Főkép

Muzikum Klub és Bisztró (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)

 

2017. február 2. (csütörök), 20.30
TIM LOTHAR AND MOJO WORKINGS: TRAVELING BLUES NIGHTS LEMEZBEMUTATÓ
Blues Session
Tavaly áprilisban a MOJO WORKINGS meghívta a dán énekes–gitáros TIM LOTHART egy közös turnéra, a koncertek felvételeiből pedig egy lemez készült TRAVELING BLUES NIGHTS címmel. Az album először a koncerten lesz elérhető és megvásárolható a helyszínen.

Vendég: MAZURA JÁNOS

Last year in April, MOJO WORKINGS invited the danish musician TIM LOTHAR to make a tour together in Hungary. Now, they release the album ’Traveling Blues Nights’ from the live recordings of the tour.

Belépő/Price: 1300 HUF (elővételben) | 1800 HUF (a koncert napján)

 

2017. február 3. (péntek), 20.30
KOZMA ORSI ÉS ZENEKARA
KOZMA ORSI a hazai zenei élet egyik legsokoldalúbb, kiváló énekesnője megújult pop zenekarával mutatja be készülő negyedik szóló lemezének dalait, de egyúttal összegzi is eddigi munkásságát: eddigi 3 lemezének legjobbjait és karrierjének fontosabb dalait is előadja. Pop-pszihedelikus időutazás két részben, és Porcelán című Lotfi Begivel közös új dalának ősbemutatója.

A zenekar tagjai: Kozma Orsi – ének | Fenyvesi Márton – gitár, vokál | Bubenyák Zoltán – billentyűk | Kiss Benedek – basszusgitár | Benedek Tamás – dob

Well-known hungarian pop diva ORSI KOZMA`s pop-psichedelic performance with her new band introducing her best songs from the past and the future.
Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

 

2017. február 4. (szombat), 20.30
SOULBREAKERS
Blues Session
A csapat a 2016-os X-FAKTORBAN felvállalta, hogy az élőzenét népszerűsítse. Kevesen gondolták volna, hogy eddig eljutnak. A második legjobb zenekarként, két élőshowban mutathatták meg magukat! A kereskedelmi médiában tett kitérő után ismét kedvenc helyükön, a Muzikum Klubban tolják a HEAVY SOULT!

THE SOULBREAKERS BAND, after finishing the 10th place in the hungarian X-FACTOR, is beginning the season with a very powerful heavy-soul concert on one of their favourite stages in Hungary. Let’s meet them in Muzikum Klub on February 4!

Belépő/Price: 1300 HUF (elővételben) | 1800 HUF (a koncert napján)

 

2017. február 9. (csütörtök), 20.30
HEEP FREEDOM SZÜLETÉSNAP · VENDÉG: TÖRÖK ÁDÁM
A rövid idő alatt a hazai tribute élvonalba került Heep Freedom zenekar negyedik születésnapját ünnepli, a Muzikum színpadán pedig harmadik alkalommal teszi ugyanezt. Volt már koncept buli, ahol megszólalt egy teljes lemez, máskor „best of” program került elő, most viszont különleges vendégekkel szeretnék még izgalmasabbá tenni a produkciót. Ezért hívták meg sztárvendégnek TÖRÖK ÁDÁMOT (MINI), a magyar blues-rock vonal legendás alakját, hogy jellegzetes fuvolajátékával meglegyen az a bizonyos plusz.
A születésnapi műsorból ezúttal sem maradhatnak ki a jól ismert slágerek, de természetesen jönnek a ritkaságok, és különlegességek. Minden URIAH HEEP és klasszikus rock fanatikust szeretettel várunk!

További vendégek: BAGOCZKY LÍVIA (ének), MÉSZÁROS GERGELY (gitár)

Belépő/Price: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

 

2017. február 10. (péntek), 20.30
CRY FREE - DEEP PURPLE CSALÁDFA KONCERT
Ritka koncertkülönlegesség, melyben a zenekar a DEEP PURPLE munkásságán túl a tagok egyéb produkciói – a családfa hajtásai – előtt is tiszteleg. A koncerten a RAINBOW, a WHITESNAKE, a GILLAN, a BLACK SABBATH zenekarok dalai, illetve JON LORD és GLENN HUGHES szólómunkái is elhangzanak.

Rare concert speciality in which the band plays tribute to the spin-off acts of the Deep Purple members on top of their own classics. The set will feature songs by the likes of Rainbow, Whitesnake, Gillan, Black Sabbath etc as well as Jon Lord and Glenn Hughes.

Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

 

2017. február 11. (szombat), 20.30
BEATLES UNPLUGGED A THE BITS-SZEL
Mindig gondolunk a szilveszterkor elfáradt fülekre és lábakra és hagyományosan már negyedik éve akusztikus felfogásban BEATLES UNPLUGGED műsorral indítjuk az évet. A tavalyi dupla teltház és a koncert ültetett mivolta miatt korlátozottak a férőhelyek, ezért a jegyek elővételben való megvásárlása erősen ajánlott!

A unique night where both the band and audience will be seated for an exclusive and interactive unplugged concert with tales and stories and a great selection of acoustic Beatles songs.

Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1700 HUF (a koncert napján)

 

2017. február 16. (csütörtök), 20.30
BUDAPEST FINGERSTYLE NIGHT VII.
TOM LUMEN (HU), MARKUS SCHLESINGER (AT), STANO POCAJI (SK)
TOM LUMEN, a világszerte ismert fingerstyle gitáros, a 7. Budapest Fingerstyle Night házigazdája. Koncertjeit virtuóz gitárjáték, jókedv és emelkedett hangulat jellemzi. 2016-ban 9 országban turnézott, idén többek között Mexikó és Finnország várja. Vendégei ezúttal az osztrák MARKUS SCHLESINGER és a szlovák STANO POCAJI lesznek. Az est során a három gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csapnak.

