Főkép

Forrai Katalin: Ének az óvodában

Forrai Katalin könyve ma már klasszikusnak számít: évtizedek óta az óvodai ének-zene oktatás egyik nélkülözhetetlen alapműve, amely a zenei kultúra továbbadásában, a magyar népzenekincs megismertetésében és a zenei készségek fejlesztésében nyújt szakmai, módszertani segítséget.

A szinte teljes óvodai dalanyagot felölelő zenei példatár az otthoni és óvodai énekléshez, játékhoz, zenehallgatáshoz kínál több mint háromszáz mondókát, dalt és énekes játékot. A Rogán Miklós szemléltető ábráival és rajzaival illusztrált kötetet – amelyet a Móra Kiadó felújított formában tár a közönség elé – gyerekekkel foglalkozó felnőtteknek, iskoláknak, óvodáknak és könyvtáraknak ajánljuk.

Oldalszám: 304 

Ár: 2999 Ft

 

Benji Davies: Nagypapa szigete

Peti szereti Nagypapát, Nagypapa szereti Petit. És ez már mindig így lesz.

Ebből a gyönyörű, vigasztaló könyvből megtanulhatjuk, hogy aki a szívükben él, az mindig ott lesz velünk.

Benji Davies színes képeskönyve egy kisfiú, Peti története, aki nagypapájával fantasztikus tengeri utazásra indul. Távoli szigeten kötnek ki, gyönyörű vidékeken barangolnak, ám végül Peti egyedül tér haza. Minden éppen olyan, mint előtte, csak nagypapa nincs sehol.

A kötet egyszerű és természetes módon szól az elengedésről, elmúlásról Szabó T. Anna lírai fordításában. Segítségére lehet a szülőknek, gyerekeknek a gyászban, gyászfeldolgozásban.

Oldalszám: 32 

Fordította: T. Szabó Anna 

Ár: 2699 Ft

 

Boldizsár Ildikó: Esti Tündérmesék

Mesét olvasni és hallgatni mindig jó – de elalvás előtt a legjobb. Ilyenkor olyan történetre vágyunk, amely izgalmas és érdekes, mégsem túl rémisztő vagy erőszakos. Ebben a gyűjteményben éppen ilyen mesék találhatók. A szereplők hol párt keresnek, hol a szerencséjüket üldözik, de a leggyakrabban mégis segíteni próbálnak: visszavinni az égboltra a Napot és a Holdat, megmenteni egy száműzött királynőt, vagy éppen megszabadítani az átoktól a madárrá vált, cserfes nővéreket.

A történeteket Boldizsár Ildikó író-mesekutató válogatta össze javarészt magyar népmesékből, de található a gyűjteményben erdélyi szász, valamint skót népmese is. A kötet egyaránt szól fiúknak és lányoknak, kicsiknek és nagyoknak – mindenkinek, aki szeretne egy szép esti mese után békés álomba merülni.

Oldalszám: 128 

Ár: 3499 Ft

 

Ivy St. Ive: A nem hivatalos Pokemon Go kézikönyv

Exkluzív tippek, trükkök és stratégiák segítenek abban, hogy mindet elkaphasd!

Emberek milliói /5-99 korosztály/ vágtak neki a Pokémon Go-kihívásnak, hogy a legjobb edzőkké váljanak. A Pokémon-vadászat, a -befogás és a harc nagyszerű szórakozást ígért, de sokak számára képtelenségnek tűnt, hogy valaha is előnyre tegyenek szert az ellenfelekkel szemben – egészen mostanáig. A kézikönyvben megtalálsz minden tippet, trükköt, stratégiát és kiskaput ahhoz, hogy legendás edzővé válhass, többek között:

• Hogyan foglalj el egy Edzőtermet, bármilyen erős sereg védi is;

• hogyan állítsd össze a legerősebb Pokémon-gyűjteményt;

• hol találhatod meg a legritkább Pokémonokat;

• hogyan lépj szintet a lehető leggyorsabban.

Szerezd meg mind!

Továbbá érdekes és izgalmas történeteket olvashatsz a Pokémon-közösségről és -életformáról. Szerezd meg ezt a könyvet, mielőtt megszerzed mind!

