Főkép

Az első hangok után úgy éreztem, mintha visszakerültem volna a múlt század hetvenes éveibe, amikor külföldön a Deep Purple meg a Rainbow volt a menő, nálunk meg a P.Mobil. Igen, a felvidéki HaddelHadd együttes rockzenét játszik – immáron húsz éve. Az első lemezük 2015-ben jelent meg, majd változott a felállás, de a jelek szerint most sikerült olyan tagokat toborozni, akik ugyanolyan elszántsággal játszanak tovább, mint az induláskor.

 

Az egyik legújabb igazolásuk Bíró Szabolcs volt az énekesi posztra, aki korábban már a Csak Van együttesben bizonyított. Róla tudtam, hogy kifejezetten erős torka van, hiszen amikor a Csallóközi Anjou Károly Bandérium haditornájának szóvivőjeként kommentálta a látottakat, akkor sem használt technikai segédeszközt (videó erre). Az orgánuma meg szerintem kifejezetten illik ehhez a stílushoz.

 

Szerintem kellőképpen változatos lett az album, amin helyet kapott három korábbi szerzemény új felvétele (Ördög és angyal, Bolond lány, Velem vagy) – így mindenki össze tudja hasonlítani, hogy mekkora a két énekes közötti különbség. Ez legjobban az „Ördög és angyal” című dalban érhető tetten – nekem mindkét verzió tetszik, és bajban lennék, ha meg kéne neveznem, melyiket érzem jobbnak, hiszen mindegyiknek megvan a maga erénye.

 

Az új nóták közül a címadó „Hősök vagyunk” egy közismert netes listára reflektál, míg a „Fegyverkovács” Bíró Szabolcs írói munkásságához köthető, az albumindító „Éld velünk az életet” pedig tökéletesen hozza a hetvenes évek hangulatát. A hangzás remek, és nem tudok negatívumot megnevezni az album kapcsán, mert még a blues-rock nóta, a „Sörök között” sem lóg ki a többi közül.

 

Ha valaki szereti a korábban említett zenekarokat, vagy a hard rock stílus legjobb korszakát, annak mindenképpen érdemes meghallgatnia a Hősök vagyunk albumot.

 

Meghallgatásra ajánlott számok: Éld velünk az életet, Bolond lány, Sörök között

2022-ben megjelent album (szerzői kiadás)

Weboldal: https://www.facebook.com/haddelhadd

 

 

A zenekar tagjai:

Antal András – basszusgitár, vokál, rum

Antal Tamás – billentyűs hangszerek, ének, vokál

Bíró Szabolcs - ének

Kántor Tibor „Tota” – dobok, vokál, szivarok

Sipos Tibor „Sipi” – gitár, zongora

 

Közreműködők:

Pap Dominik – zongora

Lakatos Áron – hegedű

 

A lemezen elhangzó számok listája:

  1. Éld velünk az életet
  2. Hősök vagyunk
  3. Fegyverkovács
  4. A szerelem a legjobb táplálék
  5. Ördög és angyal
  6. A sárkány szemében (Bíró Gábor emlékére)
  7. Sörök között
  8. Bolond lány
  9. Velem vagy