök, 19:00
"Egy Nép Kiáltott” - zenés irodalmi emlékműsor
Az „Egy Nép Kiáltott” című műsor az 1956-os forradalom és szabadságharc jubileumára készült zenés történelmi megemlékezés, melyben az egykori október 23-i eseményeket a Teatro Társulat hozza színre, természetesen kronológiai sorrendben. A kor történelmének szereplői a nézővel utaznak időt, “személyesen” jelennek meg a színpadon, így amennyire lehet, teljes képet adnak a hatvan évvel ezelőtti hangulatról. Az előadásban elhangzó művek: Vizsga után, Mennyből az angyal, emlékiratok, visszaemlékezések, beszédek.
Szereposztás: Bordás János, Házi Anita/Gere Orsolya, Andrádi Zsanett, Jánosi Ferenc

A programokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

Helyszín: 1082, Budapest, Horváth Mihály tér
Nyitva tartás: 2016. október 23-ig, hétfő kivételével minden nap 10-től 21:30-ig
További információ, és részletes programok: http://emlekpark.pestisracok.hu

A programok ingyenesek!

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!