A világ első számú profi Pokéedzője, Ivy St. Ive, összegyűjtött minden, a sorozatra vonatkozó és az elmúlt évtizedekben megjelent tippet és trükköt, hogy rövid idő alatt a Pokémon Go vezető szaktekintélyévé váljon. Tudásáról és tapasztalatáról számos média beszámolt, többek között a The New York Times, az NBC, a BBC, a Teen Vogue, a VICE és a BuzzFeed.

Oldalszám: 208 

Fordította: Kövesdi Miklós Gábor, Rajki Veronika

Ár: 2999 Ft

 

Somlai János: Ablak-zsiráf könyvek – közlekedés

Generációk nőttek fel az Ablak-zsiráf képes gyermeklexikonon. Alig van iskolai könyvtár, aminek polcain ne találnánk meg ezt a könyvet.  Közben nagyot változott a világ körülöttünk. A gyerekek egyre több helyről egyre többféle információhoz jutnak, de az információk rendszerezésére, jelentésük széles körű megértésére alig van idő és alakalom. A Móra Ablak-zsiráf könyvei ebben, vagyis a világ jelenségeinek megértésében, az összefüggések felismerésében szeretnének a gyerekek segítségére lenni.

Az Ablak-zsiráf könyvek új kötete a gyerekek egyik kedvenc témájával, a járművekkel foglalkozik. És persze minden mással is, ami a bicikli, az autók, a hajók, a repülőgépek működésével, és életünkben betöltött szerepével kapcsolatos. Így megtudhatjuk, mi mindenre van szükség ahhoz, hogy zavartalanul közlekedni tudjunk a világban.

Oldalszám: 64 

Ár: 2799 Ft

 

Szabó Magda: Bárány Boldizsár

Bárány Boldizsár nem szeret iskolába járni. Nem akar illedelmes kisbárány lenni, mi mégis szívünkbe zárjuk őt. Akkor is, amikor eltünteti Ponty Piroska hozományát, és akkor is, amikor elcseni Mókus doktor bundáját. Szegény szülei sem tudják, hogyan lehetne beállítani őt a szelíd, jól nevelt kisbárányok sorába. Egyszer csak a sok huncutság, rosszalkodás visszaszáll Bárány Boldizsár fejére, és ő kétségbeesetten megpróbálja jóvátenni a hibáit. Ekkor szeretjük őt a leginkább!

Szabó Magda első gyerekkönyve a Bárány Boldizsár. 1958-ban jelent meg először, és azóta számtalan színpadi és zenés feldolgozása született. A verses mese játékos rímei, zeneisége, kedves állatszereplői a hazai gyerekirodalom alapművévé tették.

Oldalszám: 104

Ár: 2499 Ft

 

 

Philip Reeve: Sen és a száguldó szán

SZÁGULDÓ SZÁNVERSENY AZ ÉSZAKI-SARKRA!

Jó százévente beköszönt az Északi sarkon az Igazi Tél. Ilyenkor ötvenféle hó esik, és pontosan a sarkon láthatóvá válik Hóapó palotája.  Indul a szánverseny, és aki legelőször ér Hóapóhoz, annak teljesül a kívánsága. Sen és Sika nem akarja elszalasztani a lehetőséget, ám ez a verseny teli van ÁDÁZ veszedelmekkel. De hőseinknek sok apróság siet a segítségére. Egészen pontosan 66 apróság:  az ő szánjukat ugyanis MOPSZOK húzzák, 264 tappancs minden erejével!

INDULJON HÁT A VERSENY!

Kalandok, izgalom, humor, barátság, felelősségvállalás, az élet fontos kérdéseinek megismerése – kell ennél több? És mindehhez ragyogó illusztrációk.

Oldalszám: 216 

Fordította: Ajkay Örkény 

Ár: 2699 Ft

 

Colas Gutman: Boldog Karácsonyt szutyok!

A sorozat karácsonyi kötetében a két barát mindenképpen házban akarja tölteni a szentestét. Igen ám, de ki látna szívesen vendégül egy csapzott kutyát meg egy elgázolt macskát? Talán a Karácsonyi család? Szutyok hozzájuk kopogtat be…

Oldalszám: 64 

Fordította: Pacskovszky Zsolt 

Ár: 1499 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő

Az olvasó a mesegyűjtemény eredeti, teljes kiadás szójegyzékkel kiegészített változatát veheti kézbe.

Téged is gyakran meglátogat a Szomorúság? Akkor irány a Négyszögletű Kerek Erdő, ott nincs hatalma!

