Főkép

Nagy örömünkre francia Alcest és a japán Mono közös őszi/téli turnéjuk keretein belül hazánkba is ellátogatnak. A két banda közötti hasonlóság legjobban a post-rock és a shoegaze stílusjegyeivel való finom játékban fedezhető fel.

 

Alcest (FRA - Prophecy Productions)

https://www.facebook.com/alcest.official

http://www.alcest-music.com/

 

A hazánkban legutoljára 2011-ben játszó francia ALCEST szinte egymaga alkotta meg a „blackgaze” stílust. A black metal és a shoegaze elemeit oly módon ötvözve, ahogyan azt korábban senki sem csinálta még. A banda épp a legújabb albumán munkálkodik, amit a turnéra már magukkal is fognak hozni.

 

 

Mono (JAP - Pelagic Records)

https://www.facebook.com/monoofjapan

http://www.monoofjapan.com/en/

 

A 17 éves múltra visszatekintő japán MONO egészen egyedi szögből vegyíti az ambient gitártémákat szimfonikus zenei megoldásokkal. 9 sikeres albummal a hátuk mögött, köztük egy élő albummal, amit a New York-i szimfonikusokkal készítettek, elsöprő sikereket arattak az instrumentális rockzene világában. A banda nemrég fejezte be új albumának felvételeit, amit Chicago-ban rögzítettek annál a Steve Albini-nél, aki korábban többek között a Nirvana-val és a Pixies-el is együtt dolgozott.

 

 

Az Emptiness Booking és a Dürer Kert bemutatja: 

Alcest (FRA), Mono (JAP)

2016. december 1.

Kapunyitás: 19:30

Elővételes jegyek: 4400 HUF

Helyszíni jegyek: 5000 HUF

 

 

Forrás és további infó:

https://www.facebook.com/events/1736407033244396/

http://www.durerkert.com/hu/programok/alcest-mono