Főkép

Vekerdy Tamás: Naplók könyve

Vekerdy Tamás ezúttal a huszadik század „lélektanával” foglalkozik. Kötete sokszólamú mű: napi jegyzetek, egykorú reflexiók, emlékírások sorakoznak egymás mellett. A világháború előtti évektől 1956 forró napjain át a rendszerváltás utáni időkig követhetjük nyomon a „privát” történelmet egy magyar liberális tekintetével. Az utolsó bejegyzések „természetesen” a mai iskolaügy anomáliával foglalkoznak – szerzőnk fáradhatatlan gondolkodó az oktatás szünetlenül válságos világában.

Terjedelem: 208 oldal

Ár: 2800 Ft

 

 

 

 

Ormos Mária: A Föld felfedezése és meghódítása

A hosszan elhúzódó „felfedezések kora” volt a legnagyobb szabású világméretű átalakulás kezdete az emberi világban. A szerző úgy véli, hogy a „globalizálódás” ekkor kezdődött, és ettől kezdve szüntelen tart mind a mai napig. Az élet számos szépsége ekkoriban kezdett kibomlani, hála a különböző kultúrák megismerésének, és minden konfliktus, amely a mát gyötri, ebben a korban, és annak elsősorban „hódító” jellegében gyökerezett.

Terjedelem: 280 oldal

Ár: 3490 Ft

 

 

 

 

 

 

Utak és Démonok - Hankiss Elemér kérdez

Hogy kinek milyen démonai vannak – ha vannak, s ha tud róla –, az kiderül Hankiss Elemér „egzisztenciális interjúiból”. És az út is, amit ki-ki démonaival vagy nélkülük tett meg eddigi élete során. E formabontásból élénk beszélgetések alakultak, de időközben Hankiss Elemér itthagyott bennünket az árnyékvilágban. Így a könyv végső formájában Standeisky Éva közreműködésével lát napvilágot.

Szerzők: Hankiss Elemér, Szilágyi Ákos, Romsics Ignác, Lengyel László,
Kende Péter, Csányi Vilmos, Gombár Csaba, Várhegyi Éva, Standeisky Éva, Nova Eszter

Terjedelem: 384 oldal

Ár: 3800 Ft

 

 

 

 

Csepeli György: Meg nem gondolt gondolat

Csepeli György új könyve a mindennapi antiszemitizmusról szól, amelyet meg kellett írnia, mivel a hallgatás is szólás lett volna. El kellett mondania, milyennek tartja ezt a világot, mit helyesel, s mit vet el benne.

Terjedelem: 256 oldal

Ár: 2990 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

László Ágnes: Értékteremtők (2016)

Sikerek, kudarcok, érzelmek, hitvallások. Neves, nemzetközileg is elismert, alkotó egyéniségek, akikről egyenként is érdemes könyvet írni. Baranyi Ferenc, Ferenczi Krisztina, Keres Emil, Maurer Dóra, Snétberger Ferenc, Szabó István, Ungvári Tamás. Ők azok, akik 2015-ben megkapták a Hazám-díjat.

Terjedelem: 240 oldal

Ár: 2980 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Jávorszky Béla Szilárd: Halmos Béla emlékezete

2016. június 4-én lenne hetvenéves Halmos Béla, a táncházmozgalom egyik alapítója. A három évvel ezelőtt elhunyt, sokszorosan kitüntetett prímás és népzenekutató sokszínű életét és szerteágazó munkásságát mutatja be ez a fotókkal gazdagon illusztrált monográfia, melyben legközelebbi alkotótársai – Sebő Ferenc, Sebestyén Márta, Éri Péter, Gryllus Dániel, Lányi György és Szomjas György – is megszólalnak.

A 128 oldalas kiadványhoz tartozó CD-mellékleten Halmos Béla eddig publikálatlan népzenei gyűjtéseiből hallható válogatás.

Terjedelem: 128 oldal

Ár: 3490 Ft

 

 

 

Bálint György: Emlékfoszlányok

Bálint György – vagy ahogyan az országban hosszú évtizedek óta mindenki ismeri, Bálint gazda – már számtalan kertészeti szakkönyvvel, újságcikkel és televíziós műsorral lopta magát a szívünkbe. Közel egy évszázadnyi élménnyel és tapasztalattal a háta mögött Bálint gazda ezúttal ötven történetet, illetve az ő megfogalmazásában emlékfoszlányt gyűjtött össze, melyeket ugyanannyira élvezetes önállóan, mint csokorba szedve olvasni.

Terjedelem: 96 oldal

Ár: 2990 Ft

 

 

 

 

Magyar építészet I.

A Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, frissített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól napjainkig. A gazdagon illusztrált első kötet az első évezred elejétől a Jagellók és utódaik korának építészetéig tárgyalja épített örökségünket.

Terjedelem: 312 oldal

Ár: 7900 Ft

 

 

 

 

 

 

Bernáth József: Szörnyen jó szakácskönyv

Ebben a könyvben Bernáth József arra vállalkozott, hogy amolyan „nemszeretem” alapanyagokból sűssön-főzzön. Teszi mindezt lelkes kukták segítségével. Miközben bebizonyítja, hogy a brokkoli vagy a zeller nem is olyan ősellenség a konyhában, azt is megmutatja, hogyan tudják a gyerekek elkészíteni ezeket a fogásokat otthon - akár egyedül is.

Terjedelem: 96 oldal

Ár: 3490 Ft

 

 

 

 

Levesek

Több mint 100 levesrecept egy kiadványban! A leves műfaj gyűjteményes kiadványában helyet kapnak a klasszikusok, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg. Mert a leves az egyik legjobban variálható, legkedveltebb ételféleség, amit az egész világon szeretnek.

Terjedelem: 128 oldal

Ár: 2990 Ft

 

 

 

 

 

 

Magyar olimpiai sikerek

A kötet elsődleges célja, hogy szemléletes áttekintést és összefoglalást adjon a nemzet 20. századi történetének egyik kiemelkedő „siker ágazatáról”, a sportról. A 144 oldalon megjelenő bookazine az újkori olimpiai játékok kezdetétől a legutóbbi, londoni olimpiáig ad sok, kb. 250 képpel illusztrált keresztmetszetet a magyar sportolok részvételéről.

Terjedelem: 132 oldal

Ár: 1690 Ft

 

 

 

 

 

Lakat T. Károly: Legendák legendáriuma

A magyar labdarúgó válogatott negyvennégy év után újra kijutott az Európa-bajnokságra.

A kötetben egy család története fonódik össze a magyar futball históriájával, azzal az időszakkal, amikor még a magyar labdarúgásról beszélt a világ. A könyvben három generáció passzolja egymásnak a labdát, mindegyikük a saját életén és sorsán keresztül látja és éli át a győzelmeket, a kudarcokat.

Terjedelem: 208 oldal

Ár: 2990 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Irwin Shaw: Gazdag ember, szegény ember

Irwin Shaw nagysikerű regénye a Németországból Amerikába bevándorló apa és az árvaként felnőtt anya három gyermekének, Rudolphnak, Gretchennek és Thomasnak a történetét meséli el, akik a második világháború utáni évtizedekben keresik az útjukat és próbálják megvalósítani a saját „amerikai álmukat”. Az útkeresésük, sikereik és kudarcaik közepette rá kell jönniük, hogy a család által rájuk nehezedő béklyóktól megszabadulni és a különböző elvárásoknak megfelelni szinte lehetetlen feladat.

Terjedelem: 680 oldal

Ár: 4500 Ft

 

 

 

 

Forrás: Kossuth Kiadó