Egy napon becsönget majd hozzád Mikkamakka, és elvezet a tisztáshoz, ahol már sok

különc, elvarázsolt barátja lelt új otthonra. Ha úgy tartja kedvük, költői versenyt rendeznek.

Együtt találják meg a gyógymódot Szörnyeteg Lajos álmosságára vagy Bruckner Szigfrid

kilyukadt szemfogára. Amikor pedig a gonosz Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon betiltja a

bukfencezést, majd a pomogácsokkal riogatja az erdőlakókat, közös erővel túljárnak az eszén.

A mesegyűjtemény 1985-ben jelent meg először a Móra Könyvkiadónál Réber László rajzaival. A Négyszögletű Kerek Erdő azóta generációk kedvence lett könnyed, mégis filozofikus humora és szerethető figurái miatt.

Oldalszám: 176 

Ár: 2999 Ft

 

Nyulász Péter: A fürdők réme

Amikor Gerzson bácsi a strandon felejti a telefonját, Pongrác készséggel indul a segítségére. Csakhogy rejtélyes okból sorra zárnak be Budapest híres fürdői! Pongrác aljas összeesküvést szimatol, és a BerGer Szimat Szolgálat csapata akcióba lendül. Sikerül-e megfejteni a rejtélyt?Kinyitnak-e még valaha a fürdők? No és előkerül-e Gerzson bácsi mobilja?

Nyulász Péter mesés detektívsorozata egy budapesti magánnyomozó iroda rokoni és baráti társaságának kacagtatóan humoros és fordulatos kalandjairól szól. A mesés történet egyedi jellegzetessége, hogy főszereplő gárdája a kilenc magyar kutyafajtát jeleníti meg, és a további szereplők is valós kutyafajták jellegzetességeit viselik. Ezen felül a kalandok valós helyszíneken játszódnak, így a sorozatban így kiemelkedő szerepet játszik a képi világ. Ezt Ritter Ottó, animációs filmrendező és karaktertervező alkotta meg.

Oldalszám: 128 

Ár: 1699 Ft

 

Nagy Deyeroll foglalkoztató 1-2

Tanulás és játék kicsiknek és nagyoknak!

A francia Deyrolle Kiadó iskolák számára készített oktatási segédanyagokat, szemléltető tablókat. Kiadványaiból több generáció tanulta az állattant, a növénytant, a fizikát, az anatómiát. Tudományos pontosságuknak, igényes kivitelüknek köszönhetően a Deyrolle-tablók ismertek lettek az egész világon. Ebben a kötetben 21 színes Deyrolle-tabló található, amelyhez érdekes feladatok társulnak: különbségkeresők, matricás rejtvények, párkeresők, labirintusok, tanácsok lekvárfőzéshez, gombászáshoz, babültetéshez. A sok-sok szórakoztató feladvány közben az olvasó nagyszerű dolgokat tanulhat meg a természetről és a környezetvédelemről.

Oldalszám: 48 

Fordította: Tegzes Emese 

Ár: 2499 Ft

 

Dóka Péter: Fekete eső

Kalandos lovagregény és fantasy egyedi találkozása Dóka Péter új könyve. A szerző jól ismert humora, fantáziája most is magával ragadja az olvasót. Hősei bukott lovagok, szélhámos vitézek, történetíró törpék, jámbor sárkányok. A trilógia első részében Azovil, a rettenetes erejű kisfiú lovagi küldetésre indul Igazi Lancelot és Jolóka törpe kíséretében, hogy megmentse országát és ezzel az egész világot a pusztulástól. A férfiak azonban nem járnának sikerrel Vasfog, a sárkánylovas kislány segítsége nélkül…

Oldalszám: 270 

Ár: 2499 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Bosnyák Viktória: Két bolond százat csinál

Ajándék póknak ne nézd a fogát, lóból is megárt a sok. Ilyen butaságokat mond Lala, a koala, aki húgával, Kokóval nemrégiben érkezett a Nevenincs erdőbe. Vajon miért használja helytelenül a közmondásokat, amiket annyira szeret? Bölcs Elek kideríti, hogy mi okozza a bajt, felesége, Gyöngyi pedig rendet tesz az erdőlakók fejében. Gyakorlat teszi a mestert: mire a mese végére érünk, nemcsak az erdőlakók, de az olvasó is helyesen tud majd használni kétszáz magyar szólást, közmondást és szállóigét, hiszen a jó pap holtig tanul.

