Főkép

Chuck Wendig: Vészmadarak

Miriam Black tudja, hogyan fogsz meghalni.

És ez pokollá teszi a hétköznapjait, különösen, mivel semmit sem tehet, hogy megakadályozza az előre látott több száz autóbalesetet, szívrohamot, szélütést vagy öngyilkosságot. Csak meg kell érintenie téged, és látja, hogyan és mikor kerül sor az utolsó pillanataidra.

Miriam már rég nem próbálja megmenteni az emberek életét, mivel azzal csak beteljesíti a végzetüket. De amikor Louis Darling felveszi a kamionjába, és megrázza a kezét, Miriam előre látja, hogy a férfit harminc nap múlva brutális módon meggyilkolják, miközben az ő nevét ejti ki a száján. Louis azért fog meghalni, mert találkozott vele, és a következő áldozat maga Miriam lesz. Bármivel próbálkozik, Louist nem tudja megmenteni. De ha életben akar maradni, mégis meg kell próbálnia.

A remekül megírt Miriam Black regények tévésorozat adaptációja már előkészületben van.

Oldalszám: 288

Ára: 2995 Ft

Várható megjelenés: 2016. június 8.

 

Kathy Reichs: Szent csontok (Temperance Brennan-sorozat 8.)

Az egy hete oszladozó, macskáktól kikezdett tetem vizsgálata rutinmunkának ígérkezik Dr. Temperance Brennan számára. Az áldozat ezúttal egy ortodox zsidó vállalkozó, akit  holtan találnak saját cége tároló helyiségében. Miután gondosan megvizsgálja a koponyát, hogy a lövedék röppályáját azonosítsa, hamar kiderül, nem öngyilkosságról van szó, sőt, inkább kivégzésről beszélhetünk.

A boncolás előtt egy idegen váratlanul csontvázat ábrázoló fotót csúsztat Tempe kezébe, a bűntény magyarázataként. A rejtély azonban nemhogy megoldódna, hanem egyre tovább bonyolódik.

Tempe hatalmas horderejű régészeti felfedezés nyomára bukkan, amelyet annak idején azért hallgathattak el kollégái, mert megkérdőjelezné kétezer év vallási dogmáit. Hamarosan rájön, a csontváz egy izraeli ásatásról származik. Engedve a kaland csábításának, a terepre utazik a sármos Ryan nyomozóval. Minden szál középpontjában a rejtélyes csontváz áll. Ki ő? Krisztus, aki mégsem halt meg a kereszten? Vagy egy kora keresztény hívő, aki nagyon nem illik Maszada egykori, hős védői közé?

A válaszért Tempe szokása szerint még a föld mélyére is alászáll, ezúttal csetlő-botló, megszállott régészkollégája nyomán egy sírba, amely talán Jézus családi kriptája volt. Csakhogy sokaknak nem áll érdekében a gyilkos leleplezése, és az ősi, még az Újszövetség idejéből származó rejtély megfejtése. Legszívesebben visszatemetnék a leleteket a föld alá, az utánuk kutakodókkal együtt…

Oldalszám: 400

Ára: 3495 Ft

 

James S. A. Corey: Nemezis Játékai

LÁNGRA LOBBAN A VILÁG

Miután ezernyi lakható új világ felé nyílt meg az út, megkezdődik a naprendszer hatalmi struktúráinak átrendeződése. A Mars lassan elnéptelenedik, míg a külső bolygók nagyobb befolyást próbálnak szerezni maguknak, és hajók tűnnek el sorra, megmagyarázhatatlan módon.

Mindeközben a Rocinante hosszabb időre szárazdokkba kényszerül a lassú zónában és az Iloszon zajlott események miatt, ezért James Holden legénysége a javítások idejére “szabadságolja magát”, ki-ki visszatér a saját világába, hogy lezárja a múltja néhány elvarratlan szálát, és ez mindnyájuk számára a túlélésért folytatott keserves küzdelembe torkollik. De nem csak számukra: az emberiség saját végzete felé rohan, mert a múlt bűnei megkövetelik az árukat.

A New York Times bestseller és többszörösen díjnyertes regényciklusból a SyFy csatornán fut a nagy kritikai sikert aratott tévésorozat, a The Expanse.

Várható megjelenés: 2016. június 8.

Oldalszám: 512

Ára: 3995 Ft

 

Teal Swan: Hajnal előtti árnyak

A békés erdőségben nevelkedő Teal Swannak olyan gyermekkor jutott, amely távolról sem nevezhető derűsnek. A környező városka tökéletes házai és istenfélő közösségei mögött borzalmak ólálkodtak, és Teal már kicsi korában akaratlanul is magára vonzotta egy szekta figyelmét elképesztően erős érzékszerveken túli képességeivel. Több, mint egy évtizedig szörnyű bántalmazásokat kellett átélnie, míg végül tizenkilenc évesen sikerült megszöknie kínzói elől.

Megmenekülése után erőtlennek és elveszettnek érezte magát, olyan mély lelki sebekkel, amelyekkel nem tudott megbirkózni. Fokozatosan, lépésről lépésre építette ki útját a kétségbeesés sötét bugyrain át az önszeretet pirkadó fényéhez.

A már harminc éves kora előtt a világ egyik legjelentősebb spirituális tanítójává vált Teal ebben a könyvben mindenkinek megmutatja, miként érheti el a helyes önértékelést, amely talán már régóta hiányzik az életünkből. Őszintén leírja, hogyan vájta ki magát az öngyűlölet gödréből, és felvázolja azokat az elképesztő technikákat, amelyekkel te is eljuthatsz önmagad szeretetéhez.

A Hajnal előtti árnyak tartalmazza:

– Teal lenyűgöző és nyers őszinteséggel előadott történetét;

– egy elszánt, köntörfalazás nélküli útmutatót, amely segít kigyógyulni a legmélyebb szenvedésből is;

– átfogó önszereteti eszköztárat valóban hatékony gyakorlatokkal.

Teal átható szavai útjelzőkként szolgálnak a teljes önszeretet felé vezető úton, és sokáig visszhangoznak majd a lelkedben azután is, hogy letetted a könyvet.

Oldalszám: 327

Ára: 2995 Ft

 

Forrás: Fumax Kiadó