TOM LUMEN will host the 7th Budapest Fingerstyle Night. His concerts are characterized by virtuosity and cheerfulness. His international guests will be MARKUS SCHLESINGER from Austria and STANO POCAJI from Slovakia.

Belépő/Price: 1300 HUF (elővételben) | 1600 HUF (a koncert napján) | 3000 HUF (támogatói jegy)

 

2017. február 17. (péntek), 20.30
TILLY HENI LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
TILLY HENI immáron 16 éve kezdte énekesi pályafutását, 8 évvel ezelőtt saját dalaival is megjelent a nagyközönség előtt, és egyből megnyerte az Örömzene–Örömtánc tehetségkutató fesztivált 2010-ben! Az egyik saját dala adta ebben az évben az állami tűzijáték aláfestő zenéjének az alapját is. Mély érzelmeket és gondolatokat felvonultató SPIRITUÁLIS VILÁGZENE rockos beütésekkel. Lemezbemutató koncert!

A zenekar tagjai: TILLY HENI – ének, dalszerző és szövegíró | VERESS GÁBOR CSABA – gitár (Amatild, Imágo Mundi, Azur Blue Band) | NAGY ZSOLT – billentyűs hangszer (Napoleon Boulevard, Keresztes Ildikó, Korál forever, ZBB) | GÁSPÁR ÁLMOS – hegedű (Kormorán) | ZBORAY MIKÓS – basszusgitár (Napoleon Boulevard) | GILIÁN GÁBOR – dob (Napoleon Boulevard, Janis Joplin emlékzenekar)

Talent contest winning singer TILLY HENI is introducing her debute release which is of spiritual world music with rock features. A unique opportunity to enjoy a precious performance!

Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

Klubterem:

19.00
TUBA-DÚROCK BOHÉM B(R)ASS
A TUBA-DÚROCK BOHÉM B(R)ASS egy rendkívül sajátos formáció. 3 bohém tubás fickó, akik a fanfártól kezdve a ragtime-on át, ismert filmzenéken keresztül a magyar rock klasszikusokig bezárólag minden műfajból csipeget. Egyedi hangzás, bohém hangulat, felejthetetlen élmény!

3 bohemian tuba players with wide repertoire including fanfares, ragtime as well as movie soundtracks and Hungarian rock classics. Unique sound, bohemian spirit, unforgettable experience. This is the TUBA-DÚROCK BOHEM B(R)ASS, the unique formation.

Belépő/Price: 1000 HUF

 

2017. február 18. (szombat), 20.30
ÉLES GÁBOR TRIÓ feat. TÓTH VERA
Blues Session

Az ÉLES GÁBOR TRIÓ TÓTH VERÁVAL ad közös koncertet a Muzikumban. A koncert aktualitása, hogy megszólal a Trió egyedi, érzékeny és dinamikus saját muzsikája, amelyhez Tóth Vera kimagasló magyar soul–blues énekesnő teszi hozzá eredeti muzikalitását. Jó szívvel ajánljuk a koncertet mindazoknak, akik a jazz, a soul és a blues mélyebb rétegeiben szeretnének elmélyülni. A koncerten elhangzanak majd a Trió legújabb dalai is.

ÉLES GÁBOR TRIO feat. TÓTH VERA is a sparkling live concert group, speaking a profound language of the blues, soul, and jazz music.

Belépő/Price: 1300 HUF (elővételben) | 1800 HUF (a koncert napján)

 

2017. február 23. (csütörtök), 20.30
KODÁLY SPICY JAZZ
A 20. század elején KODÁLY ZOLTÁN, a magyar népzenekutatás és népdalgyűjtés egyik legjelentősebb képviselője népszerűvé tette az érzelmeket, örömöket és bánatokat kifejező népdalokat. Most pedig eljött az idő, hogy Kodály legismertebb és legkedveltebb zenekari és kórusművei, valamint színpadi darabjai trendi, kreatív és lendületes megközelítésben újra eljussanak a mai fiatalokhoz és slágerekké váljanak olyan 21. századi platformokon, mint a Youtube, a Facebook, a Spotify vagy a Deezer.

It’s time to make it possible for today’s youth to reconnect with ZOLTÁN KODÁLY’s heritage of popular music and performance pieces through trending and creative 21st century platforms like Youtube, Facebook, Spotify or Deezer.

Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

 

2017. február 24. (péntek), 20.30
BLUES B.R.OTHERS SHOW
Blues Session
Pontosan 1 esztendő elteltével újra színpadunkon az ország egyetlen „blues-show-ja”, amely rövid idő alatt hihetetlen népszerűségnek örvendett Magyarországon és külföldön egyaránt. A kilenctagú együttes repertoárján főként a nagysikerű, legendás BLUES BROTHERS című film betétdalai szerepelnek. Ezen az estén dübörög majd az r`n`b, a funky, a blues és a soul!

Blues show from a well-known hungarian band and from the well-known Blues Brothers film!
Belépő/Price: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

 

SWING-ESTEK A MUZIKUMBAN

2017-ben is heti rendszerességgel és minden hétfőn folytatódnak a swing-estek a Muzikumban!
Az estek időpontjai:

Pepita Party                                                            02.06.
Pepita Party                                                            02.13.
Pepita Party és koncert                                    02.20.
Pepita Party                                                             02.27.

A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK!


Forrás és további információ: http://muzikum.hu/