Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

05.27. Hella napja

Exkluzív tárlatvezetések Csík Jánossal és Jordán Tamással a Műcsarnokban

2017. május 28.Április végén nyílt meg a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és tervezőművészet. című tárlat a Műcsarnokban, ahol nyolc ipar- és tervezőművészeti szakterület utóbbi tíz évében született ötleteiből és megvalósult alkotásaiból láthatunk egy különleges válogatást. A szalon tiszteleg a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt, de elsősorban a változó képzési, tervezői, gyártói és értékesítői környezetben tevékenykedő mai alkotók lehetőségeire és legkiemelkedőbb szakmai teljesítményeire koncentrál. A tárlat a tényleges funkciók és szakmai kihívások mentén rendezi az elkészült tárgyakat, terveket, és a kortárs iparművészet és dizájn klasszikusnak számító műfajai mellett az ezek határterületein létrejövő alkotásokat kívánja feltérképezni és bemutatni.

Májusban vasárnaponként exkluzív tárlatvezetések színesítik az amúgy is izgalmas kiállítást: május 7-én Csík János és Barcza Zsolt zenei kíséretével, 14-én dr. Bendzsel Miklós egyetemi tanár szakértői magyarázatával, 28-án pedig Jordán Tamás kalauzolásával várják az érdeklődőket.

2017. május 7. (vasárnap) 16:00 - Csík János (hegedű, ének, a Csík zenekar alapító tagja) és Barcza Zsolt (tangóharmonika) zenés tárlatvezetése

2017. május 14. (vasárnap) 16:00 - Dr. Bendzsel Miklós (a Magyar Formatervezési Tanács tiszteletbeli elnöke, c. egyetemi tanár) tárlatvezetése

2017. május 28. (vasárnap) 16:00 - Jordán Tamás (Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató) tárlatvezetése

Belépőjegy: 2500 Ft
További információ: www.mucsarnok.hu

Gyereknap - Egy nap a tündérek és manók birodalmában

2017. május 27.Május 27-én még a Család Hetén belül is a gyerekeké lesz a főszerep. Ezen a szombaton délután kettőtől, egészen este 9-ig izgalmas programokkal várnak mindenkire, aki egy kicsit is gyereknek érzi magát.

Program:

14:30 Lyn divatbemutató

15:30 Mandula Manó okos-Zöld meséi: "Ültess fát!" epizód a fővárosi Napszínpad Társulat zenés interaktív mesejátéka

16:30 Jelmezverseny Előregisztráció köteles!

17:00 Kolompos koncert

18:00 Tombola és eredményhirdetés

18:30 Helka trilógia - beszélgetés Nyulász Péterrel

19:00 Helka a Balaton tündére - A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása

Állandó programok: kincsmosoda (fizetős), Manófalvi kalandvár, Kreatív kuckó a Dunakanyar Népművészeti Egyesülettel, Lyn pólófestés (fizetős), csillámtetoválás, arcfestés, Kiss Mihók Erzsi kézműves foglalkozása, Tündér hajfonoda, Manó büfé, Manó sütöde, Szörphörpintő, Ugrabugra, Jószág udvar
Mesesarok Fülikével és Topánkával, Tündér bazár, Gyümölcsözön, Kerekítő Extra, Csörgő és fakanál Extra, Papír Színház Extra, Trillamanó, Helen Doron Extra, Pónilovaglás (fizetős)

Ha szereted a manókat, tündéreket és te is szeretnél a bőrükbe bújni, gyere el jelmezbe és versenyezz! A jelmezversenyen értékes nyereményeket lehet nyerni! A jelmezversenyre előregisztárlni a a makk.adrienn@koskroalmyh.hu-s e-mail címen lehet május 22. hétfőig.

A rendezvény ingyenesen látogatható!

További információ: www.koskarolymh.hu

EZ AZ A NAP! - A TŰZ

2017. május 27.EZ AZ A NAP!
A TŰZ
2017. május 27. (szombat), 15.00-21.00, Papp László Budapest Sportaréna
Kapunyitás: 13.00

Május 27-én ismét megrendezik a Kárpát-medencei hívők nagyszabású találkozóját a Budapest Sportarénában! Szeretettel várnak mindenkit, hogy közösen dicsőítsék Istent és együtt átéljék a testvéri találkozás örömét. Az idei esemény témája a TŰZ, a Szentlélek megjelenésének egyik szimbóluma.

Az „Ez az a nap!” elnevezésű rendezvény 2000 óta van jelen Budapest életben, melyre 30 országból több mint negyedmillió résztvevő volt kíváncsi az elmúlt 17 évben. A találkozón minden korosztály megtalálja a számára kedves programot. A modern stílusú keresztény zene mellett rövid megszólalásokban bátorítják a jelenlévőket a meghívott előadók. A legkisebbeket pedig játszóházzal várják a nagyszínpadi programok ideje alatt.

Az idei rendezvényen fellép a Rend Collective, a Hillsong Worship Reuben Morgan vezetésével, Pintér Béla, a Guvna B együttes Angliából, Csiszér László, az Unless, Durkó Heléna, Prazsák László, Gerendás Péter, az Ámen és az Új Forrás zenekar.
Igei üzenet hangzik el Győri János Sámueltől, László Viktortól, Gareth Gilkesontól, Reuben Morgantől.

Várják mindazokat, akik a hit iránt elkötelezettek és azokat is, akik csupán érdeklődnek a témában. Hiszik, hogy a zene híd lehet hívők és keresők, generációk, kultúrák és nemzetek között. A modern dicsőítő zene, amely mély tartalommal bír, megérinti mindazokat, akik nyitott szívvel hallgatják és befogadják üzenetét. A koncertek mellett számos igei üzenet, bátorítás hangzik el, és lelkészekkel, egyházvezetőkkel közösen imádkoznak. Együtt, egy szívvel emelik fel szívüket és hangukat az Úrhoz, könyörögve népünk megtéréséért, a családokért, a Kárpát-medencei hívők egységéért.

A Misszió Expo keretében (13 és 15 óra között) lehetőség nyílik keresztény oktatási intézmények, gyülekezeti és missziós szolgálatok megismerésére, keresztény témájú könyvek, pólók, CD-k, stb. termékek megvásárlására is. Az eddigi évekhez hasonlóan a missziós kiállítás a Magyar Evangéliumi Aliansz támogatásával jön létre.

Május 26-án, pénteken este 9 órától kezdődik a 24 órás dicsőítés az Aréna különtermében. Itt együtt imádkoznak és virrasztanak azért, hogy Isten kiárassza az Ő áldásait a másnapi eseményen. Óránként váltják egymást a dicsőítő csapatok, egészen szombat délután 2 óráig. Ezután a nagyszínpadon folytatódik a program este 9-ig, így összesen 24 órán át fog tartani Isten dicsérete.
Video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=7vOd_lA91Kc

További információ, jegyek és csoportos kedvezmények: www.ezazanap.hu

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető Regisztráció

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!