Főkép

Fráter Zoltán: Magyar irodalom fiataloknak

Ezt a könyvet azoknak a fiataloknak írtam, akik kíváncsiak arra, milyen szempontok, ötletek felhasználásával közelíthetik meg a magyar irodalom utóbbi két évszázadának kiemelkedő életműveit. A 18-19. század fordulójától a 20. század utolsó harmadáig ívelő időszak a rokokó, a klasszicizmus, a romantika, a realizmus, a modern és a kezdődő posztmodern irányzat időszaka. A világháló és a mindentudó telefonok korában az információ megszerzése igen egyszerű, de az adatok halmaza nem pótolja a gondolkodást. A könyv párbeszédes közegében klasszikusaink és modern íróink kevésbé ismert versét vagy prózarészletét bizonyos Öntöde posztolja a neten, röviden jellemezve is az egyes életműveket. Ezekről a szövegekről beszélgetnek, vitatkoznak állandó szereplőink, Penge, Spéci és Kocka, míg végül a valószínűleg idősebb, rejtélyes Nahát összegzi a felismeréseket.

Oldalszám: 152

Ár: 2900 Ft

 

Pál Kálmán: Széchenyi István

Pál Kálmán fiataloknak szóló írása friss szemlélettel mutatja be gróf Széchenyi István életét, fókuszba állítva nemzetépítő munkásságának fontosságát. Kalandos fordulatokkal, érdekes kultúrtörténeti, kor¬történeti adalékokkal tárul a fiatal olvasók elé a legnagyobb magyar utolsó pillanatáig fenséges élete. Széchenyi állhatatos munkálkodása hazája felvirágoztatására nem csak máig élő példa a felnövekvő fiatal nemzedékek előtt, de olyan kézzel fogható eredményeket hozott, mint a Lánchíd, a vasúthálózat vagy a Magyar Tudományos Akadémia. Az illusztrált, izgalmas képeskönyv igazi kaland az olvasónak. A Holnap Kiadó híres magyarok életét bemutató sorozatának második kötetében Széchenyi István életművével ismerkedhet meg a fiatal olvasó.

Oldalszám: 80

Ár: 2700 Ft

 

Pataky Péter: Tekints vissza!

Az ember sokféle, így a vadász is. Az élet színes, összetett, hát a vadászat is az. A rugó, ami puskát szorít a kezünkbe, ami kakasszó előtt kiugraszt az ágyból, ami kilométereken segít tova sáros szán¬tásban, ami esőben, hóban, fagyban marasztal a fedetlen lesen, ami ébren tart a mozdulatlan álmos éjszakában, ami segít hőséget, szúnyoginváziót elviselni, az kinek-kinek más.

De mi lehet azonos mindebben? Mi kötheti össze mondjuk egy hosszan, alacsony hőmérsékleten sült őz¬gerinc ízét egy különleges agancstrófeával, egy cikázó négyes cvikkből lőtt dubléval, a hegygerinc mögül kiszabaduló nap első sugarával, vagy a kikerics borította őszi rét szarvasváró ünnepélyességével?

Az élmény!

Oldalszám: 188

Ár: 2900 Ft

 

Pataky Péter: Felfedező utak

Szecessziós épületornamentika a vidéki Magyarországon

A magyar szecessziós épületdíszítmények világára és rajta keresztül a 19. század végi ornamentalizmusra korunk digitális fotótechnikája révén figyeltünk fel. A díszítés az épület elválaszthatatlan része, közvetlenül művészi gondolatot is hordozó stílusalkotó erő, amely végtelenül változatos és sokféle lehet. A természeti motívumok mellett a népművészetből merített és a geometrikus ornamenseket is érdemes megfigyelni működésük közben: különféle képletek szerint ismétlődnek, keverednek, vándorolnak egyik anyagról és épületről a másikra. A kötet elsőként tesz kísérletet arra, hogy a díszítményeken keresztül mutassa be a magyar városok szecessziós épített örökségét.

Oldalszám: 244

Ár: 3900 Ft

 

Borsa Kata: A varázsfuvola

Mozart Varázsfuvolája minden idők egyik legnagyszerűbb operájaként írta be magát a zenetörténet nagykönyvébe. A világ minden operaszínpadán felcsendült már a varázslatos fuvola hangja, szétlibbent a függöny, és beszaladt a színre az ifjú herceg, hogy aztán rengeteg próbatétel után végül elnyerhesse kedvese szerelmét. Kalandos útján végigkísérte égi és földi segítői mellett a huncut dallam, és a történet végeztével kísérte tovább a nézőket, hallgatókat is. Varázslatos könyvet tart kezében a kedves olvasó, kemény fedele alatt ott várakozik a herceg, akire számos mesebeli kaland és az igaz szerelem vár, és a hátsó borítóra ragasztva egy kis papírtok, ami Mozart muzsikáját rejti. Az elvarázsolt fuvola meséje az emberségről, a szeretetről szól és arról, hogy a világ jó, és a gonosz soha nem győzedelmeskedhet benne.

Oldalszám: 68

Ár: 2700 Ft

 

Acsai Roland: Szívhajítók

„Világvégi tengerparton, az űrben vagy a farkasok között - a halhatatlan szerelmeseket nem lehet elválasztani. Lírai finomságú, de filmszerűen sodró és izgalmas történetük nemcsak a japán filmek és legendák kedvelőinek szól, hanem mindenkinek, [...] aki nem fél átváltozni és felemelkedni; aki biztosan érzi, hogy a test erejét a lélek tüze adja, és hogy az egymásnak rendelt szerelmesek képesek akár a saját szívüket is odaadni, hogy a másikat megmenthessék. Ácsai Roland metafizikus kalandregénye olyan lebegő álomtérben, olyan időtlen, egyszerre ősi és jövőbeli, de nagyon is reálisnak érzékelt, intenzív és felejthetetlen világban játszódik, ahol otthon érezhetjük magunkat, mégsem tudjuk soha kiszámítani, mi fog történni."

Szabó T. Anna József Attila-díjas író, költő

Oldalszám: 84

Ár: 2100 Ft

 

Forrás: Holnap Kiadó