Főkép

A Daazo.com 2017 tavaszán újra megrendezi a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivált. Az eseménysorozat a Toldi moziban lesz 2017. március 29. és április 2. között. A filmvetítések mellett pitchfórum és egyéb szakmai programok várják a közönséget. Idén először családi programok is lesznek a fesztiválon, melyeknek keretében koncerttel, foglalkozásokkal és vetítésekkel várják a kisgyerekes filmkedvelőket.

 

Idén ötödszörre rendezik meg a Friss Hús rövidfilmfesztivált, amely 2017. március 29. és április 2. között lesz Budapesten, a Toldi moziban. A fesztivál látogatóinak száma évről évre egyre magasabb: tavaly márciusban már több mint kétezren vettek részt a Friss Húson. A szervezők 2015. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál programjában vetítendő filmeket.

 

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat. A vetítések rendre telt házasak és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek.

A kiegészítő kulturális eseményeken, kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon az elmúlt években több száz filmkedvelő vett részt. A Friss Hús az első sikeres fesztivál óta eltelt években szakmai programokkal, pitchfórummal és nemzetközi válogatással bővült: a programsorozat keretében éppúgy bemutatkoznak a jövő projektjei, mint az elmúlt két év magyar és nemzetközi rövidfilmes termésének legjava.

 

A Friss Hús magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei azóta is eredményesen szerepelnek nemzetközi filmfesztiválokon: a 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje Oscar-díjat nyert, Cannes-ban pedig Andrasev Nadja filmje, a szintén a Friss Húson bemutatkozó A nyalintás nesze című animációja kapott díjat.

 

Az idei fesztiválra több mint 170 magyar és 1400 nemzetközi rövidfilmet neveztek az alkotók, összesen 65 országból. Ahogy tavaly is, az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehetett nevezni.

 

A fesztivál utolsó napján osztják ki a díjakat. A magyar versenyprogramban idén az eddigi díjakon kívül (legjobb magyar élőszereplős rövidfilm, legjobb magyar animációs rövidfilm) a zsűri odaítéli a legjobb színész és a legjobb színésznő díját is, valamint több különdíjat is kiosztanak.

 

Forrás és további infó: http://www.daazo.com/frisshus17