Április 25-28. között rendezték meg a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált – ahol az ekultura.hu csapata szokás szerint jelen volt és többek között különböző felvételeket készített.

 

A könyvfesztiválra Budapestre látogatott John Scalzi, amerikai sci-fi író, olyan művek szerzője, mint a Vének háborúja, a Vörösingesek vagy Az összeomló birodalom. A szombati napon egy közönségtalálkozón vett részt, ahol Farkas István kérdezte.

 

 

Vasárnap szokás szerint megrendezték a kortárs science fiction- és fantasy-irodalomról szóló beszélgetést is. A GABO Kiadót Kleinheincz Csilla, az Agave Könyveket Velkei Zoltán, míg a Fumax Kiadót Németh Vladimir képviselte. Moderátor: Galgóczi Tamás (ekultura.hu).

 

 

Az ekultura.hu csapata interjúkat is készített a fesztivál alatt. Terenyi Róberttel, a Delta Vision Kiadó vezetőjével lassan hagyományosnak tekinthető módon tekintettük át a tavalyi év történéseit, a könyvfesztiválra megjelent újdonságokat és az idei terveket. Szabó Dominik interjúja.

 

 

Szinén Magyarországra látogatott a norvég antropológus, Thomas Hylland Eriksen is, akinek a Typotex Kiadónál jelent meg nemrégiben Dag O. Hessen szerzőtársával közös A versengés paradoxonjai című könyve. Lipka Bori interjúja.

 

 

Benkő Lászlónak nemrégiben jelent meg A ​pozsonyi csata című kötete; ebből az alkalommal írói pályafutásáról és terveiről beszélgettünk vele. Galgóczi Tamás interjúja.