Oldalszám: 120 

Ár: 1499 Ft

 

 

 

 

Phyllis Reynolds Naylor: Tappancs kalandjai

A világhírű regénysorozat első kötete megható és kalandos történet egy fiúról, aki életében először szembesül azzal, hogy a legszebb álmokért küzdeni kell, sőt néha még csalni és hazudni is. Marty azt szeretné, ha ő lenne Tappancs gazdája, Tappancs pedig Marty kutyája szeretne lenni – a köztük lévő ragaszkodás és szeretet vajon erősebb a felnőttek törvényeinél?

Egy vasárnap délután megváltozik a tizenegy éves Marty élete. Ebéd után sétálni indul a folyó környékére, ahol találkozik egy sovány, riadt tekintetű kutyával, aki rögtön mellé szegődik. Tappancs éppen menekülőben van: elszökött gazdájától, a kegyetlen Judd Traverstől, és nem akar többé visszamenni hozzá. Marty nem tudja, mit tegyen: ha a szívére hallgat, megtartja a kutyát – ha viszont szót fogad a szüleinek, akkor visszaviszi törvényes gazdájának.

„Ezen a délutánon már jócskán a hídon túl jártam, amikor a szemem sarkából valami mozgást láttam. Odanéztem, és körülbelül tizenöt méterre ott volt egy rövid szőrű kutya – fehér színű, barna és fekete foltokkal. Nem csapott zajt, lesunyt fejjel, behúzott farokkal araszolt előre, mintha lélegezni sem merne, és engem figyelt. Fiatal vadászkopó volt, talán egy- vagy kétéves lehetett.

Megálltam, mire a kutya is megállt. Úgy viselkedett, mintha csínytevésen kaptam volna, miközben látszott rajta, hogy csupán közelebb akar jönni hozzám.

– Gyere ide, kisöreg! – mondtam, és rácsaptam a combomra.

A kutya lekushadt a fűbe. Elnevettem magam, és felé indultam. Egy régi, koszlott, ócska nyakörv volt rajta, jóval öregebb, mint maga a kutya. Fogadok, hogy egy másik kutyáé volt valamikor.

– Gyere ide! – mondtam, és kinyújtottam a kezem.”

Az amerikai írónő 1933-ban született Indiana államban, vallásos, konzervatív családban. Szerény körülmények között, ám nagy szeretetben nőtt fel, szülei rendszeresen felolvastak neki kedvenc könyveiből, többek között Mark Twain regényeiből.

Tizenhat éves volt, ami kor első elbeszélése megjelent egy egyházi újságban, első önálló könyve – egy novellás kötet – pedig 1965-ben látott napvilágot. Azóta több mint nyolcvan művet írt gyerekeknek és fiataloknak.

Napjainkban a legnépszerűbb gyermek- és ifjúsági írók között tartják számon az Egyesült Államokban. A Tappancs-sorozatért 1992-ben megkapta az egyik legfontosabb amerikai ifjúsági irodalmi díjat, a John Newbery Érmet.

Oldalszám: 160

Fordította: Márton Andrea 

Ár: 1999 Ft

 

Helen Montardre: A lónak nincs árnyéka

„A lovaknak nincs árnyéka” – mondta mindig az apám. Sokáig nem tudtam, mit ért ezen. Egészen addig, amíg Lea be nem lépett az életembe.

•Ez a könyv két lányról szól. Az egyiknek van testvére, a másiknak nincs.

•Ez a könyv egy félig elvadult lóról szól, amire már senki se mer felülni.

•Ez a könyv vágtákról, edzésekről, versenyekről, nevetésről, barátságról szól. És az újrakezdésről. És titkokról.

Hélène Montardre Párizs környékén született. Egyetemi tanulmányai után többféle szakmát is kipróbált: volt tanár, idegenvezető, kiadó. Jelenleg férjével és két lányával Toulouse mellett él.

Az írás az egyik legfontosabb dolog az életében, de emellett szeret olvasni, utazni, szereti a filmeket és a természetet.

