Főkép

Alig másfél évvel a teltházas, Gozsdu Manó Klubos bemutatkozást követően az A38 Hajó tetőteraszára tér vissza Norvégia egyik, ha nem legnépszerűbb énekes-dalszerzője, Thomas Dybdahl. A törékeny, meghitt kamarapopot játszó Grammy-jelölt előadó legújabb lemezével, a The Great Plains dalaival tér vissza Budapestre május 12-én.

 

A Quadrophonics gitárosából dalszerzőként kiteljesedett Thomas Dybdahl saját szólókarrierében találta meg a leginkább önazonos kifejezésformáját, ezt pedig a közönség is érzékeli: a legutóbbi hat nagylemezből négy listavezető volt a norvég eladási listákon, és feltehetően ez a sors vár majd a The Great Plainsre is, ami február 24-én jelenik meg. Dybdahl merengő, az önvizsgálat katarzisával játszó popzenéje távol áll a tucatsláger-sablonoktól: gyönyörű, a szó legjobb értelmében véve érzékeny kompozíciói saját orgánumán keresztül nyernek valós karaktert, miközben a dalszövegekkel maradéktalanul könnyű azonosulni.

 

„Az új lemez dalai arról az életszakaszról szólnak, mikor az embernek hirtelen lehetősége nyílik arra, hogy tükörbe nézzen, és számot vessen magával, de közben akit meglát a visszatükröződésben, arra ismeretlenként tekint. Dalok arról a felismerésről, hogy mennyire nem ismerjük önmagunkat, a gyermekkorunk távolságáról, a családról, és az utólagos felismerésről, mikor késve vesszük észre a fontosságát annak, ami már elveszett.” – mondta a dalokról a Dybdahl, aki ezúttal kedvenc norvég zenészeivel vette magát körül a lemezen. Bőgőn Nikolai Eilertsen (Elephant9, BIGBANG), dobon Pal Hausken (Monica Heldal), gitáron Kare Vestrheim kíséri a szerzőt, aki az oslói Propeller Studio falain belül rögzítette a méltán nagy sikerű What’s Left Is Forever folytatását.

 

Sondre Lerche és Tori Amos egykori turnévendége immáron végérvényesen kinőtte magát teljes értékű főzenekari produkcióvá, és skandináv, valamint nyugat-európai teltházas fellépéseit követően eddigi legnagyobb budapesti koncertjére készül az A38 Hajó fedélzetén, ahol a nyári szezon egyik legemberségesebb élményével számolhatnak a tiszta popzenei hangzásvilágok kedvelői.

 

Lemezek

The Great October Sound, 2002

Stray Dogs, 2003

One Day You`ll Dance for Me, New York City, 2004

Science, 2006

Waiting for That One Clear Moment, 2010

What`s Left Is Forever, 2013

The Great Plains, 2017

 

2017. május 12., péntek 20:00

A38 Hajó, Tetőterasz - Petőfi híd, Budai hídfő

Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Forrás és további infó:

https://www.facebook.com/events/1629268424034822/

http://www.thomasdybdahl.com/

https://www.facebook.com/thomasdybdahlofficial