Főkép

A The Piano Guys zenekar 2017. június 7-én ismét Budapesten koncertezik, ezúttal a Tüskecsarnokban. Az amerikai csapat új, sorrendben hatodik Uncharted című lemezével indul felfedezni a világot, hogy a zene segítségével egzotikus és képzeletbeli helyszínekre repítsenek minket. Jon Schmidt (zongora), Steven Sharp Nelson (cselló), Al van der Beek (ének, ütőhangszerek) és Paul Anderson a klasszikus zene és a popzene egyedi összegyúrásának köszönheti hihetetlen sikerét.
Lenyűgöző videóikon egy sajátos, sokszor álomszerű, elképzelt világot hoznak létre. Zenéjükben fantasztikus egységet alkot Rimsky- Korsakov, Beethoven és Mozart művészete, az Indiana Jones képi világa, valamint Adele és a One Direction együttes perfekt slágerei.

A csapat a Youtube segítségével vált világhírűvé, köszönhetően a zongorára és csellóra hangszerelt feldolgozásaiknak. A legnépszerűbb videómegosztó oldalon már több mint 5 millió feliratkozójuk van, és átlépték a milliárdos össznézettséget. Eddig öt albumot adtak ki, amelyek közül valamennyi első helyezett lett a Billboard klasszikus lemezeket tömörítő slágerlistáján.
 
Legutóbb tavaly késő ősszel jelentkeztek új albummal, és az Uncharted is rendkívül sikeres lett: a Billboard 200-as listáján például a 15. helyen nyitott. A zenekar nem titkolt célja, hogy a klasszikus zenét, a popzenén keresztül ismertesse meg a fiatal zeneszerető korosztállyal. Az eddigi, több mint 5 millió Youtube feliratkozó megtekintései azt bizonyítják, hogy a kísérlet világszerte rendkívül sikeres.

The Piano Guys
Időpont: 2017. június 7.
Helyszín: Tüskecsarnok, Budapest (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 7.)
Kapunyitás: 18:00 óra

Forrás és további infó: https://www.facebook.com/events/1884933711734774/