Oldalszám: 160

Fordította: Tegzes Emese   

Ár: 1999 Ft

 

Hernádi Sándor: Helyesírási önképző

Egy legendás könyv átdolgozott és felújított változatát tartja kezében az olvasó: a Helyesírási önképző csaknem négy évtizede segít gyerekeket és felnőtteket abban, hogy helyesírási tudásukat tökéletesítsék, anyanyelvüket minél jobban megismerjék. Az eddig megjelent kiadásokkal ellentétben jelen kötet a legújabb helyesírási szabályzaton alapul (A magyar helyesírás szabályai, 12. kiadás, Akadémiai Kiadó, 2015), és korszerű segédkönyvként használható mind az oktatásban, mind az önképzés során. A mű nem csupán ismerteti a szabályokat, de segít begyakorolni azok alkalmazását is, mégpedig példasorok és készségfejlesztő feladatok segítségével. Nem hiányoznak a kötetből az összefoglaló áttekintések sem. Az önellenőrzést a fejezetek végén található megoldókulcs teszi lehetővé.

Oldalszám: 280

Ár: 2499 Ft

 

Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Parker imád softballozni! A tizenhét éves lány megállíthatatlan a pályán, igazi őstehetség, mégis otthagyja a csapatot, amikor az anyja lelép egy másik nővel, és az egész város botránytól hangos. Parker ezután mindent elkövet, hogy bebizonyítsa, őt aztán tutira a pasik érdeklik. Ha ehhez az kell, hogy bombanővé változzon, és egy csomó sráccal kikezdjen, hát legyen! Nem számít, ez mennyire dühíti a baseballcsapat szexi kapitányát, vagy hogy a fiatal segédedzővel veszélyesen közel kerülnek egymáshoz. A lánynak idő kellene, hogy rendet tegyen a fejében és a szívében, de a szerelemben nincs időkérés, az csak száguld felé, mint egy csavart labda. Vajon Parker megnyerheti ezt a meccset?

Oldalszám: 304

Fordította: Kulcsár Júlia

Ár: 2299 Ft

 

 

Dr. Váradi F. Péter: Van új a Nap alatt

Dr. Váradi F. Péter könyvéből megismerhetjük a napelemek kifejlesztésének, gyártásának és iparának történetét. A fotovoltaikus rendszerek közel hatvan éve nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a műholdak és űrszondák működésében, de az utóbbi évtizedekben földfelszíni alkalmazásuk is egyre elterjedtebb: a jelenleg üzemelő PV rendszerek annyi elektromos áramot fejlesztenek, amennyi Magyarország teljes elektromosáram-igényének több mint ötszöröse.

A szerző könyve 2014-ben jelent meg angol nyelven Sun Above the Horizon – Meteoric Rise of the Solar Industry címen. A magyar átdolgozott kiadás a PV rendszerekkel kapcsolatos legújabb fejlesztésekről és a napenergia-felhasználás magyarországi történetéről is beszámol – az erről szóló fejezetet Pálfy Miklós írta.

Oldalszám: 464

Ár: 3499 Ft

 

 

Nicola Jane Swinney: A legszebb lovak

E gyönyörű könyv bemutatja a világ legszebb és legnemesebb lófajtáit.

Felfedezhetjük, mi teszi az egyes fajtákat egyedülállóvá: az erejük? Az ügyességük?

A kecsességük? Érdekes származásuk? A lélegzetelállító képek csodálatos gyűjteményében gyönyörködve megértjük, miért ejtik rabul szívünket olyan könnyen e csodálatos, fenséges teremtmények.

A ló a világ egyik legcsodálatosabb teremtménye. Gyönyörű, okos, intelligens, tiszta, és még sokáig folytathatnánk erényeinek felsorolását.

Közös történelmünk több ezer éve során egészen különleges kapcsolat alakult ki ember és ló között. Nem véletlen, hogy napjainkban, amikor a legtöbb területen gépek vették át a ló szerepét, továbbra is úgy érezzük, szükségünk van rájuk. Aki teheti, lovagolni jár, akinek ez nem adatik meg, szép könyveket nézeget és álmodozik a fenséges paripákról.

Amit a szerző, Nicola Jane Swinney nem tud a lovakról, az nem is létezik. Ezúttal kisebb gyerekek (6+) számára, a legfontosabb tudnivalókat és az érdekességeket röviden összefoglalva ír kedvenceiről, és mondanivalóját csodálatos fotókkal illusztrálja.

A karácsonyi ajándékot kereső kedves olvasók egyik kedvence lehet ez a fantasztikus kötet, amelyet felnőttek is nagy élvezettel lapozgatnak majd.

Oldalszám: 96

Fordította: Zölei Anikó 

Ár: 2999 Ft

 

Forrás: Móra Könyvkiadó